Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2020


Klubbinformation


 

Hösten är här och utesäsongen går mot sitt slut, men i november kommer vi inviga vår nya inomhushall vilket kommer att bli en makalös plats för oss golfälskare. Som jag tidigare har förmedlat så består nu min tillvaro att fokusera på kommande år, där ibland arbete med budget och verksamhetsplan och tillhörande visionsarbete med styrelsen.

Höstmötet kommer att ske den 25 november och i rådande pandemi så väljer vi återigen (likt vårmötet) att utföra det digitalt. Mer information kommer innan höstmötet, ex. nominering till valberedning och Pitch.   

/Mathias

 


Nya öppettider oktober


Kansli

Måndag-Fredag 09.00-16.00

Lördag-Söndag 09.00-14.00

v.44 Stängt

Shop

Måndag-Fredag 09.00-16.00

Lördag-Söndag 10.00-14.00

Restaurang 

Måndag-Fredag 08.00-16.00

Lördag-Söndag 09.00-16.00


Idrottsinformation


Vår "golfhall" börjar ta form och vi är så glada att vi snart kan  erbjuda möjligheten att slå/spela/ta lektioner/putta och umgås även vintertid härute på klubben. Vi vet inte exakt öppningsdatum, men återkommer allteftersom det närmar sig, med mer information.

Vi behöver nu er hjälp. Vad skall vår "golfhall" heta?

Bästa förslag prisas med 18 hål för fyra personer i en av våra nya fina TrackMan.

Maila ditt förslag till linda.andersson@karlstadgk.se, senast den 16/10.

Länk till film om golfhallen

 


Baninformation


 Foto Stig Dahlén

Vi har i år haft en väldigt fin bana med en enorm belastning i form av mycket spel vilket är fantastiskt roligt. För att kunna ge banan bästa tänkbara förutsättning inför kommande säsong så kommer vi att stänga Röd slinga den 19 okt och Blå slinga 20 okt. Vi kommer då att preparera banan och förbereda den för invintring.

Det finns stora risker med att beträda greener under höst och vintertider, speciellt tre saker påverkar gräset negativt. Marken packas där spelarna går och det gäller för våra greener som inte är tillräckligt dränerade, luft trycks ut ur marken, rötter och mikroliv skadas, vatten ställer sig på ytan och fryser till is, isbrännan dödar gräset och det är svårt att nyetablera gräs i dessa skador.

Mekaniska slitage av att många personer går på små ytor, det gäller alla greener och blir allvarligt under det speltrycket vi har, plantans ovanjordiska delar förstörs, framför allt runt flaggan och där vi går ut och in på greenen, särskilt allvarligt vid frost.

Sist men inte minst svampangrepp, gräset glesas ut och det ökar exponeringen för bland annat svampsporer som kommer in via skor, vid rätt temperatur och luftfuktighet slår svampen till, en frisk och stark planta kan stå emot ett angrepp ganska bra en svag planta i vila har mycket svårt att skydda sig, ett svampangrepp kan slå ut mycket stora del av en green.

Gul slinga bestämmer vädret hur länge den får vara öppen dock inte längre än till 1 nov. Solslingan försöker vi hålla öppen hela året.

  

Hälsningar banpersonalen

 


facebookinstagramyoutube

 På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.