Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

Är du redo för onlineprovning torsdag den 22 oktober? Det är klart att du är. Inbjudan och mer information om nästa onlineprovning hittar du längre ner i medlemsbrevet. Men först ett ytterst viktigt meddelande:


Världspremiär 6/10

2012 Michel Cousinat Grand Cru

Trippel från Champagnes minsta Grand Cru-odlare lanseras tisdag 6/10

Dags att vässa blyertspennan och plita ner i kalendern: nästa tisdag den 6 oktober är det världspremiär för superårgången 2012 från Champagnes minsta Grand Cru-odlare Michel Cousinat. Inte nog med att världspremiären är förlagd till Sverige. Dessutom är samtliga flaskor av årgång 2012 tjingade av min kompis, den idogt bubbelarbetande Champagnebonden. Inga andra än vi svenskar får vara med och dela på den här Blanc de Blancs-guldklimpen från Grand Cru-byn Cramant. Och priset då? 389 kr med art nr 73631 på Systembolaget (474 flaskor).
Samtidigt med 2012:an släpps även den 6/10 Michel Cousinat Grand Cru Tradition (339 kr | art nr 79463 | 240 fl) och Michel Cousinat Grand Cru Rosé (359 kr | art nr 77768 | 120 fl).

Läs mer om 2012 Michel Cousinat Grand Cru, klicka här
Läs mer om Michel Cousinat Grand Cru Tradition, klicka här
Läs mer om Michel Cousinat Grand Cru Rosé, klicka här 


Champagnes historia på 30 minuter

Onlineprovning torsdag den 22 oktober

Datum, tid och plats
Torsdag 22 oktober med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
Inget vindistrikt har så spännande historia som Champagne. De stora krigen, de världspolitiska händelserna och de globala ekonomiska katastroferna har alla format Champagne till vad det är idag. Genom distriktets historia får vi en djupare förståelse för bubblet i glaset och vi kan också sia något om vad framtiden håller i sin famn.
Nästa onlineprovning den 22/10 är till för dig som vill förstå världens underbaraste bubbel i ett större sammanhang. Samt för dig som vill njuta av ett glas prestigechampagne från Champagnes vagga, Premier Cru-byn Hautvillers.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall champagne från Premier Cru-byn Hautvillers. Roligast blir det om du använder samma champagne som jag: Cuvée de l'Abbatiale, art nr 77530, pris 399 kr. Den här prestigechampagnen är en hyllning till munken Dom Pérignon från den kvinnliga småodlaren Charlotte Locret-Lachaud i Hautvillers. Du kan beställa den till valfri Systembolagsbutik via den här länken (leveranstid 3-8 arbetsdagar).
Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild ovan.
Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.

Hoppas vi ses den 22 oktober.
Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.