Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Hur hjälper Ni till att förhindra smittspridning av Covid-19?

Välkommen till september-numret av Up To Date!

I takt med att vi återgått till arbete och skola efter semestrar och sommarlov ser vi att spridningen av Covid-19 sakta har börjat öka igen.

Om det beror på att vi börjar se lätt på smittorisken och börjar ”leva normalt” igen eller om det beror på andra orsaker vet vi inte, men vi vet att smittan sprids när vi får den på våra händer och sedan från våra händer till mun, näsa och ögon.

Smittan finns på handtag, kortterminaler och kundvagnar så det är inte lätt att skydda sig. MEN det går att minimera riskerna!

Tänk att du kommer till jobbet på morgonen. Du närmar dig entrén och dörren öppnas automatiskt utan att du behöver ta vare sig på kortläsare eller handtag!

Väldigt bekvämt, hygieniskt och Ni minskar riskerna för smittspridning!

Om du tycker det verkar vara en intressant lösning för Er, så tycker jag att du slår oss en signal så berättar vi mer om Access via ansiktsigenkänning.

Ni kan också läsa mer om Access via ansiktsigenkänning i detta nummer av UTD!

I och med ökad försäljning av digitala låssystem har vi anställt Sara Olofsson för projektering, programmering och support av digitala låssystem.

Sara har tidigare arbetat på Göthes Industribeslag och vi har fått hjälp av henne vid behov, men från den 1 September kommer Sara att arbeta heltid för Göthes Säkerhet.

 

Jag önskar Er en trevlig läsning!

Lars Brandt

 

P.S kom ihåg att du som är kund inom Falun och Borlänge kan få kostnadsfri utkörning!

Öppna dörren lika enkelt som du låser upp din smartphone med YOUNiQ

YOUNiQ - access möjliggör tillgång till anläggningar genom biometrisk ansiktsigenkänning.
YOUNiQ kan användas i stället för, eller i kombination med, traditionella nycklar, mobiltelefoner, blippar och id-kort.

Fördelar med YOUNiQ

  • Högre säkerhetsgrad
  • Användarvänligt
  • Enkel registrering av nya användare
  • Minskar administrationskostnader

 

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild från Pecise YOUNiQ


Dörrlås med RFID—DSH300

Batteridrivet dörrlås med Mifare RFID/NFC.
Mifare finns bland annat i SITHS och ID06 kort. Insidans handtag kan alltid öppna dörren. Med rätt behörighet aktiveras handtaget på utsidan som påverkar tryckesregeln. Låset är anpassat för svenska låskistor men finns även för europeiska låskistor. Enkelt montage för dörrar då ni bara ersätter det vanliga tryckeshandtaget.

Logg: Låsen loggar de 450 senaste händelserna. Öppning/ stängning med tidsangivelse och användare. Även obe- höriga försök loggas.

Batteri: Vid låg batterinivå blinkar låset växlande rött/grönt för att uppmärksamma att det är dags för byte. Vid byte av batteri försvinner ej inprogrammerade behörigheterna.

Användare: Accesser administreras på distans och tillhandahålls av användaren genom en vanlig mobiltelefon eller surf- platta.

Accessen till dörrlåsen hanteras av samma mjukvara som används för LS300—skåplås.

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60 

Källhänvisning: Text och bild från SAFE-O-TRONIC


ABUS 70IB TRAILER SET - SLÄPVAGNSLÅS

3-pack i lika låsning - rostfria hänglås med plasthölje för skydd mot smuts, fukt och repor, med andra ord hänglås för extra utsatta miljöer. 

Dräneringskanaler inne i låset samt extra skydd för cylinderöppning. Utmärkt att användaför att låsa släpvagn eller trailer samt för låsning där hasp och ögla inte sitter rakt eller långt ifrån varandra. 

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild från ABUS


Ofta lägre totalkostnad med digitala låssystem

Digitala låssystem är dyrare att köpa än mekaniska. Men förutsättningarna ändras om man tittar på den totala ägandekostnaden.

– Det är betydligt billigare att äga ett digitalt låssystem än ett mekaniskt under förutsättning att kunden åtgärdar en förlorad nyckel, säger Christer Wiberg, Iloqs landschef i Sverige.

Ungefär 3–5 procent av alla bostadsnycklar försvinner varje år men långt ifrån alla ersätts.

– Med mekaniska lås åtgärdas förlorade nycklar vanligtvis i lägenhetsdörren, men när det gäller gemensamma utrymmen är det ofta tekniska begränsningar som inte gör det möjligt att spärra bort nycklarna. Där har du en stor skillnad jämfört med digitala lås som du kan åtgärda precis överallt och till en betydligt lägre kostnad, säger Christer Wiberg.

Med digitala låssystem går det via programvara enkelt att visa, kontrollera och utöka eller ändra behörigheterna i systemet. Du behöver inte på förväg veta hur låssystemet ska se ut utan kan bygga på det vartefter.

Läs hela artikeln på SecurityUser.com

Källhänvisning: Text och bild från SecurityUser.com

När börjar det nya normala?

nte var det som vanligt när semestrarna var slut. Det är fortsatta digitala möten som gäller och restriktioner som vi alla måste ta hänsyn till. En del hybridmöten börjar förekomma, vilken kanske tyder på att behovet att träffas fysiskt börjar bli stort.

Kommissionen och CPR

Under sommaren har kommission hållit digitala informationsmöten. Utifrån vad som kommunicerats kan vi se att kommissionen kommer att söka andra vägar för revidering av CPR – Byggproduktförordningen. Genom något som heter CPR Aquis har kommissionen påbörjat en process för att genomföra en förändring. 

Det är flera förordningar och mandat som är aktuella för översyn och kommissionen har genom enkäter till medlemsstaterna fått fram en prioritetslista över de befintliga mandaten. Det nuvarande mandatet M101 för dörrar och fönster kom på fjärde plats.
SEM Group är genom vår Europeiska branschorganisation ARGE med och i ett antal olika sammanhang för att alltid kunna vara informerade om vad som händer.

Inget har dock förändrats vad gäller CE märkning av branddörrar. Fortsatt ingen CE märkning för brandklassade innerdörrar.

Boverket och möjligheternas byggregler

Boverkets uppdrag ”Möjligheternas byggregler” fortsätter. Boverket började med avsnittet bullerskydd och planerar att gå vidare med övriga kapitel. Det kommer att blir informationsträffar, digitala får man förmoda, under hösten.

Källhänvisning: Text och bild från SEM GROUP

Sara Olofsson ny i teamet sedan första september

Sara Olofsson är egentligen inte ny inom Göthes gruppen, och heller inte inom Göthes Säkerhet där hon till och från tidigare har ryckt in och hjälpt till med diverse arbetsuppgifter. 

Förutom många goa arbetskamrater har Sara även sin bror Magnus som kollega på Göthes Säkehet. Deras pappa Lars Olofsson var en gång i tiden med och startade Lotech som var en del av gamla Dala Teleservice, sedemera Göthes Säkerhet. Lås och Säkerhet är med andra ord inte främmande för Sara. 

Den första september 2014 började Sara inom Göthes Gruppen. Då inom adminstration och ekonomi. I takt med att företaget har växt har det delats upp i tre separata aktiebolag. Göthes Industribeslag, Göthes Säkerhet och Göthes Teknik. Efter sex år på Göthes Industribeslag tar nu Sara steget till Göthes Säkerhet där hon fortsätter med sina administrativa uppgifter fast med betoning på säkerhetssystem. 

-Sedan första september omfattar mitt arbete projektering och programmering av digitala låssystem. Det är mycket nytt att lära sig vilket är väldigt kul, säger Sara som förstäker inom det växande området digitala lås.

På fritiden ägnar Sara mycket tid till cykling och gym, tycker även om att gå i skogen och plocka svamp. 

Vi hälsar Sara mycket välkommen till nya utmaningar inom Göthes Säkerhet!

För att förbygga eventuell spridning av Covid-19 samt förenkla din vardag med onödiga resor erbjuder vi nu ert företag kostnadsfri utkörning av beställningar i orterna Falun och Borlänge.

Läs mer om erbjudandet eller ring vår Order & Kundservice 010-483 40 60


Miljövänlig fönsterputs av ättika och handdiskmedel

Med denna enkla metod blir fönstrena kristallklara utan skadliga kemikalier!

DU BEHÖVER:
• Ättika eller ättikssprit
• Handdiskmedel
• Vatten
• Tom sprayflaska (förslagsvis ättika-flaskan + gammalt spraymunstycke)

GÖR SÅ HÄR:
1. Häll i så det är ca 20% ättika (eller 40% ättikssprit) i den tomma flaskan och resten vatten.
2. Tillsätt några droppar handdiskmedel.
3. Sätt på spraymunstycket och skaka lätt.
4. Klart!

För rengöring av fönster andvänd sprayen, två mikrofiberdukar och en hink vatten.
Spraya först generöst på hela fönstret och därefter gnugga med en blöt men urkramad mikrofiberduk. Ta sedan den torra duken och torka bort fukt och eventuella små droppar.

På detta sätt slipper man krångla med fönsterskrapa som ger ränder och elände. Sprayen och metoden fungerar lika bra på speglar och andra blanka ytor (dock ej marmor).

Fler miljövänliga städtips utan skadliga kemikaler finns att se på EKOTIPSETS BLOGG

Fönsterputsmedel är ofta riktigt läbbiga miljöbovar. De flesta innehåller ämnen som är svåra för naturen att bryta ned eller som är mycket giftiga för vattenlevande organismer. Flera fönsterputsmedel innehåller också medel som inte är bra för dina lungor och din hud. Många medel kräver säkerhetsåtgärder, men – det står inte på flaskan. Hur du bör skydda dig får du bara reda på om du kontaktar företaget och ber att få läsa produktens säkerhetsblad. Där kan du läsa att ”Handskar och skyddsglasögon rekommenderas” (W5, Lidl) eller att ” God ventilation rekommenderas, liksom att bära handskar och tvätta händerna efteråt.” (Ajax).


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.