Hej alla SVN-vänner!

Nu är vi igång med höstens aktiviteter och seminarier som vi genomför med möjlighet till både fysisk och digital närvaro. Vi har dessutom börjat ladda inför 2021 års Almedalen. Almedalsveckan arrangeras som vanligt första veckan i juli och SVN ser framemot att medverka och fortsätta att driva hållbarhetsfrågan framåt med sektorsöverskridande, "framkantiga samtal".

Utöver Almedalsplanering så arbetar vi också med utökad närvaro i väst och planerar bl a för event på Lindholmen Science Park i Göteborg under november månad.

Vi ser fram emot en spännande höst tillsammans med er medlemmar!


Vi ställer aldrig in - vi ställer om!

Detta år engagerade våra seminarier på den virtuella Almedalsveckan ca 300 personer i direkta samtal. Dessutom finns möjlighet att se seminarierna i efterhand, vilket redan nyttjats av flera 100 personer.

Vi hoppas att ni planerar in Almedalsveckan 2021 och er medverkan. Anmäl er gärna till vårt uppstartsmöte för Almedalen 2021 måndagen den 19 oktober kl. 10 - 11 på Lilla Nygatan 13 i Gamla stan – Direkt efter vårt "Giraffprissnack" med 2019 års Giraffprisvinnare som också är en kick off för årets nomineringar.

Uppdatering av SVN:s hemsida

SVN har uppdaterat och förnyat hemsidan, gå gärna in och titta. Vi välkomnar synpunkter från dig hur vi kan göra hemsidan ännu mer användarvänlig och till nytta för våra medlemmar.


Hänt i nätverket

Camino magasin har slut på papper!

Camino kommer att ge ut sin sista papperstidning, och går med blandade känslor in i den digitala världen! Det sista numret handlar bl a om vätgasflyg och bjuder även in till Caminovandring längs Gotaleden. Läs mer


Kunskapscentrum för hållbarhet

CSR Sweden har tillsammans med Gällivares Näringsliv startat Kunskapscentrum för hållbarhet i Gällivare. Centret kommer att driva på den utveckling mot ett hållbart näringsliv som redan pågår i regionen och ge lokala företag tillgång till nationell och internationell expertis inom hållbarhetsområdet. Läs mer


Rapport om hur Covid 19 påverkar hållbarhetsinitiativ i Svenskt näringsliv

Forever Suistanable med SVN:s tidigare ordförande Tommy Borglund har på uppdrag av vår medlem CSR väst kartlagt hur Covid 19 påverkar Svenskt näringsliv ur ett hållbarhetsperspektiv. Bl a har man tittat på hur företagen styrt om sin produktion utifrån situationen, t ex genom att bistå med produktion av skyddsmaskar och handsprit. Man har även tittat på hur företagen donerar och satsar på forskning. Ladda ned rapporten


Hållbara affärer genom hållbara leverantörsled – Hållbarhetskonferens

15 oktober, 8:00 - 12:00, via Zoom

CSR Småland bjuder in till årets hållbarhetsskonferens online med fokus på hållbar leverantörskedja. Konferensen är kostnadsfri och vår giraffprisvinnare 2019 Parul Sharma är en av talarna.

Parul Sharma kommer att tala om hållbar produktion och konsumtion och hennes erfarenhet från revisioner i så kallade högriskländer. Vilka verktyg behövs för genomlysning? Vem är en högriskleverantör? Metoder för uppföljningar, hur ser dessa ut? Vilka risker inom miljö och mänskliga rättigheter har ökat under Coronapandemin? Vad är nutida slaveri och vad är minimikraven på företag med inköp eller upphandling i högrisk-kedjor? Läs mer


SDG Summit 26 -30 oktober

26 October, 10:00 - 17:00, Webbinarium

CSR Europe kommer att ha en kostnadsfri hållbarhetskonferens öppen för alla. Det är 55 sessioner med talare från hela världen och olika sektorer.


Premiär för TUC Swedens verksamhetsfilm!

TUC Sweden AB växer med hjälp av samverkan och utbildare i hållbarhet från Social Venture Network. Se filmen här


Vill du ha hjälp av SVN och vår spetskompetens inom hållbarhetsområdet för att utbilda dig själv, din organisation och dina medarbetare. Kontakta oss!

Kommande seminarier och event

Giraffprissnack!

19 oktober, 08:30 - 10:00, Lilla Nygatan 13, Stockholm eller via Zoom

Vi inspireras av 2019 års giraffprisvinnare människorättsaktivist Parul Sharma och så kickar vi igång nomineringsprocessen för årets Giraffprisvinnare.


Uppstartsmöte för Almedalen 2021

19 oktober, 10:00 - 11:00, Lilla Nygatan 13, Stockholm eller via Zoom

Mia Stuhre och kansliet för Almedalsveckan är nu i full färd med att planera för Almedalsveckan 2021. Du/ni som vill vara med i ett första uppstartsmöte för Almedalen 2021 är välkommen att delta i vårt planeringsmöte antingen live på Lilla Nygatan 13 eller via Zoom.


Samhällsnyttiga investeringar med Mikrofonden

2 november, 08:30 - 10:30, Lilla Nygatan 13, Stockholm eller via Zoom

Ylva Lundkvist Fridh, vd på Mikrofonden Sverige, berättar om några av de över 100 samhällsnyttiga investeringar som Mikrofonden gjort, om olika finansieringsverktyg och om hur andra organisationer kan samarbeta med och investera i Mikrofonden för att bidra till fler samhällsnyttiga affärer.


En ny berättelse – en process för liv och arbetsliv i transformation med GNH

9 November, 08:30 - 10:30, Lilla Nygatan 13, Stockholm eller via Zoom

Anna Rosengren, senior etikkonsult och grundare av GNH Sweden samt Jani Saarisivu, CEO för GNH Leadership, berättar om processen och hur du och dina sammanhang kan vara en del av den. Processen kommer att innebära ett ramverk baserat på forskning, metoder och inspiration.


Aktiviteter för medlemmar i väst

November, Lindholmen Science Park, eller via Zoom, tid och lokal meddelas senare

SVN kommer att genomföra en nätverksträff på Lindholmen Science Park i Göteborg som är både ett dynamiskt område och en arena för samverkan utan geografiska gränser. Här drivs flera av Sveriges främsta utvecklingsprojekt. SVN förstärker sin närvaro i väst och detta blir startskottet för kommande aktiviteter. Håll utkik i kalendariet för mer info och datum.


Årets medlemsglögg i Gamla Stan

16 december, 15:00 - 17:00, Lilla Nygatan 13, Stockholm

Vi kommer naturligtvis att “corona-säkra” vår glögg enligt de rekommendationer som gäller vid tillfället! 

Varmt välkomna! 


Vill du ha hjälp med att driva projekt eller att anordna seminarier

Om ni funderar på att driva ett projekt som SVN kan hjälpa till med inom hållbarhetsområdet så hör gärna av er till oss på info@svnsweden.se så kan vi diskutera upplägg. Vi hjälper även gärna till att genomföra seminarier eller event tillsammans mer er, samt att marknadsföra era seminarier som ni själva anordnar. Hör av er till oss så marknadsför vi via våra kanaler, vårt nyhetsbrev, kalendarium samt sociala medier.

Box 2035 | Lilla Nygatan 13 | 10311 Stockholm | 073-0896162
 info@svnsweden.se | Hitta till oss

facebooktwitterlinkedininstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.