Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 5 25 SEPTEMBER 2020

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


I utskicket av Skånes FF Informerar saknades det en länk till artikeln om Kompensationsstöd samt att det var en felaktig länk till artikeln Walk-over i A-lags serier, där det egentligen inte skulle vara någon länk.

I denna version är detta nu korrigerat.


SNART DAGS FÖR KVALSPEL

Årets seriespel i fotboll lider mot sitt slut och tävlingsenheten påminner här om vår kvalsida där ni hittar lottning, spelschema och reglemente m.m. för det kommande kvalspelet i distriktet.

 


KOMPENSATIONSSTÖD HÖSTEN 2020

Snart är det möjligt att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Ni föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar. Ansökningsomgång 1 som gäller för ekonomiska förluster för kvartal 3 öppnar i mitten av oktober (datum ej satt). Missa inte att söka om ni behöver hjälp för att fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.


WALK-OVER I A-LAGS SERIER

När nu de sista seriematcherna ska spelas vill vi återigen påminna om viktiga tävlingsregler gällande walk-over (WO) TB 2 kap 23§.
Damer och herrar A-lag som lämnar walkover, oavsett om detta är den första eller andra, i någon av lagets två sista seriematcher, oavsett spelomgång, utesluts ur seriegruppen.
Dock kvarstår lagets samtliga resultat och ospelade matcher räknas som walkover, 0–3.


SPELA FUTSAL I VINTER

Skånes FF påminner om att sista anmälningsdag för deltagande i Futsal-SM för flickor och pojkar 17 år, födda 2004 eller senare, är den 30 september 2020. Spelperioden sträcker sig från november till februari och är uppdelad i fyra kvalificeringssteg. Mer information om det nya konceptet hittar ni i inbjudan under länken.


NY- ELLER ÅTERANMÄLAN AV REPRESENTATIONSLAG TILL SÄSONGEN 2021

Nya föreningar, nyskapade lag eller förening, som inte fullföljt innevarande års seriespel och som önskar anmäla sig till kommande tävlingssäsong ska göra detta senast den 15 oktober.

Anmälan görs via blankett som finns på http://www.skaneboll.se/blanketter.

Notera särskilt att alla A-lag som fullföljer Skåne FF:s distriktsserier automatiskt erhåller serieplats till kommande tävlingssäsong, dvs ovan gäller endast nya lag eller lag som utgått/uteslutits under 2020.


ARRANGERA TRÄNARUTBILDNINGAR PÅ HEMMAPLAN

Det är återigen möjligt för föreningar att arrangera interna tränarutbildningar. Ett tillfälligt regelverk som ska följas är framtaget för att minimera risken för smittspridning. Välutbildade tränare och ledare är viktigt för skånsk fotboll och med hjälp av regelverket kan vi på ett ansvarsfullt sätt fortsätta vår tränarutbildningsverksamhet.


GRÖNT KORT-UTBILDNING FÖR LEDARE

Grönt Kort är en utbildning som svarar på frågan hur vi skapar en matchmiljö som är så trygg, rolig och utvecklande som möjligt för våra unga spelare. Givetvis kan föreningen arrangera utbildningen på hemmaplan, och dessutom utan kostnad för föreningen. Som om det inte var nog får föreningen ett paket med material för att underlätta arbetet med att skapa en bra matchmiljö i föreningen.


DIPLOMERAD FÖRENING - UTVECKLA ER FÖRENING

Diplomerad förening är en paketering av fotbollens föreningsutveckling som sätter fokus på att skapa en föreningsmiljö där barn och ungdomar har roligt, mår bra och får lära sig fotboll. Föreningen driver själv utvecklingsarbetet med stöd från både Skånes FF och RF-SISU Skåne.


MÅLVAKTSTRÄNARUTBILDNING B

Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B den 25/10 & 14/11 i Malmö, med hemuppgifter mellan kursdagarna. Anmälan görs senast den 9 oktober och det är först till kvarn som gäller. För att kunna söka utbildningen behöver du har genomfört Målvaktstränarutbildning C.


SPELARUTBILDNINGSPLAN SKÅNE (SUP:en)

Spelarutbildningsplan Skåne vänder sig till de föreningar som vill utveckla sin verksamhet såväl på fotbollsplanen som i styrelserummet. SUP består av utbildningsinsatser för ledare (aktivitets- och organisationsledare). Vill din förening ha en instruktör från Skånes FF & RF-SISU Skåne som jobbar med spelarutbildning och föreningslära på er egen hemmaplan – helt utan kostnad? Klicka då på "läs mer"

OBS! Föreningen kan arbeta med både Diplomerad Förening och SUP:en.


NYA DISTRIKTSDOMARE

Vi behöver bli fler domare till nästa säsong och därför bjuder vi nu in till steg 1 utbildningar runt om i Skåne.

Har ni killar och tjejer i er förening som vill utbilda sig till distriktsdomare så kommer vi inom kort starta upp kurser på flera platser i Skåne.


NOMINERINGAR INFÖR ÅRSMÖTET 2021

Skåne FF:s årsmöte äger rum i mars och Skåne FF:s Medlemsföreningar har möjlighet att nominera kandidater till Skåne FF:s styrelse resp. Skåne FF:s Disciplinnämnd.

Att tänka på när Ni nominerar:

*Vi behöver en kort bakgrund om den/de som Ni nominerar samt mobilnummer och mailadress.

*Den/De som Ni nominerar skall ha gett sitt godkännande till att bli nominerad.

*Nomineringar skall undertecknas av föreningens ordförande.

Nomineringar mailas till Anders Wendel, ordf. i Skåne FF:s Valberedning på mailadress; anderswendel10@gmail.com senast den 1 januari 2021.

Välkommen med Era nomineringar hälsar Skåne FF:s Valberedning


I NOVEMBER ÄR DET ESKÅNEBOLLEN

Missa inte att vara med när Skånes Fotbollförbund för första gången arrangerar en e-sportscup. Det finns garanterat spelare som vill representera er förening i tävlingen. Så anmäl lag redan nu!


DIPLOM OCH PRISPLAKETTER

Förening som vinner sin serie för A- och B-lag får Skåne FF:s stora diplom. I juniorserier, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter i valören guld till det segrande laget.

I barn- och ungdomsserier i tävlingskategorier 13 år och äldre, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter (guld/silver/brons) till första, andra och tredje laget. Plaketterna kan hämtas ut på Skåne FF:s kansli, eller på Representantskapet den 25 november. Plaketter kan även skickas till föreningen mot en portokostnad.


ANSÖK OM STÖD FÖR PARAFOTBOLL

SvFF har inför perioden 2020–2021 tilldelats verksamhetsstöd paraidrott. Projektgruppen, med representanter från Parasport Sverige och SvFF, har tagit beslut om att delar av dessa ska omvandlas till ett sökbart idrottsmedel likt Projektstöd IF för barn- och ungdomsverksamhet.

Vi vill nu uppmuntra föreningar att söka om projektmedel för att utveckla sin paraverksamhet.

Ansökningsperioden är öppen 1 september – 1 november och ärendena ska återrapporteras senast den 31 januari 2021.Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.