Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 7 2020

Ja men se här!  Nu börjar det bli fart i en del verksamhet och tävlandet igen. Hösten 2020 har bjudit och kommer fortsatt bjuda på massvis med möjligheter till orientering!

Närmast ligger anmälan till Ungoteket och Västgötatruppens resa till USM-Sprint. Därtill kommer Daladubbeln på hemmaplan, Bahco Cup, vanliga (men coronaanpassade) tävlingar och det planeras för ett genomförande av O-Event. Härligt! 

...och ni har väl inte missat Stjärnkampen?

Det här nyhetsbrevet kräver sin tid. Mycket läsbart via länkarna och notera särskilt möjligheten att söka ekonomisk kompensation.

Önskar er alla en härlig höst fortsatt fylld med #merskärmtid!
Ut & njut i skogen!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Äntligen dags för ny Ungoteketomgång

Ungoteket riktar sig till orienterande ungdomar 14-25 år som vill lära sig att skapa och leda orientering. Alltså allt det som behövs för att träningar, tävlingar, läger och andra aktiviteter ska fungera.  Du som är med i Ungoteket får tillsammans med dina klubbkompisar träffa andra föreningar och prova på att arrangera orientering, att sprida information, att vara ledare, att lägga banor, att rita kartor… för att bara nämna en del!

Anmäl ert Ungoteketteam senast den 14 oktober!

Läs mer på ungoteket.se

Anmälan öppnad

Med en lugnare tävlingshöst behöver helgerna fyllas med andra orienteringsaktiviteter och då passar Ungoteket utmärkt!

Läs mer

28 klubbar hittills

Den 14 oktober är sista anmälningsdag för Ungoteket Väst. Här kan du se alla föreningar som varit med under de fem säsongerna.

Läs mer


Ni är väl med i Stjärnkampen

 – en sammansvetsande utmaning för alla ungdomar

I september startade Stjärnkampen, en föreningsutmaning för ungdomar 13-16 år. Tillsammans i träningsgruppen genomförs uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling. Varje uppdrag ger en stjärna, och det gäller att samla så många som möjligt.

...och självklart går det att haka på när man vill!

Läs mer


Gott om tävlingar kvar att springa!

Andra havlan av september och mitt i höstsäsongen. Även om 2020 inte blivit som planerat börjar det så smått bli lite fart i tävlandet igen. Här finns en sammanställning av vad som kvarstår enligt nuvarande planering.

Läs mer


Världens bästa extrajobb!

Nu är det snart dags igen! Dags att dra igång ett nytt konfirmandår och för detta söker Västergötlands OF nu två orienteringsledare som vill ha världens bästa extrajobb!

Läs mer här och inkom med din ansökan snarast!


Västgötatruppen ska till USM-sprint

Västgötatruppen har precis landat efter USM Lång och nu får man ladda om för en ny resa.
Den 16-18/10 far truppen till Falun för USM-Sprint och en nationell medeltävling.

Mer info kommer på hemsidan inom kort, håll utkik!

Här kommer mer info finnas


Daladubbeln i Västergötland

När inte västgötarna kan komma till Daladubbeln får Daladubbeln komma till västgötarna. Japp, så resonerade Skogshjortarna och TSOK när de knåpade ihop en lokal upplaga som ska genomföras 10-11 oktober.

Läs mer


Ta del av Coronastödet till Idrotten

Idrottsföreningar kommer kunna ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Det kommer att bli två ansökningsomgångar: den första öppnar i mitten av oktober och den andra öppnar i mitten av januari.

Läs mer (på RFs sida)


SISU stöttar er förening!

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund och arbetar med/stöttar/utvecklar föreningar och individer.

Läs mer på deras hemsida om möjligheterna för er förening och förkovra dig i deras gedigna utbildningsutbud


Använd orientering.se

Orientering.se är en sajt för utövaren. Där finns all orientering i funktionen "Hitta Orientering" och bara fliken "Så funkar Orientering" ger den ovane orienteraren behövlig basinformation. Detta kan er förening använda i informationssyfte.

Till sidan


Som orienterare blir du aldrig fullärd

Utvecklingsplanen beskriver hur du kan utvecklas som orienterare och hur utvecklingen blir hållbar över tid. Tanken är att alla som vill bli bättre som orienterare ska kunna använda planen och känna ett den tillför ett värde. Även ledare och föreningar tror vi kommer ha stort värde av planen för att förstå hur en orienterare kan utvecklas.

Till utvecklingsplanen


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Hitta aktuell information...
...om Coronapandemin

Nedan finner ni överliggande organisationers och myndigheters information om Coronasmittan, med påverkan, råd, tips och restriktioner.

SOFTs samlingssida

RF-SISUs samlingssida

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Arrangemang och träningar

I Eventor finner du aktuellt läge för vilka tävlingar som genomförs och vilka som har ställts in, samt vilka träningsmöjligheter som erbjuds i ditt område

Läs mer


Utbildare sökes!

2021 är ett nytt år, förhoppningsvis mer tillmötesgående är 2020. 2021 år också året då den nya utbildningen IUT, Introduktionsutbildning för orienteringstränare, ska rullas ut över landets alla distrikt. För detta söker vi nu en handfull utbildare.

Läs mer


Sammankomster i Coronatider

VOF planerar inte för någon fysisk Föreningsledarkonferens i november, men undersöker möjligheterna till något digitalt alternativ. 

Gällande Utbildningshelgen 6-7 februari planeras för att den ska kunna genomföras fysiskt med det återstår att se.


Natt DM inställt

Nyligen stod det klart att även Natt DM, det sista av årets DM-tävlingar som varit kvar i planeringen, ställs in.

Läs mer


Har ni alla kartor i Omaps?

Omaps är Svenska Orienteringsförbundets kartdatabas. Det innebär att andra kartbaserade tjänster kan hämta kartdata från Omaps. Därför är det väsentligt att föreningen har laddat upp sina kartor i Omaps.

Kolla hur det ser ut för din förening


Långtidsplan DM

I och med årets inställda DM-tävlingar kommer förändringar i långtidsplanen för DM tävlingar att ske. Arbetet pågår för fullt och kommer presenteras inom kort.


Stöd- & projektmedel

Vad vill er förening utveckla och vara offensiva kring? Genom idrottens organisation finns flertalet stöd och bidrag att söka och ta del av. Nedan finns samlad information om flertalet av dessa som nu står er till buds!

Läs mer


Vägledning föreningsverksamhet

Coronapandemin begränsar möjligheterna till "orientering som vanligt" men det går fortsatt att genomföra verksamhet. Nedan finner du och din förening Västergötlands OFs tankar om fortsatt krets-, förenings- och ungdomsverksamhet i lokal regi.

Läs mer 


Klart man hänger med!


Årets viktigaste dag för rörelse och jämlik hälsa

Fredagen den 25 september arrangeras Idrottens dag i skolan på flera platser i distriktet med stöd av RF-SISU Västra Götaland. En dag fylld av rörelseglädje för skolelever med minst 120 minuter fysisk aktivitet på schemat.

Läs mer i nyhet från RF-SISU Västra Götaland


Ny distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland

Den första september tog Anders ”Abbe” Albertsson över som distriktsidrottschef för Sveriges största idrottsdistrikt RF-SISU Västra Götaland.

Bekanta dig med honom i
nyhet från RF-SISU Västra Götaland


Nyheter från SOFT

Riktlinjer – coronasäkrade tävlingar

Då info kommit efterhand, både från myndigheter och RF, har SOFT vid ett par tillfällen uppdaterat vad riktlinjerna och reglerna innebär specifikt för svensk orientering. Här kan du ta del av senaste uppdateringen från 10 juli.

Läs mer


Ansök till RIG

Senast den 11 oktober är det dags att skicka in din ansökan om du är intresserad av att gå på Riksidrottsgymnasium i orientering eller skidorientering.

Läs mer


Sverigelistan är tillbaka

Vi har väntat länge, men nu är tävlingssäsongen äntligen igång på allvar i de flesta distrikt, om än med coronaanpassade tävlingar. Här är förutsättningarna som gäller för Sverigelistan.

Läs mer


Första SM-guldet för Fasth – Bergman utökade sin samling

Med bara några sekunders marginal sprang Sanna Fasth hem sitt första SM-guld i långdistans. På herrsidan förlängde Gustav Bergman sin segersvit på SM-skogsdistanserna.

Läs mer


Alexandersson och Bergman försvarade sina SM-titlar i medeldistans

Storfavoriterna Tove Alexandersson och Gustav Bergman briljerade på SM i medeldistans i Göteborg. Båda stjärnorna sprang komfortabelt hem segern i respektive klass med god marginal till näst bästa löpare.

Läs mer


Nyheter från Skogssport

SOFT:s ordförande: ”Vi kämpar på för folkhälsan”

-Vi har deltagit i möten med Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten tillsammans med fotboll och ishockey som representerar de andra grupperingarna, arenaidrott och inomhusidrott. Vi fortsätter arbeta för att folkhälsan ska vara god.

Läs mer


O-Ringens vd: "Jag känner mig lugn"

”Vi har aldrig legat så långt fram i våra förberedelser som nu. Jag känner mig helt lugn”. Det säger O-Ringens tillförordnade vd Jens Lindquist med anledning av det faktum att två projektledare valt att sluta.

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.