Nyhetsbrev från FSO.  Se det i webbläsaren.


Bord med dator, kaffemugg och telefon. En persons händer skriver på datorn.

Så loggar du in i SchoolSoft med nya tvåfaktorsautentiseringen

Från och med torsdag den 1 oktober behöver all personal som loggar in i SchoolSoft använda sig av tvåfaktorsautentisering. Det finns tre olika alternativ att välja mellan; Google Authenticator, BankID samt SMS. Vi har tagit fram en FAQ och SchoolSoft har tagit fram instruktionsfilmer för de tre olika metoderna.


Maximera synligheten för kurser på webben

Under tre tisdagar i höst bjuder FSO in till kostnadsfria webbinarium för dig som arbetar med kommunikation och marknadsföring på folkhögskola. Ingen anmälan krävs. Du ansluter till sändningen via länk som publiceras på länkarna nedan. Klicka på länkarna för att läsa mer om varje webbinarium.

Vi vill även passa på att påminna om att lägga upp era kurser för VT 2021 på Folkhögskola.nu! 


En hand håller upp ett ljusgrönt löv.

Demokrati och konspirationism i klimatkrisens tid

Hur kan folkbildningen förhålla sig till klimatfaktaresistens och konspirationsteorier? Den 28 september arrangerar FSO och Den globala skolan en interaktiv workshop online på temat. Föreläser gör forskaren Martin Hultman och Expo-medarbetaren och föreläsaren Hans Grabovac. Webbinariet är kostnadsfritt.


Grafisk bild av två spiralblock, ett ljusblått och ett rosa.

Följ arbetet med ny deltagarenkät för folkhögskolor

Våren 2021 lanserar Folkhögskolornas serviceorganisation en ny enkät för deltagarutvärderingar. Enkäten är utformad för att möta folkhögskolans unika behov, med hänsyn till tillgänglighet och användarvänlighet för både deltagare och personal.


Utbildningar och konferenser

Digital SYV-konferens den 1-2 oktober 

På den digitala SYV-konferensen får du nätverka med andra som arbetar med studie- och yrkesvägledning på folkhögskola, lyssna till föreläsare och delta i workshops. Föreläser gör Åsa Sundelin, lektor på Stockholms universitet.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Yrkesutbildning i utveckling

Folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och OFI arrangerar fortbildningskurs för lärare på yrkesinriktade folkhögskolekurser. Kursen genomförs av Linköpings universitet. Sista ansökningsdag är den 9 oktober.

Läs mer och ansök här.

  

Digital konferens: Nätverket för folkhögskolor som utbildar lärarassistenter, 15-16 oktober

Under snart ett år har ett nytt nätverk arbetat för att höja statusen på de som utbildas till lärarassistenter på folkhögskola. Under den digitala konferensen i oktober ska nätverket faställa stadgar, medlemsavgift och styrelse för föreningen. Alla som arbetar med utbildning till lärarassistent är välkomna att delta.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Anmälan och program för Folkhögskoleforum 

Det digitala programmet för Folkhögskoleforum 2020 är nu i stort sett klart. Det blir en digital konferens med möjlighet till gruppdiskussioner. Klara för programmet är bland andra Sveriges kultur- och demokratiminister Amanda Lind, ekologen Pella Thiel samt professor Lars Svedberg från Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Anmälan öppnar inom kort och du hittar all nödvändig information på www.sverigesfolkhogskolor.se/folkhogskoleforum. Hoppas vi ses!


Övrigt

Forum för levande historia söker folkhögskolor

Forum för levande historia har 2020 fått i regeringsuppdrag att genomföra utbildningsinsatser om Förintelsen, antisemitism, antiziganism och andra former av rasism. I fokus för insatserna står delar av skolväsendet och då bland annat folkhögskolorna. Det kan handla om anpassade material och fortbildningar som ska ge kunskap och verktyg att använda i undervisningen.

Forum för levande historia vill gärna komma i kontakt med personal på folkhögskolor som kan titta på material de tagit fram och som kan ge synpunkter på det utifrån sitt perspektiv.

Intresserad? Kontakta Bosse Bjerkerot på 0720-70 72 84 eller bo.bjerkerot@levandehistoria.se

facebooktwitterhomepageinstagram

Du får det här brevet för att du arbetar på, eller på annat sätt har koppling till, någon av landets alla folkhögskolor. Vill du inte få liknande brev i framtiden? Avregistrera dig här.