Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nya ägare till anrika Sveas café, bageri och konditori

Från september i år har anrika cafékedjan Sveas ny ägare. Den nya ägaren heter Lars Lagefjäll och den nya verksamhetschefen på plats heter Sandra Emanuelsson.

Sveas har cirka 45 medarbetare och bedriver idag bageri och café i Kumla samt caféer också i Askersund och på Stortorget i Örebro.

Vi hälsar Lars och Sandra välkomna till oss i Kumla!


P-A:s Lantmaskinservice blir Maskin Väst

P-A:s Lantmaskiner som ligger i Norra Mos har köpts av värmlandsföretaget Maskin Väst. Maskin Västs VD Daniel Bryske berättar att detta är företagets första externa etablering. Han meddelar också att de anställda flyttar med in i företaget och att personalen även kommer att utökas i Kumla.

Maskin Väst har idag 37 anställda och omsätter cirka 375 mkr. Företagets verksamhet inriktas på lantbruks-, entreprenad- och skogsmaskiner. Det finns planer på att göra vissa satsningar på fastigheten i Norra Mos och framöver kommer det att på skylten stå Maskin Väst i Kumla.

Vi hälsar Maskin Väst välkomna till oss i Kumla!


Kumla Promotion fixar frukost- och lunchmöten, näringslivsdag och företagsmässa...bland annat.

Kumla Promotion är en sammanslutning av företag, köpmän, fastighetsägare och Kumla kommun. Tillsammans arbetar man för att stärka kommunens företagsamhet, öka sammanhållningen mellan företag och invånare samt för att möjliggöra nya företagsetableringar.

Frukost- och lunchmöten

Kumla Promotion arrangerar frukost- och lunchmöten cirka 10 gånger per år och första träffen för hösten bjöd på ett lunchmöte hos Festgiveriet Norra Mossby 122.

Ett 50-tal personer kom för att se festgiveriet samt höra Rickard Svärd berätta om fastigheten. Från och med 2021 ska här arrangeras event av olika slag. Ett 10-tal bröllop är redan inplanerade och inför sommaren 2021 planeras här för tre utomhuskonserter i stenbrottet.

Nästa frukostträff är den 7 oktober kl. 07.30 och då hos Villa Hälgholmen i Hällabrottet. Anmälan sker till anneli.nilsson@kumlapromotion.se

Framtida aktiviteter

Kumla Promotion arrangerar årligen, tillsammans med Kumla kommun, en näringslivsdag. Datum för detta är den 4 november och dagen kommer att bjuda på frukost-, lunch- och kvällsaktiviteter.

Under 2021 planeras det för två mässor - jobbmässan på Folkets Hus och företagsmässan i ishallen.

Jobbmässan kommer att vara måndagen den 1 februari kl. 16.00-18.00 i Folkets Hus. Företagsmässan kommer att gå av stapeln den 16-17 april och mer information kommer.

Vad gäller evenemang av alla slag så följer vi Folkhälsomyndighetens gällande regler och rekommendationer.


Rälsverkstan i Sannahed utökar

Under 2020 har Trafikverket, som hanterar Rälskapen i Kumla, investerat cirka 20 mkr i asfaltering av en yta på 24 000 kvm, två kilometer stängsel och skalskydd samt belysningsmaster, berättar platschef Lars Nilsson.

Under hösten kommer ett lager från CV-området i Örebro att flyttas till Kumla. För att hantera det nya lagret har man utökat verksamheten med två personer vilket innebär en personalstyrka på totalt 15 personer.  


Mera padel...

Som tidigare rapporterats i media så planerar Daniel Wistrand och Anton Gruffman att bygga en hall för bland annat padel i Norra Mos.

Nyhetsbrevet har intervjuat Daniel som berättar att bygglovet vinner laga kraft från slutet av september och man planerar att gjuta plattan i oktober för att kunna starta verksamheten under våren 2021. Hallen blir på 2 400 kvadratmeter och kommer att inrymma 6 padelbanor samt ytterligare en aktivitet med inriktning på sport och träning.

Även Papa Padel på Radiogatan i Kumla kommer att utöka. Dagens fyra banor kommer att utökas med ytterligare tre som planeras vara klara under augusti eller september nästa år.

Svenska Padeltouren kommer till Kumla

Den 9-11 oktober kommer Svenska Padeltouren till Kumla.

Det är deltävling 5 som kommer att genomföras hos Papa Padel i Kumla där herrar och damer A-klass kommer att spela. I Backahallen i Örebro kommer juniorklasserna för pojkar och flickor 14, 16, samt 18 år genomföras.


Digital hållbarhetsdag den 1 oktober 2020

En dag med kunskap om hållbar turism i praktiken utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. För företag inom besöksnäringen, tjänstepersoner och politiker i Örebro län.

Eventet sker digitalt. 

Mer information samt länk till anmälningsformulär hittar du här.


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.