Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev september 2020


Händer i branschen

  • Renare Mark Väst anordnar ett webinarium kring nya utmaningar inom efterbehandlingsområdet den 29 september. Mer information hittar du på vår hemsida
  • I oktober och november kommer Renare Mark Norr att anordna webinerier kring aktuella saneringsprojekt i Skellefteå samt om infrastruktur och marksanering i Sundsvall. Mer information kommer på vår hemsida inom kort. 
  • Den 5 november håller Renare Mark en webbsänd workshop med temat gränslösa föroreningar. Läs mer på vår hemsida inom kort. 
  • 26 november håller Renare Mark ett webbinarium kring fysisk planering. Läs mer och anmäl dig på på vår hemsida
  • Den 3 december håller Oskarshamns kommun ett webinarium kring erfarenheter från ett muddrings- och täckningsprojekt. Mer information kommer på vår hemsida i oktober. 

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

Nytt från Renare Mark

Den 8-9 september träffades Renare Marks styrelse  för verksamhetsplanering och bestämma tema och utformning av årets och nästa års aktiviteter. Vi tackar för alla bra enkätsvar vi fick in. Förutom planering av aktiviteter gick vi också igenom våra rutiner och GDPR som vi gjort en översyn av under året. 

Vi hälsar våra nya styrelsemedlemmar Linda Karlsson från Niras och Carolina Ersson från SGI välkomna! Ny ordförande i region Syd är Kristin Kröyer från Hässleholms kommun som till sin hjälp har vice ordförande Anna Sorelius från NSR. Johannes Pettersson från Swerock är ny ordförande i region Norr.  

Vår första aktivitet nästa år blir i Göteborg med temat Sediment. Den 24-25 mars är det dags för Vårmöte med temat Hållbara samhällen och i maj håller vi ett seminarium om masshantering. Hoppas vi ses där!  


Intervju med Viktoria Lundborg

Viktoria Lundborg äger och driver miljökonsultfirman Jordnära Miljökonsult. Vad gör Viktoria en vanlig dag på jobbet och vad tror Viktoria att förorenade områden är om 10 år? Läs hela intervjun här


Renare Marks Vårmöte 2021

Efter ett annorlunda 2020 så hoppas vi att 2021 kommer att återgå mer till det normala och vad kan då vara bättre än att välkomna våren i Malmö med Renare Marks Vårmöte? Vår ambition är att genomföra Vårmötet 2021 i Malmö, under förutsättning att restriktioner kring allmänna sammankomster har släppts. Om restriktionerna kvarstår i mars kommer vi titta på och återkomma med alternativa lösningar. 

Vi vill nu ha in era förslag på abstracts inom temat Hållbara samhällen!

 Se call for abstract för mer info! 


Handbok om arbetsmiljö i förorenade områden har utgått

Arbetsmiljöverket har meddelat att deras handbok H359 Marksanering om hälsa och säkerhet i förorenade områden har utgått. Anledningen uppges vara brist på möjlighet att hålla den uppdaterad från Arbetsmiljöverkets sida.

Handboken togs fram i samverkan mellan SGF och Arbetsmiljöverket, med senaste utgåva från 2015. Sedan dess har förändringar av framförallt en del föreskrifter från Arbetsmiljöverket skett. I stort är dock innehållet fortsatt korrekt, relevant och användbart för arbetet med förorenade områden.

SGF kommer snarast att se över möjligheterna att ta över handboken för distribution i befintligt skick.  Därefter kommer SGF att se över behovet av revidering. Är du intresserad av att delta i ett sådant arbete är du välkommen att höra av dig till sektionen för förorenade områden (kontakt: marie@arner-consulting.se).

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.