Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2020


Klubbinformation


 

Det har varit en fantastisk säsong på många sätt, men vi slår oss inte till ro utan under hösten kommer vi ta flera kliv i vidare satsning på Karlstad Golfklubb. Nedan är några projekt som kommer driva verksamheten framåt.

  • Byggnation av inomhushallen är igång och målet är fortsatt att den ska kunna invigas i november månad. Nya paket kommer att lanseras till medlemmar, partners och gäster i oktober.
  • Vår Padel-partner har startat sin planering och målet är att banorna ska stå klara för spel under våren 2021.
  • Medlemsundersökning via Players 1st är nu avslutad för 2020. Denna feedback från er medlemmar är jätteviktig och kommer inom kort att summeras och analyseras. Vidare under vintern så kommer klubbledning att redovisa de utvalda insatser som vi har fokus på och ska jobba aktivt med under 2021.    
  • Styrelsen med klubbchef startar idag ett Visionsarbete. Med mål att ta fram en tydlig och långsiktig vägledning för hela verksamheten. Mer information kommer!

Ta hand om er och passa på att njuta av det härliga septembervädret.

 

/ Mathias

 


 

Vi har nu kommit en bit in i september och har redan haft några dagar med tidig frost. Det innebär att vi från den 21/9 kommer ha bollränna även på 18 håls banan fram till kl 10.00, detta gäller veckodagar.


Information Dam & Herrkommitén

 

Efter några härliga år, så har ansvariga i herr och damkommitén beslutat sig för att lämna över stafettpinnen till nya krafter.

Är DU intresserad av att hjälpa till med Herr- eller Damkommitén, så hör av dig till oss på kansliet.

Ett stort tack till alla berörda som gjort ett fint och uppskattat jobb i klubbens kommittéer!

 

 


Kommande tävlingar

 

Greenkeepers Revenge 20 sept

Armageddon (släpps i början av oktober)

Anmälan görs via Min Golf

Anmäl dig här


Idrottsinformation


Golftipset med Fredrik & Oscar

 Slag mot green

Syfte: Att få kontroll på längden vid slag mot green

Gör så här:

Reglera längden på slaget med längden på baksvingen. En metod för att få kontroll på olika längder när ni slår med era wedgar är att använda olika längd på baksvingen.

Ett sätt är att träna in två längder per wedge genom att använda din naturliga halva baksving och hela baksvingen, vilket ger dig två längder per wedge.

Ett något mer avancerat system är att använda bilden av att svingen (händernas position) är en klocka och att sen dela upp baksvingens längd i tre delar. Tänk kl 8.30, 9.30 och 10.30 vilket ger 3 olika längder per wedge.

Att veta hur långt du slår med dina wedgar är naturligtvis viktigt. Passa på att använda vårt närspelsområde för att testa någon av de här metoderna.

Lycka till önskar Fredrik & Oscar


Baninformation


 

Nu kan vi konstatera att hösten har anlänt, vi har redan haft ett par morgnar med lätt frost. Vi håller nu på med att förbereda banan för stundande vinter genom att stödså våra greener och ge dem näring. Vi luftar greener, tees och faiway och vi släpper upp klipphöjden på greenerna lite smått. På bilden har ni en del av rotsystemet, där ni kan se vad mycket det har hjälpt med djupluftningen som vi gjorde i slutet av augusti.

Den 20 september händer det spännande saker på vår fina bana, det är nämligen dags för den årliga Greenkeepers Revenge! Under den tävlingen kommer du att få uppleva saker som du kanske aldrig varit med om på en golfbana, hålplaceringar du aldrig sett maken till, teeplaceringar lite här och där och en massa andra konstigheter.

Sen en vädjan till er alla, laga nedslagsmärken efter er, nu är det superviktigt då risken för sjukdomar och svampangrepp är mycket stor och sist men inte minst det är absolut förbjudet att spela på en frostig bana.

Svinga lugnt och välkommen ut till vår fantastiska bana!

Hälsningar banpersonalen

 

 


facebookinstagramyoutube

 På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.