Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Och svaret blir.......som Egerer Gold Märzen med lansering idag på Systembolaget.

Don't miss!! 


Egerer Gold Märzen 5,5% - SB.11221 - 26,90kr

Strong and spicy, fully developed in the taste. Brewed according to the Bavarian Purity Law 1516. 

Bryggeriet Egerer som ligger i Bayern grundades 1919. Franz Luitpold Egerer är den 4e generation i detta familjeägda bryggeri som idag brygger 1,5 miljoner hektoliter.

Vad är en Märzen?

Innan kylmaskinerna kom på 1870-talet var många bryggerier hänvisade till att brygga öl under vinterhalvåret. Säsongens sista öl bryggdes i mars och kallades därför i Bayern för Märzen. Det var lite starkare för att ha en chans att överleva sommaren, tills nästa bryggningssäsong började. Öltypen som vi känner den idag blev känd på oktoberfesten i München 1872, när standardölet tog slut och man istället tog in en lite starkare provbrygd av ljusbrun wienertyp. Efter denna händelse har Märzen kommit att beteckna ett lite starkare wieneröl, ett typnamn som f ö knappast längre används. Det viktigaste karaktärsdraget är ölets maltighet, som ska dominera men balanseras av någon humle. I våra dagar är Märzen en tämligen marginaliserad öltyp och har exempelvis ersatts av ljus lager på oktoberfesten. Liksom andra traditionella lageröl bör det dekoktionsmäskas samt jäsas kallt och lagras länge.

Källa - SVENSKA HEMBYGGAREFÖRENINGEN - SHBF


Sierra Nevada Hazy Little Thing IPA Session Edition 4,6% - SB.81284 - 21,90kr

Grymmaste Sierra Nevada fixar en skön burköl i form av Hazy Little Thing IPA Session Edition. Ett 12-pack som är lätt att ta med sig precis överallt och som räcker till dig och dina vänner. 

"We wanted to share this brewery-only treat with you , so we present the Session Edition of our Hazy Little Thing IPA. We toned down its ABV whilst keeping the hop volume high-unfiltered, unprocessed flavor, straight from the tanks and into the can." 


Elephant Hill Reserve Chardonnay 2017 13% - SB.90041 - 299kr

Elephant Hill's "Le Phant Rouge" har tidigare lanserats på Systembolaget med stor framgång och nu får vi alltså se deras vita bidrag i form av en riktigt snygg Chardonnay med årgång 2017.

Allt Om Vin - Bra Köp

"Smakrikt, drag av tropisk frukt, god kryddighet och fin längd"

Dina Viner - ++ Fynd - 91P Enastående kvalitet

"Ett runt, rikt och bussigt vin med fet solmogen frukt, tydlig fatton och inslag av päron, persikor, krut, blommor och mineraler."

Munskänkarna - Prisvärt, högklassigt vin

"Öppen doft med utvecklade toner som mogen persika, aprikos, rostad ek, smör och vanilj. Medelfyllig, torr smak med fruktig början, framväxande fatkaraktär i mittenpartiet och behärskat stram avslutning."  

 

 

100% Chardonnay från vingården Te Awanga vid kusten. Druvorna till Reserve –serien handplockas och selekteras noggrant. Druvorna pressas utan avstjälkning (whole bunch press) och vinet jäser i ekfat med naturlig jäst. 12 månader lagring i små franska ekfat, varav 25% nya.

Gyllengul färg, stor fruktig doft av gul frukt, citrus och ek. Smaken är fyllig och koncentrerad med frisk syra och smak av citrus, gul stenfrukt, kryddor, ek och vanilj. Passar till olika rätter av fisk och skaldjur samt till ljust kött och fågel. Kan sparas några år i källaren men gärna serveras redan nu vid cirka 10 grader.

Elephant Hill Estate grundades 2003 av tyskarna Reydan och Roger Weiss . De blev förälskade i området och lät bygga vineriet vid Te Awanga, Hawkes Bay - ett av Nya Zeelands varmaste områden med många soltimmar och lite regn. Vinerna ska vara en reflektion av de olika odlingsplatserna, t ex med serien som kallas "Elements".  Man framställer vin från tre vingårdar. Te Awanga Vineyard vid kusten Gimblett Vineyard (Gimblett gravels) och
The Triangle Vineyard i Bridge Pa Triangle regionen.


72% merlot, 18% syrah, 5% malbec, 3% cabernet sauvignon, 2% cabernet franc. Druvor från dels Gimblett med väldränerad, stenig, varm jord, utmärkt för fylliga viner, dels Te Awanga där närheten till havet ger svalka och friskhet. Handskörd, avstjälkning, jäsning på ståltank följt av 12 månader mognad i 225 liters franska ekfat, varav 20% nya.

Violett färg. Rikt fruktigt med frisk syra och inslag av mörka körsbär, viol och röda vinbär, örtkryddor, ekfat och choklad. Passar som sällskapsvin och till olika rätter av ljust och mörkt kött, pasta och gratänger.

FYND/Allt om Vin "Stora Vinguiden" dec-18
"4 Poäng" / Dagens Nyheter (Alf Tumble)
"Fyndviner till grillat" / Expressen (Håkan Larsson)
"Vin till lamm" / P4 Extra (Carl-Jan Granqvist)


Då var det dags för lansering nr.2 från Wicked Weed Brewing denna sommar och, jösses vilken "treat" ni erbjuds idag.

Vad sägs om en Bourbon Barrel Aged American Sour smaksatt med russin, hasselnöt och valnötsextrakt? Godis för alla surölsälskare....... ;-D

Wicked Weed Brewing, Asheville, North Carolina, USA

Hantverksöl är av naturen ett uttryck för folket. Vår tro på det driver oss för att göra öl till folket. Vi strävar efter att brygga inte bara vad folket vill, utan även för att fresta dem att uppleva något nytt. Vi kommer alltid att pusha oss själva för att blir ett bättre bryggeri, brygga bättre öl och inspirera våra kunder att bli kära i varje pint. 


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.