Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hammarö kommuns Näringslivsnytt okt 2020


VÄRLDENS BARN - KOMMUNKAMPEN

Hammarö kommun har blivit utmanade i kommunkampen via Röda Korset

Umaningen om vilken av Sveriges kommuner som är mest generös. Och vi vet ju alla att människorna här i Hammarö kommun vet att ta hand om varandra och alla världens barn!

Swisha en gåva till 9019506 ange BARN1761

Genom att använda vår kommunkod BARN1761 vid alla swish/inbetalningar säkrar vi att pengarna registreras som gåva i Hammarö kommun. Kampanjen håller på under hela året!

NÄRINGSLIVSRÅD

Under senhösten kommer vi starta upp ett Företagsråd, målet är att kalla till ett första möte i nov. Du som är intresserad och vill veta mer hör av dig till  antingen Cecilia Fjellman Fredholm cecilia.fjellman@nyforetagarcentrum.se eller  Annika Axelsson annika.axelsson@hammaro.se 

Bli UF-rådgivare

Vi hjälper Ung Företagsamhet att hitta potentiella rådgivare från näringslivet som ska kunna ge tips, råd och stöttning till årets UF-företagare i vår kommun. Jag tänkte då på dig, skulle du kunna tänka dig att registrera dig i UF:s rådgivarbank? Du hittar den här: www.ufvarmland.se.

Uppgiften som rådgivare innebär att ställa motfrågor till UF-företagare och därigenom göra skillnad, så enkelt är det! Du behöver inte ha svar på allt, men att ge tips, råd och dela med sig av sitt nätverk gör verkligen skillnad för UF-företagaren. Det är inte tidskrävande, du tillsammans med det eventuella UF-företaget kommer tillsammans överens om hur och hur ofta ni ska höras av!

Registrera dig gärna nu direkt, det tar 1 minut. 

Du skulle passa för detta! 


TRÄFF 1 

VARFÖR HÅLLBARHETSFRÅGOR?

 • Du lär dig om hur du kan framtidssäkra ditt företag.
 • Bli en attraktivare arbetsgivare, stärka dina kundrelationer och din konkurrenskraft.
 • Bli bättre på att kommunicera det du faktiskt gör för att vara ett mer hållbart företag.

Vill du få bättre kännedom om din resursförbrukning, öka värdet på ditt företag och stärka din konkurrenskraft?

Delta på ”Hållbart företagande” tillsammans med IUC Stål & Verkstad och Paper Province i höst. Projekt Miljödriven tillväxt i Värmland bjuder in företagare till tre gemensamma träffar samt personlig vägledning, under seminarieseriens gång, med erfarna miljökonsulter.

Seminarieserien är kostnadsfri. (Dock utgår en avgift om du anmäler dig och uteblir.) Delta i den första av tre träffar. Du kan välja ett eller flera tillfällen. Datum för kommande träffar meddelas vid första träffen. ANMÄLAN: maria.lindeberg@regionvarmland.se eller 073-071 01 97


Region Värmland

Region Värmland bjuder in till kostnadsfria digitala utbildningar, med syftet att öka den digitala närvaron och den egna kompetensen kring de verktyg som finns.  Kostnadsfria utbildningar riktar sig till företag, kulturskapare, föreningar mm.

Innehåll:

 • Varumärke 5 oktober 09-11.00
 • Bild och formspråk: profil och identitet 12 oktober 09-11.00
 • Bild och formspråk: bildspråk 19 oktober 09-11.00
 • Hemsida/webbshop 26 oktober 9-11.00
 • Sociala medier - överblick 2 november 9-11.00
 • Sociala medier - skapa innehåll 9 november 09.00-11.00
 • Optimering och analys 16 november 09.00-11.00
 • Digital annonsering och summering 23 november 09.00-11.00

Mer information finns på https://digitalavarmland.se/kostnadsfri-fortbildning-oka-din-digitala-narvaro/ och länk till anmälan.

Fastighetsägare se hit

Vi har efterfrågningar från företag som vill etablera sig här i varierande storlek. Vi skulle vilja komma i kontakt med er för att kunna samverka tillsammans. Likaså uppmana er att ni lägger upp lediga objekt på Objektvision https://objektvision.se/ Vi inom Karlstad Business Region har i vårt uppdrag att kunna hjälpa företag inom hela regionen. Läs gärna mer på www.karlstadbusinessregion.se 


Information

Köp & upphandling

Upphandlingar annonseras på de allmänt tillgängliga databaserna hos Anbudsjournalen och e-Avrop AB. Mer information om aktuella upphandlingar

Skoghalls Centrumförening

Att fortsätta utveckla Centrum är något som nu ses över av Hammarö kommun. I lördags var Planarkitekt Centrumföreningens hemsida www.skoghallscentrum.se visar vad som händer i Skoghalls Centrum


Värmland Camper växte fram utifrån kärlek till naturen, äventyr och Värmland

Pär Grahn visar husvagnens olika finesser

Företagsbesök hos Värmlands Camper

Soligt möte med Pär Grahn som driver Värmland Camper tillsammans med sin frun Sandra. Pär visade upp alla fantastiska faciliteter som finns att tillgå i den smidiga lilla husvagnen och tältet som finns på taket. De sätter samman förslag på resmål, aktiviteter och rutter tillsammans med vad som finns att äta och handla i närområdet. De har tänkt på allt och utgått från närproducerade varor och attiraljer i utrustningen och det finns lokalproducerat drycker och snacks medpackat liksom tvätt-och duschprodukter.

 

Välkomstkitt smaka och dofta av Värmland

"Vi vill att våra kunder ska få uppleva Värmland på ett unikt och äventyrligt sätt."

Uthyrning är intressant för en bred målgrupp och passar alla åldrar. De ser en växande marknad som att koppla sig samman med en app. där det går att boka sin vagn, aktiviteter och ställplatser som kan vara revolutionerade inom branschen. Spännande! Likaså att kunna erbjuda uthyrning vid olika event såsom olika festarrangemang som har förlagds ute på ”bygda”, som gör det smidigt och hållbart för gästvärdar och deras gäster.

 

Pär ser positivt på framtiden och vill ha fler ben att bygga vidare på och är det någon som ser att här skulle ni kunna göra bra sampaketering ihop, hör av er till Pär. Vi kommer nog se mer om Värmland Camper framöver!


Kommunalråd Solweig Gard och Vetekransens ägare Jonas Rohman

Vetekransen är på plats i Skoghalls Centrum

Kommunlråd Solweig Gard hälsar Jonas Rohman varmt välkommen till Hammarö, Skoghalls centrum. Jonas öppnar äntligen sitt bageri och kafé Vetekransen. Den planerade öppningen var tänkt precis när pandemin slog till i mars, nästan sex månader senare öppnar kafét.

Solweig lämnar över presenten och säger:

Vilket trevligt uppdrag så här första dagen på jobbet och Jonas höll med att det var även hans första dag på "jobbet" i Skoghall, fast annars har han över 20 års erfarenhet och driver även Vetekransen i Kristinehamn sedan länge.

I lördags var kommunen ute och hade en form av medborgardialog gällande Centrumutveckling. Flera svarade att det saknas ett mysigt kafé i centrum och nu är det på plats! Skönt när önskningar uppfylls direkt.

Sprida gärna information till företagskollegor

Du som får det här utskicket har tidigare lämnat dina uppgifter och tackat ja till att ta emot  information och inbjudningar gällande Näringslivfrågor.
Tipsa gärna andra företag som ännu inte får ta del av utskick att registrera sig på: Business Update Företagsregister


Följ oss på:

facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.