Nyhetsbrev September

Hej allesammans!

Åter på jobbet gäller väl för de flesta. En annorlunda sommar. Lite ledsamt när det mesta varit inställt och att man inte bör vara nära varann. Man har fått göra det bästa av situationen. Vi som är båtmänniskor sen väldigt många år har inte behövt avstå särskilt mycket. Återkommer om det längre ner i nyhetsbrevet som vanligt.

Letandet efter bra varor har ju även det haft semester. Men lite nytt har vi att bjuda på. Länkar finns som vanligt från startsidan.

Något som jag är särskilt glad för är vår nya vadd.

Vatelin 9mm tjock 155cm bred tillverkad av Freudenberg.

89:-/m säljs i ½ m Kika här.


Månadens vara i September. 10st Schmetz sorterade universalnålar. En repris, när vi hade den som månadsvara i februari 2019 sålde den slut direkt. Det är ju tänkbart att lagret behöver fyllas på igen.

Kostar under September 24:-(ord. pris 41:-)

 


Knappar , vi har köpt 30kg knappar. De ska sorteras, läggas i rör, fotas och läggas upp på hemsidan. Ett gigantiskt projekt. Som vi inte kunnat satsa på om inte min mamma åtagit sig att sortera. Knappsortimentet behöver förnyas så det känns bra.

Vi får se när vi får ordning på alla knappar.

Vi rensar därför ut lite knappar. Roliga fina knappar.

5 x 10st för 35:- sorterade ingen är den andra lik.

Köp 5 och betala för 4 gäller dessutom.


Fiskars stora Softoutsax har vi haft i sortimentet tidigare. Vi tog bort den men får förfrågningar om den då ock då. Så här är den igen . 258:-


Som jag brukar, lite om oss själva också

Vi har ännu en gång besökt kolmården för att träffa barnbarn. Ted, Nora och deras mamma och pappa. Denna gång hade vi otur med vädret. Regn hela dagen. Vi frös lite i våra regnkläder. Rustad för vatten gick det ju an att leka i "punktfontänerna" de sprutar oregelbundet. Ted hittade en kompis att leka med. Mormor stod bredvid och väntade på han skulle bli träffad, jodå det blev han.


Jag har sytt babynest till mina barnbarn. Men eftersom det redan fanns ett i Örebro så blev det en "sittpöl" till Nora istället. Hon sitter inte riktigt stadigt ännu men med lite stöttning har hon börjat sitta i sin "pöl"


Vi åkte till Sagostigen med Rasmus, Vanja och mamma Frida. Där finns ett "pariserhjul" som drivs med trampor för 2 personer. Morfar Benny och mamma Frida fick trampa. Jag höll ju i kameran, bra arbetsfördelning.


Lilla Selma har haft en besvärlig hosta stora delar av semestern. Jättetråkigt man kan inte träffa mormor och morfar eller leka med kompisar. Sista helgen kunde vi träffas det kändes bra. Hon gillar inte myror vi fick åka från skogen utan att plocka några bär som vi tänkt. Vi råkade hamna i en riktig myrskog. Man kan fundera över att hon inte har några problem med att klappa en kopparorm när myrorna är så otäcka.


Som sagt vi har varit ute med vår båt en hel del, tänkte dela med mig av några upplevelser. Börjar med att det känns väldigt bra att jag inte behöver sticka ändan i vädret för att hitta mat. Rogivande att titta på svanar som ägnar större delen av dagen åt att hitta mat.


I Juni stationerades 2 brandbombplan på Skavsta. Man ser dem då och då. De flyger och över Bråviken och övar. Ber om ursäkt för suddig bild. Liten vanlig kamera full zoom på litet rörligt objekt.

Den här bilden har jag lånat från Eskilstuna kuriren för att visa hur planen fungerar.


Det finns en ö här i Bråviken som vi besöker ganska frekvent. Vi har i flera år sett hur en havsörn flugit in över ön. Vi har antagit att den flyger till sitt bo. Vi letade redan efter boet förra året. Men Bennys knä bråkade lite då så vi gick inte så långt. Men i år bestämde vi oss för att hitta boet. Det gjorde vi, syntes bara från ett håll. Trädet i mitten man ser det knappt. Väldigt mäktigt, benrester från fåglar låg utspritt under boet.


Det här är också en bild tagen på en ö i Bråviken. En lingontuva som bestämt sig för att inte växa på backen utan uppe i klykan på en tall.


Till sist

Äppelår igen! En 3 liters skål med klyftade äpplen med kärnhus och allt. Blir så här mycket mos och bara lite skrutt. Bara att fylla frysen.

 

stor kram från Bibbi