Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Missa inte!

Varje månad tipsar jag om tre arrangemang jag tycker att du absolut inte får missa.


1. Ekomarknad

Återbruk och närproducerat på en av traktens trevligaste marknader.


2. Dalí

Minns ni sommarens skulpturer på Mollbrinks? Här får ni en hel film om ikonen Salvador Dalí.


3. Attenborough

Mannen med världens trevligaste röst förklarar hur vi ska ställa allt till rätta.

Sotenäs kultur oktober

Storm, Ramsvik. Foto: Jan Lundblad

Äntligen! Allt fler arrangörer hittar nu sätt att anpassa sin verksamhet till den verklighet som råder och därmed kommer nyhetsbreven om kultur igång igen. Jag hoppas vi ses därute, på teater, film och konserter. Men kom ihåg: tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du har symtom. Tillsammans klarar vi detta!

Varma hälsningar,

Carl Forsberg, kultursekreterare


Barn och unga på Gerlesborg

Gerlesborgsskolan i Bohuslän arbetar aktivt med konst och kultur för barn och ungdomar under programmet Unga Gerlesborg.

De erbjuder öppen barn- och ungdomskonstverkstad (skapa själv under handledning av konstpedagoger), guidade visningar av utställningar för barn och ungdomar, konserter, scenkonstföreställningar och matinéfilm för barn och unga samt kulturskoleverksamhet i samarbete med Tanum och Sotenäs kommuner.

 

Konstverkstan öppnar igen 13 september!

Välkomna i höst, söndagar 10:00-13:00 v.37, v.39, v.41, v.42 och v. 46. Höstlovsverkstad tisdag, onsdag och torsdag v.44. Mer information kommer.

Konstverkstan är kostnadsfri, men med begränsat antal platser, först till kvarn. Ha oömma kläder och ta med egen frukt till pausen.

 

Kulturskolan på Gerlesborgsskolan.

Kulturskolan konst ses på måndagar 17:00-19:00. I höst v.38, v.40, v.42, v.43, v.45, v.47, v.49 samt avslutning och vernissage v.50.

Vill du delta eller har ett barn som vill delta på Kulturskolan hos oss kan du ta kontakt med rektorn på den skola du/ditt barn går på eller kontakta Tanums Kommuns respektive Sotenäs Kommuns Kulturskoleansvarig på kommunkontoret.

För mer information Gerlesborgsskolans Barn- och Ungapedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Eller Kulturkoordinator Linnea Jardemark:
070 2039542  linnea@gerlesborgsskolan.se


Kalendarium


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se ovan på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.