Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Vikten av rätt arbetsplatsutrustning

Att utföra något slags montage på en tillverkande industri är väldigt vanligt. Traditionellt utförs detta vid ett bord, men det kan lika gärna utföras vid ett löpande band eller på en station i produktionslinjen. Grundkraven är givetvis de samma oavsett var montaget utförs, men för att nå rätt effektivitet med rätt ergonomiska villkor krävs olika åtgärder och lösningar för att anpassa stationen efter de skiftande förutsättningarna. En vanlig utmaning är att belysningen håller rätt mått oavsett var arbetet utförts.

I Produktguiden för Montagearbetsplatsen illustrueras vanligt förekommande arbetsplatsproblem i tillverkningsindustrin.


Ny APP tillgänglig - som förenklar din bearbetning

Kalkylator-App:en förser dig som operatör med relevanta skärdata vid bearbetning av olika typer av applikationer som svarvning, borrning, gängning och fräsning.

APP:ens enkla gränssnitt förenklar uträkningar av bearbetningstid, vridmoment, kraft, skärkraft, avverkningshastighet och spåntjocklek - baserat på material och operation.

Den finns även tillgänglig på webben

Läs mer här>>


Sänk verktygskostnaderna med upp till 50 %

Spara stora pengar genom att rekonditionera dina verktyg i solid hårdmetall upp till tre gånger hos vår rekonditioneringsservice. Nästan alla våra verktyg i solid hårdmetall lämpar sig för rekonditionering.

» Starta rekonditionering

Skär och underläggsplatta för gängsvarvning – så här gör du

För att välja bästa möjliga gängsvarvningsskär för din applikation måste du ta hänsyn till skärtyp, flank/radiell släppning och skärgeometri.

» Tips för gängsvarvning

   

Hur du ökar verktygslivslängden vid svarvning

De tre främsta bearbetningsparametrarna vid svarvning är hastighet, matning och skärdjup. Varje parameter har en inverkan på verktygets livslängd. Lär dig skapa en rutin för att förlänga verktygslivslängden vid svarvning.

» Läs mer

Följ oss på Social Media

Göthes Gruppen (Göthes Industribeslag, Göthes Säkerhet, Göthes Teknik) finns på social media. Följ oss gärna via LinkedIn, Facebook och Instagram. Vi uppdaterar kontinuerligt med nya produkter och annan branschspecifik inormation vi tycker är av vikt. Nedan följer länkar till respektive social media kanal. 

facebooklinkedininstagramyoutube

”Svettekörka” – en spektakulär utomhusbastu, som ser ut att vara tagen rakt ur en StarWars-film, och vars plåtfasad består av hundra procent återvunnet material.

Svett - rena hälsokuren

Brukar du svettas mycket? Grattis! Då ger du nämligen en härlig kur för både din kropp och hud. När vi svettas reglerar nämligen kroppen naturligt kroppstemperaturen, men svetten innehåller också välgörande ämnen som finns naturligt i kroppen. När svetten öppnar hudens porer tvättar den huden ren från smuts, sköljer bort olja, återfuktar, peelar och läker sår, skriver tidningen MåBra. Men den har också en hälsoskyddande effekt. Proteinet dermicin, som brukar kallas för kroppens egen antibiotika, följer nämligen med svetten ut ur kroppen och väl på huden verkar detta dermicin skyddande mot bakterier och infektioner. Även svettens låga PH-värde är bakteriedödande. Men se till att ta en dusch efter att du svettats, så att fettsyrorna i svetten inte bäddar för nya bakterier.


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.