Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

Av Champagnes tre klassiska druvsorter - chardonnay, pinot noir och meunier - är det endast den sistnämnda som är unik för distriktet. Från att ha fört en baksätestillvaro under de senaste hundra åren har champagner med meunier som bas blivit det nya svarta. På höstens första onlineprovning den 24/9 tar vi reda på varför.


Trenddruvan meunier

Onlineprovning torsdag den 24 september

Vincent Delouvin 100% meunier, art nr 79356, pris 299 kr

Datum, tid och plats
Torsdag 24 september med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
De senaste årens stora druvgenombrott i Champagne stavas meunier. Ungefär en tredjedel av distriktets areal är uppodlad med denna mörka druva. Trots detta har den alltid betraktats lätt styvmoderligt i förhållande till chardonnay och pinot noir, Champagnes förnäma noblesser. Men på senare tid har vinden vänt. Så till den grad att champagner gjorda på endast meunier är bland det trendigaste en champagneentusiast kan upp i glaset. Därför är det precis det vi också ska göra på nästa onlineprovning den 24/9.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall (valfri) champagne gjord på endast meunier. Roligast blir det om du använder samma champagne som jag: Vincent Delouvin 100% meunier, art nr 79356, pris 299 kr. Champagnen finns att beställa från den 15 september till valfri Systembolagsbutik via den här länken (150 flaskor). Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild ovan.
Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.

2 PLATSER KVAR TILL MAGNUM-PROVNINGEN DEN 17/9
Just nu finns bara två platser kvar till nästa (fysiska) medlemsprovning på Vinkällare Grappe i Stockholm, torsdag den 17 september. Då har du chansen att upptäcka skillnaden mellan samma champagne som lagrats i standardflaskor och i dubbelt så stora magnumbuteljer.
Allt du vill veta om provningen den 17/9 kan du läsa genom att klicka här

Efter onlineprovningen ...

... vill du säkert njuta av din flaska Vincent Delouvin 100% meunier till en bit mat. En riktigt trevlig kombination jag själv avnjöt nyligen ser du här till höger: stekt kummelfilé med bläckfiskpasta.
Gör så här
Laga en sofrito på smakrika tomater och vitlök. Koka bläckfiskpastan till nästan al dente. Knaperstek pancetta i het panna. Vändstek sedan kummeln i fettet som pancettan släppt ifrån sig. Avsluta med att röra ner pastan i den småputtrande sofriton under ett par minuter. Garnera med räkor.

Kummel och bläckfiskpasta är mums till Vincent Delouvin 100% meunier

Hoppas vi ses den 24 september.
Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.