Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev November

Augusti 2020

Augusti är här, även detta märkliga år, med skön sensommarvärme. Årets sommar, olik så många andra, går in i sin slutfas. Många evenemang, konserter och festligheter har blivit inställda, men fler svenskar har anammat de nya begreppen svemester och hemester vilket ändå gjort att Sverige har levt upp på många platser.

 

I SmåKom har vi gått på sparlåga en längre tid och nu har vi också haft några lediga sommarveckor. Vi håller vårt första styrelsemöte efter ledigheten nu i veckan, den 20-21 augusti, då vi kommer samlas i Storfors för ett fysiskt möte. På agendan står förstås ekonomi och rapporter, insamling av information från våra styrelseledamöter men också en diskussion om hur vi funderar kring höstmötets genomförande eller inte. Har din kommun någon fråga eller fundering som du vill skicka med så skicka ett mail till vår verksamhetsledare charlotta@smakom.se. 

 

Vi kommer förhoppningsvis att uppta våra kommunbesök så smått under hösten, vill din kommun ha besök av oss? Hör av dig till vår verksamhetsledare via e-post eller telefon för en dialog om ett framtida möte. När vi gör våra kommunbesök vill vi träffa kommunstyrelsens ordförande, en representant från oppositionen samt kommunchefen/kommundirektören.

SmåKom på KOMMEK

På onsdag, den 19 augusti, drar KOMMEK igång, i år som en digital konferens. SmåKoms ordförande Peter Lindroth deltar under programpunkten "Hur stärker vi kommunerna i framtiden" tillsammans med civilminister Lena Micko och SKR´s ordförande Anders Knape, moderator är journalisten Lotta Gröning.

 

Kommunutredningen lämnade sitt slutbetänkande i februari 2020 — hur ser kommunernas framtid ut? Vilka utmaningar står kommunerna inför och vilka lösningar stärker deras förmåga att klara sina uppgifter? Detta är frågor som kommer diskuteras under samtalet.

 

Programpunkten startar kl. 11.45 på onsdagen den 19 augusti, för mer information och anmälan till KOMMEK, följ länken 
KOMMEK 2020.


Kontakt

Charlotta Haskovec, verksamhetsledare
E-post; charlotta@smakom.se
Telefon; 0706 725 649

www.smakom.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.