Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Välkommen tillbaka!

Välkommen till augusti-numret av Up To Date!

 

Jag hoppas att Ni har haft en skön och avkopplande semester och att Ni har fått lite sol och bad, eller andra aktiviteter som får Er att ladda om batterierna inför höstens utmaningar.

 

Jag hoppas även att Ni får lite tid över att reflektera över hur Ni kan förbättra Er arbetssituation.

Hur kan Ni minska stressen, få bättre kontroll och få ägna Er tid åt det som Ni egentligen är anställda för?

Ta en stund att fundera på den utrustning som finns eller behövs för att minska tidstjuvar och kostnader.

Kan kameran nyttjas till annat än övervakning?

Hur hanteras kundbesöken?

Hur mycket tid tar det när entreprenörer hämtar nycklarna? Har vi kontroll på när nycklarna ska vara tillbaka och vem som har dem?

 

Jag tipsar om länk i nyhetsbrevet som visar hur SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, har löst sina problem med en kombination av Trakas digitala nyckelskåp och Assa Cliq digitala nycklar.

 

Avsätt 30 minuter och fundera så kommer Ni att se möjligheter till effektivisering, besparingar och en högre livskvalité.

När Ni har funderat klart, hör av Er till oss så hjälper vi Er att ta fram en lösning för just Ert företag!

 

Jag önskar Er en trevlig läsning!

Lars Brandt

 

P.S kom ihåg att du som är kund inom Falun och Borlänge kan få kostnadsfri utkörning med leverans samma dag!

Enkel och trygg nyckelhantering inom vård och omsorg

 

I dessa speciella tider är det särskilt viktigt att ha enkla rutiner och fokusera på att ta hand om de som verkligen behöver hjälp och stöd. Istället för att spendera tid på onödig administration och manuella kvittenslistor kan du med vår lösning enkelt och snabbt logga in och hämta rätt nycklar. Alla uppgifter hanteras digitalt vilket säkerställer att rätt nycklar lämnas ut till rätt person. Allt loggas automatiskt. För att göra det ännu smidigare kan vi använda dina befintliga passerkort med vår lösning.

Om en nyckel inte returnerades i slutet av ett skift kan systemet automatiskt skicka ett e-post som en påminnelse. Detta minimerar manuellt arbete, ökar säkerheten och skapar kontroll på alla nycklar under hela dygnet.

Välj mellan olika storlekar på nyckelskåp och hur du vill administrera er personal, brukarna och alla olika nycklar. Vi kan sedan skapa en lösning för er verksamhet baserat på hur ni vill arbeta.

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild från ASSA ABLOY


Vi presenterar Entrematic touchless!

 

Hygien är i fullt fokus nuförtiden och det finns enkla sätt att minimera risken av bakteriell spridning på kontaktytor. Ett sätt är att installera beröringsfria knappar som den här, Entrematic Touchless, EMSA13 för infälld eller utanpåliggande montering, boxen ingår såklart. Ett steg för att göra världen lite säkrare.

EMSA13 Beröringsfri aktiveringsenhet med microvågor för infälld eller utanpåliggande montering (box medföljer). BxHxD 82x82x52 mm. Handsymbol ingraverad på framsidan.

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60 

Källhänvisning: Text och bild från Entrematic


LockR Cylinder brandcertifierade

Nu är elektroniska låscylindrar LockR Cylinder 83 och 85 (LockR-CYL MIF85A, LockR-CYL MIF83AM och LockR-CYL MIF83AS) brandcertifierade enligt EN 15684:2012 brandklass B av SBSC. Läs mer här.

LockR Cylinder att montera på insidan av dörren

Nu finns en ny modell av LockR Cylinder, LockR CYL MIF 80xA, för montering på insidan av dörren då du vill kunna låsa dörren från insidan. Läs mer här.

Nya tillbehör till LockR Cylinder

LockR CYL- A Rimlock kit SV

Ett tillbehörskit att använda vid montering av LockR Cylinder-modeller på rimlock-kistor. Det passar till ASSA 576 och ASSA 576. 

LockR Handle

Till LockR Cylinder för att skapa ett enkelt öppningshandtag där det inte finns något trycke.

Installationskit för vred, LockR CYL-A 83-85 inst-knob

Kitet följer med LockR Cylinder 83 och 85 då dessa ska monteras på godkända låshus (360-graders-kistor). Till LockR 80 medföljer inget kit då denna modell är avsedd för 90-graders kistor. Om LockR 80 ska monteras på godkänt låshus kan kitet beställas separat.

Installationskit för rundcylinder, LockR CYL-A 83-85 inst-Cyl

Kit att användas när man önskar ha en mekanisk cylinder på insidan eller en LockR 80xA på insidan av dörren.

Säkerhetsvred, LockR-CYL-AC Securityknob

Om du ska montera en LockR 83 eller 85 och säkerställa låsklass 3 respektive 5 rekommenderar vi detta tillbehör då vred önskas på insidan.

 Du hittar alla tillbehör till LockR Cylinder här.

Källhänvisning: Text och bild från RCO

SSF normer på remiss! prSSF 026 Utombordsmotorlås och prSSF 049 Hjullås på remiss

prSSF 026 Utombordsmotorlås (beteckningen prSSF betyder att det är ett förslag till norm och ännu ej fastställd) har under våren och sommaren 2020 reviderats och är nu ute på remiss. Arbetsgruppen som bestått av representanter från bl.a. Polisen, försäkringsbolag, tillverkare och provningslaboratorier har skapat ett normförslag med det ökade antalet utombordsbåtmotorstölder som grund.

Nuvarande normen SSFN 026 innehåller bl.a. hänvisningar till normer och standarder ej längre tillämpliga samt tekniska begränsningar mm. Utvecklingen med nya material och tekniska lösningar samt brottsmetoder gör nuvarande norm omodern.

Stöld av båtmotorer är vanligt och kostsamt för den utsatte samt för F-bolag. Syftet med denna reviderade norm är att den ska möjliggöra ”säkrare” lås med målsättningen att begränsa stölder av utombordsmotorer.

Bland nyheterna i normen är bl.a. nya provmetoder, ändrade tider och nya verktyg för provningen samt ny klassificering av lås för utombordsmotorer. Den reviderade normen innehåller dessutom krav och provmetoder för elektromekaniska lås.

Remisstiden pågår till den 25e september och remissen kan rekvireras via förfrågan till mats.moberg@stoldskyddsforeningen.se

 

Stölder av däck och fälgar från bilar har länge varit ett bekymmer för bilägare och försäkringsbolag. Ett hjul (däck och fälg) kan idag kosta allt från några tusenlappar till 10-tals tusen kronor och är ett eftertraktat byte för tjuven då det är lätt att sälja vidare.

En arbetsgrupp har därför reviderat nuvarande norm SSF 049 och det finns nu en remiss ute på det nya förslaget, prSSF 049 Hjullås - krav och provning. Den reviderade normen omfattar hjullås med mekanisk- eller elektromekanisk manövrering och är utökad med en ny klass för att vara anpassad till alla typer av hjullås.

Remissförslaget innehåller bl.a.:

  • nya klasser
  • nya verktyg vid provning
  • nya krav bl.a. krav på elektromekaniska cylindrar
  • nya prov och provmetoder

I arbetsgruppen har deltagare från motorbranschen, tillverkare av hjullås samt biltillverkare, Trafikförsäkringsföreningen, Larmtjänst samt provningslaboratorier. Den reviderade normen medger nu möjligheter till nya typer av lås samt andra tekniska lösningar.

Remisstiden pågår till den 11e september och remissen kan rekvireras via förfrågan till mats.moberg@stoldskyddsforeningen.se

Bo Rosell, eller Bosse som han vardagligt kallas är något av en veteran inom branschen. Bosse började sin låskarriär redan 1983, dvs snart 37 långa år. Men enligt Bosse korta år. 

-Tiden bara flyter förbi, det har alltid varit mycket att göra och jobbet är omväxlande och kul, säger Bosse och tillägger att han är glad att vara tillbaka i Götheskostymen. 

Många på Göthes Säkerhet har också en lång och bra relation till Bosse som tidigare arbetade på Gästrike Lås, då i form av dotterbolag till Göthes AB.

Bosse utgår sin tjänst från Sandviken där han också bor. På fritiden gillar Bosse snabba snöskotrar och på sommaren att sladda runt med jeepmonster i leran. Ja sådan är Bosse som förutom motorintresse spenderar mycket tid med familjen. 

Vi önskar Bosse varmt välkommen tillbaka in i Göthes gänget! 


För att förbygga eventuell spridning av Covid-19 samt förenkla din vardag med onödiga resor erbjuder vi nu ert företag kostnadsfri utkörning av beställningar i orterna Falun och Borlänge med leverans samma dag!

Läs mer om erbjudandet eller ring vår Order & Kundservice 010-483 40 60

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen


Svettekörka” – en spektakulär utomhusbastu, som ser ut att vara tagen rakt ur en StarWars-film, och vars plåtfasad består av hundra procent återvunnet material.

Svett - rena hälsokuren

Brukar du svettas mycket? Grattis! Då ger du nämligen en härlig kur för både din kropp och hud. När vi svettas reglerar nämligen kroppen naturligt kroppstemperaturen, men svetten innehåller också välgörande ämnen som finns naturligt i kroppen. När svetten öppnar hudens porer tvättar den huden ren från smuts, sköljer bort olja, återfuktar, peelar och läker sår, skriver tidningen MåBra. Men den har också en hälsoskyddande effekt. Proteinet dermicin, som brukar kallas för kroppens egen antibiotika, följer nämligen med svetten ut ur kroppen och väl på huden verkar detta dermicin skyddande mot bakterier och infektioner. Även svettens låga PH-värde är bakteriedödande. Men se till att ta en dusch efter att du svettats, så att fettsyrorna i svetten inte bäddar för nya bakterier.


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.