HEMSIDAN          FACEBOOK         INSTAGRAM 

 
 

Nyhetsbrev för orienterarna i Göteborgs Skidklubb
# 6 - augusti 2020

 

Hösttävlingarna är igång, om än i mindre och annorlunda versioner - torsdagsträningarna är igång och massor av aktiviteter väntar! Häng nu på och gör hösten till en härlig orienteringstid!

 

Träning i höst, fortsatt coronaanpassad

 
 
 

Torsdagsträningarna

Torsdagträningen är igång från klubbstugan! Träningen startar kl. 18 och olika typer av orienteringsmoment står på programmet. Det finns möjlighet även för nybörjare i alla åldrar att vara med, så ta gärna med en gäst till träningen.
Med anledning av coronapandemin gäller även fortsättningsvis att vi samlas utanför klubbstugan, är extra noga med hygienen och att hålla avstånd. Kom inte till träningen om du inte är fullt frisk.
Preliminär planering

 

GOFs Teknikträningar

GBG Teknikträning är öppen för alla oavsett ålder, klubbtillhörighet eller ambitionsnivå. Banorna är lagda för att vara utmanande,  men det finns alltid förslag med anpassade banlängder. Här finns det preliminära utbudet och hur det går till att skaffa karta.
Kontrollmarkeringarna hänger normalt ute minst två veckor och i arkivet kan du i efterhand ladda ner övningarna och registrera att du gjort så.

Vill ni träna på tisdagarna också så är det fritt för Skidklubbarna att utnyttja IF Marin Västs träningar.
Se mer info på deras hemsida och kalender

 

Våra arrangemang och funktionärsbehov

 
 
 
 
 

4 st Motionsorienteringar kommer att arrangeras med ett litet annat upplägg i år pga coronapandemin. Anmälan görs vid start och Emit används som stämplingssystem.
Nybörjare rekommenderas komma till startplatsen, alltid vid vår klubbstuga, på onsdagar mellan kl. 17-19, mer information om höstens motionsorientering i Göteborg här.
Skidklubben arrangerar den 2 september, då kommer vi ha instruktörer på plats. Meddela Therese om du kan hjälpa till den 2 sep!

 

Skidklubben arrangerar en coronaanpassad Ungdomsnatt 14 oktober vid Brudarebacken, Lennart Andersson är banläggare och Peter Augustsson tävlingsledare.
Tävlingen är för ungdomar upp till 16 år.

Funktionärer sökes för att bemanna start, mål etc, hör gärna av dig till Therese Ljungberg senast 6/9, om du kan vara med och hjälpa till!

 
 
 

De restriktioner som finns för evenemang pga pandemin påverkar ju även Finalloppet och Finalloppskommittén tar inom kort beslut om hur vi kommer hantera årets lopp.

Finalloppet är ju klubbens stora inkomstkälla så vi skall göra allt vi kan för att hitta en lösning.
Som klubbmedlem kan du just nu bidra med att boka upp lördagen 31 oktober!

 

Svante Neth, som nu är tillbaka i GSK, är även ny i klubbens arrangemangsgrupp, som bl a kommer ta fram en långtidsplan för våra evenemang. Tanken är att vi i god tid kan säkerställa nyckelfunktioner i arrangemangen för att underlätta för alla som hjälper till. Therese Ljungberg tar gärna emot arrangemangstips!
På hemsidan finns listat de arrangemang som vi vet om just nu

 

Nytt för året är ju att Skidklubben erbjuder Naturpasset på vår karta i Fräntorp. Redan har över 70(!) kartpaket sålts och ända till sista oktober finns möjlighet att besöka kontrollerna. Vill du få en skön upplevelse av stadsnära natur, så finns kartpaket att köpa här eller direkt från Lennart A. 
100 kr och 40 kontroller

 

Har du idéer eller funderingar?

Kontakta gärna någon i styrelsen om du har synpunkter eller idéer för OL-verksamheten. Kontaktuppgifter hittar du på hemsidan. Nästa styrelsemöte är den 28 september.