Ta del av senaste nytt, kommande aktiviteter och flera tips.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Marine Energy Alliance samt BlueInvest i samarbete med Novige

Marine Energy Alliance (MEA) är ett europeiskt samarbetsprojekt för innovationer inom marin energiteknologi. Syftet med projektet är att ge ett antal bolag inom marinteknik möjlighet att skynda på kommersialiseringen.

Genom sitt deltagande i MEA kommer Novige AB få tillgång till världsledande expertis inom marin energiutveckling samt möjlighet att arbeta tätt tillsammans med ett gränsöverskridande team av marina experter. Samtidigt knyter den europeiska communityn BlueInvest till sig Novige.

Läs mer >>


Så ska Joliv fördubbla omsättningen

Deras digitala plattformar skapar kvalitativ och resurseffektiv vård och omsorg. Dessutom har de haft en rekordartad tillväxt på 20 procent varje år. Med hjälp från Swedish Scaleups hoppas Joliv nå ett ännu högre mål: att fördubbla omsättningen på fyra år.

Läs mer >>

Albert Winter tillträder som ny VD vid samgåendet mellan
Joliv och Alfa eCare

I mitten på juni kom nyheten att Alfa eCare och Joliv går samman under en gemensam ägare, Main Capital. Den 1 september träder den nya organisationen i kraft och under hösten ska de olika bolagen integreras. Katarina Pihl, VD för Joliv har i en tidigare intervju berättat om sitt val att lämna över posten till Albert Winter som sedan tidigare sitter som VD för Alfa eCare.

Läs mer >>


Sally R rekryterar ny VD

Sally R skalar upp och inleder en ny fas med inträden på nya marknader, ökad försäljning och ett högre tempo för utveckling av bolagets teknologier för luftrening. Under hösten genomförs även den största finansieringsrundan i bolagets historia. För att leda bolaget genom kommande uppskalning har styrelsen tillsatt Fredrik Tunberg som ny VD.

Läs mer >>


Låt oss presentera vinnaren

Stort grattis till Anders Näslund från Consitu AB,
som vann vår årliga Golftävling på Skerike
Golfklubb i fredags. Anders kom på första plats
med 43 poäng.


Nytt nummer av Framgång

Nu kan du läsa den senaste utgåvan av Näringslivstidningen Framgång, fylld med spännande profiler, företag och upplevelser.

Läs mer >>

 

Framgång är ett samarbete för en framgångsrik region i partnerskap mellan Västerås Science Park, Handelskammaren Mälardalen, Invest Västerås, Svenskt Näringsliv, Bonnier News Local och VLT.


Nya uppdrag åt HiQ

Bygger Datainspektionens nya webb

HiQ får i uppdrag att utveckla och förvalta Datainspektionens nya webbplats.
– Vi är otroligt glada för detta uppdrag som kommer bidra till en ökad servicenivå för Datainspektionens målgrupper. Det ligger helt i linje med vårt kontinuerliga arbete med att göra människors liv enklare genom digitala lösningar, säger Lars Stugemo, vd och koncernchef på HiQ.

Läs mer >>

Utvecklat ny webb åt Arvsfonden

HiQ har utvecklat en ny webbplats åt Allmänna arvsfonden. Fokus har legat på tillgänglighet och en förbättrad användarupplevelse.
– Att bistå med vår expertis inom webbutveckling för offentlig sektor är både kul och hedrande, säger Anders Nilsson, vd på HiQ Mälardalen.

Läs mer >>

Utvecklar smart destinationswebb åt Eskilstuna

HiQ har utvecklat webbplatsen visiteskilstuna.se åt Destination Eskilstuna. Syftet är att stärka Eskilstunas attraktivitet som besöksmål för invånare, mötesarrangörer och besökare. 

Läs mer >>


Har du något att berätta?

Vet du som är medlem om att vi gärna hjälper till att sprida era nyheter? Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande direkt till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se.


SKAPA-förebild

- vinnaren får 100 000 kronor

SKAPA-förebild är ett pris som är initierat av Lasse Tenerz och Bertil Hök till minne av Leffe Smith. Priset är till för hjältarna bakom kulissen och tilldelas en person vars insats varit avgörande för ett projekt som nått kommersiell framgång, men som inte är entreprenören. En person vars driv, kunskap och prestigelösa arbetsmoral varit essentiell för projektets framgång. Personer utan vars outtröttliga engagemang och driv en utvecklingsprocess inte hade varit möjlig.

Sista ansöknings-/nomineringdag är den 15 september 2020!

Läs mer >>


Korttidsutbildningar inom elektronik

EC Utbildning i samarbete med Motion Control anordnar i höst två YH korttidsutbildningar inom elektronik. Kurserna är på 10 veckor och ger berättigande till CSN.

Utbildningarnas upplägg

  • 2-3 dagar per vecka
  • 110 timmar schemalagd tid
  • Kursstart 21 september 2020
  • Sista anmälningsdag 7 september

Analog elektronik

Lär dig förstå behovet av analog elektronik – den digitala utvecklingen hänger på det! 

Mer information och anmälan >>

Om Givarelektronik – Sensorer och signalbehandling

Lär dig mer om Givarelektronik och specialisera dig inom sensorer och signalbehandling på bara 10 veckor!

Mer information och anmälan >>


Öppen utlysning från PiiA

Dataanalys i industriella värdekedjor, hösten 2020.

Utlysningen riktar sig till er som vill genomföra genomförbarhetsstudier eller forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt med fokus på dataanalys i processindustrins värdekedjor.

Läs mer >>

 

PiiA – Processindustriell IT och Automation – är ett strategiskt innovationsprogram.


Swedish Scaleups spränger gränserna för er tillväxt

Västerås Science Park tillhör samverkansprojektet Swedish Scaleups, som skapar tillväxt hos innovativa bolag. Genom Swedish Scaleups får ni kostnadsfri tillgång till den samlade kompetensen från tio företagsinkubatorer och science parks samt kontaktytor till storbolag och akademi.

Vi hjälper till med kompetensutveckling, kapitalanskaffning, internationalisering och allt annat som krävs för att ert företag ska växa till nästa nivå.

Tillsammans med de andra projektparterna i östra Mellansverige, har vi tagit fram guider till dig som företagare, med tips från experter inom olika områden.

Så behåller ni företags- kulturen på tillväxtresan

När ditt företag befinner sig på en aggressiv tillväxtresa kan det vara lätt att förlora din ursprungliga bolagsidentitet, den du hade i startup-fasen. Hur gör du för att bibehålla kulturen i bolaget – och när gäller det att släppa taget? 

Läs mer >>

Så satsar du i kristider

Daniel Kullgard är Business & Innovation Manager på Linköping Science Park och affärscoach inom Swedish Scaleups. Här är hans bästa tips för innovativa bolag som vill att växa i kristider.

Läs mer >>

Utlandsetablering i coronatider?

Internationalisering är en vanlig tillväxtstrategi för bolag som vill skala upp sin verksamhet. Kan det vara vara en bra idé även under coronakrisen? Helen Rönnholm på Business Sweden tipsar om vad företag som blickar utåt bör tänka på.

Läs mer >>

Så sätter du ihop rätt styrelse

Med ett aktivt styrelsearbete kan ditt företag klara såväl kriser som att nå strategiska mål och öka bolagets resultat- och värdeutveckling. Styrelseproffset Göran Hoghestadh, som utbildar inom Swedish Scaleups, förklarar varför det är avgörande för ditt bolags framgång att sätta ihop rätt styrelse.

Läs mer >>

Vill du veta mer om Swedish Scaleups?

Kontakta vår projektledare Anders Sageborn, anders.sageborn@vasterassciencepark.se
eller läs mer här >>


I en oviss tid är det extra viktigt med en enkel kontaktväg för att få stöd. Till Västmanlands Företagssupport kan du som företagare i Västmanland vända dig med allmänna frågor och vi kan lotsa dig rätt till våra samarbetspartners inom områden som HR, ekonomi, juridik och hälsa.

Vi erbjuder;

  • Kostnadsfri support
  • Kostnadsfri rådgivning av våra samarbetspartners
  • Support kring allmänna frågor
  • Rådgivning kring frågor inom HR, ekonomi, juridik och hälsa
  • Självklart har vi tystnadsplikt och sekretess

Ring 021-490 02 70 under vardagar mellan klockan 09.00-12.00 eller fyll i dina företagsuppgifter via kontaktformuläret, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.Utifrån din frågeställning ger vi dig antingen support eller lotsar dig vidare till en av våra samarbetspartners för rådgivning.
Västmanlands Företagssupport >>

AKTIVITETER

Social upphandling
- steg för steg

Datum: 8 september
Tid: 10.00-12.00
Plats: Digitalt

Projektet Utveckla socialt företagande i Västmanland ger dig värdefulla tips och råd kring vad du som leverantör ska tänka på vid en offentlig upphandling.

Mer information och anmälan >>


Kompetensförsörjning för scaleups

Datum: 16 september
Tid: 09.00-11.30
Plats: Digitalt

Kompetensförsörjning är en av de största utmaningarna för företag som vill växa. De talanger som redan finns i företag, dina kollegor och medarbetare är med största sannolikhet det mest värdefulla du har i ditt företag. Att ta hand om dessa men också att attrahera nya talanger till ditt företag är en viktig uppgift i din scaleupresa. 

I det här seminariet kommer du att få möte ledande experter och forskare i området. Du kommer också få träffa ett Scaleup företag för att ta del  av deras rekryteringsfilosifi. 

Mer information och anmälan >>


Business Innovation
– Local to global

Datum: 16 september
Tid:13.00-14.00
Plats: Digitalt

Business Innovation – Local to Global är ett program upplagt som en tidsresa där vi inleder med att genomlysa er affärsmodell med fokus på strategi, innovation och omvärldsbevakning. 

Detta program är för dig som har ett aktiebolag med tillväxtpotential som varit verksamt i minst två år och har en vilja att utvecklas. 

Mer information och anmälan >>


Startseminarium

Datum: 16 september
Tid: 16.00-18.30
Plats: Digitalt

Almi Mälardalen bjuder in till en digital seminarieserie i tre delar, för dig som är på väg att starta företag, nyligen har startat eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Mer information och anmälan >>


E-learning Kompetensbaserad rekrytering

Datum: 24 september
Tid: 11.00-11.45
Plats: Digitalt

Nu har du som rekryterande chef i ett bolag anslutet till projektet Swedish Scaleups, en unik möjlighet att kostnadsfritt stärka din kompetens inom rekrytering. Med hjälp av Kompetensbaserad rekrytering kommer du utifrån ert behov, bli bättre på att attrahera rätt talanger till ert bolag.

Mer information och anmälan >>


Tipspromenad och *dingel med Softgear

Datum: 25 september
Tid: 16.00
Plats: Utanför Linslagargränd 1

Den fysiska distanseringen som har pågått under våren och sommaren i år har varit en stor omställning och påfrestning för många. Det är viktigt att följa folkhälsomyndigheternas råd för minskad smittspridning samtidigt som det också är viktigt att bibehålla den sociala kontakten. 

Softgear kickstartar därrför hösten med att bjuda in till tipspromenad och ett *distansierat mingel.

Mer information och anmälan >>


Innovationsveckan

Datum: 5-9 oktober 2020

Innovationsveckan är en plattform för alla som utvecklar offentlig sektor. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar är välkomna att arrangera aktiviteter under veckan. Upplägget liknar Almedalsveckan men aktiviteterna kan arrangeras var som helst i landet, antingen genom fysiska möten eller digitalt. SKR, Vinnova, Upphandlings- myndigheten och DIGG erbjuder plattformen innovationsveckan.nu för det gemensamma programmet och hjälper till att sprida ordet om era aktiviteter.

Mer information och program >>


Stärkt innovationskraft genom smart specialisering

Datum: 6 oktober
Tid: 12.00-12.45
Plats: Digitalt

Världen står inför ett antal globala samhällsutmaningar inom områden som miljö, energi, klimat och demografi. Dessa utmaningar skapar en stor efterfrågan på innovativa och hållbara lösningar. Hör regionerna i Östra Mellansverige berätta om utmaningsdriven utveckling och arbetet för att stärka regionens innovationssystem.

Arrangeras av: Region Västmanland, Region Örebro län, Region Sörmland, Region Uppsala, Region Östergötland.

Mer information och anmälan >>


Automation Summit

Datum: 6 oktober
Plats: Digitalt

Automation Summit samlar företag, forskare och politiker för att diskutera hur vi tillsammans kan göra industrin smartare och mer hållbar. Sjunde upplagan av den branschöverskridande konferensen Automation Summit genomförs digitalt och arrangeras av Automation Region, Svenska Mässan, IVA och det strategiska innovationsprogrammet PiiA.

Mer information och anmälan >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.