Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Handelns dag på Kumla torg

I lördags arrangerades Handelns dag på Kumla torg. Ett 15-tal loppisförsäljare var på plats och även om vädret var fint så var det blåsigt vilket nog fick en del av avstå från att komma till torget.

- Det blåsiga vädret bidrog nog till att vi denna gång hade något färre besökare än vid handelns dag i juni. Sista Handelns Dag för sommarhalvåret går av stapeln lördagen den 19 september så då hoppas vi på fint väder och många besäkare, säger Anneli Nilsson på Kumla Promotion.

 


Företagarlunch hos Festgiveri Norra Mossby 122

Den 2 september bjuder Kumla Promotion in till företagarlunch hos Festgiveri Norra Mossby 122. Rickard Svärd kommer att berätta och visa upp sin verksamhet där alla livets fester, bröllop, födelsedagar, barnkalas, företagsevent och mycket mer kommer att kunna arrangeras med början nästa år.

Lunchen som serveras kommer från E-gastronomi.

På grund av gällande regler avseende covid-19 begränsas antalet deltagare till 49 st. Anmälan sker till anneli.nilsson@kumlapromotion.se senast den 27 augusti.


Mer byggande i Kumla

Före sommaren rapporterade vi om flera byggprojekt som startat i vår kommun. Några av dessa, som Widén och Eriksson samt Innobo, har startat och byggt flerfamiljshus i Ryttartorpet

Vi kan nu även meddela att Bergslagens Fastighets AB har påbörjat byggnation av 24 hyresrätter i norra delen av Ryttartorpet. Lägenheterna planeras vara klara för inflytt under andra halvåret 2021.


SM-guld i tempocykling till Kumlabröderna Jacob och Jonathan!

Jacob Ahlsson under SM-tävlingen. Foto: Johan Linhart.

Kumla har historiskt haft stora framgångar i cykelsport. Till cykelklubben i Kumla har bland annat den fyrfaldige SM-linjeloppsvinnaren 1959-1962 Owe Adamsson varit knuten och i mitten av 1980-talet körde OS-cyklisten Roul Fahlin för Kumla.

På senare år har det varit färre framgångar för kumlacyklister, fram till denna sommar då bröderna Ahlsson från Kumla vann SM i tempocykling.

Jacob Ahlsson, som tävlar i seniorklassen och för Motala AIF, vann imponerande SM-tecknet före storheter som bland annat proffscyklisten Tobias Ludvigsson.

Den yngre brodern Jonathan Ahlsson, som tävlar för Örebrocyklisterna, tog en imponerande seger i juniorklassen med över en minut före närmaste konkurrent.

Vi höjer på cykelhjälmen för dessa framstående Kumlakillar!


Mer padel i Kumla

Ingen kan ha missat det här med padel. Kanske har du själv provat. Om inte så finns i allafall möjligheten här i Kumla!

Sommaren 2020 har två nya utomhusbanor anlagts vid Djupadalsbadet och sedan tidigare finns det även padelbanor hos Villa Hälgholmen i Hällabrottet samt hos Papa Padel på Radiogatan i Kumla.

Hos Papa Padel har ett konferensrum för 16 personer iordningställts. Micke Andersell berättar att man från och med den första september kan boka konferensrummet och gärna kombinera konferens med padelspel.

Här kan du läsa mer om att spela padel i Kumla.


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.