Nyhetsbrev från Hillesgårdsakademin. Klicka här om du hellre vill se det i webbläsaren. 
Lägg gärna in info@hillesgardsakademin.se i din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Hillesgården

Symboler kan visa vägen

Ungefär en gång i månaden bjuder vi på Hillesgårdsakademin in till en Meetup, där vi samlas för att få påfyllning och reflektera kring ett specifikt tema. Och förra veckan ordnade vi höstens första Meetup genom en digital träff där vi utforskade hur symboler kan hjälpa oss att få fatt i svaren vi har i oss, men som vi inte når med vårt rationella tänkande.

Genom en praktisk övning ledd av Elena Wallén Björkenäng fick var och en formulera en fråga som man ville få vägledning kring. Elena vägledde oss sedan till att genom symboler söka nya svar på frågan inom oss själva. Trots att vi gjorde övningen digitalt, och vi hade kort tid på oss, blev många av oss överraskade av den kraftfulla hjälp övningen gav.

- Alla svar finns inom oss, det gäller bara att hitta dem. Öppna sinnena, ställ frågor inåt och lyssna. Ibland får du oväntade svar, sa Elena Wallén Björkenäng, som är symbolpedagog och som leder ett av momenten i programmet Banbrytande ledarskap. 

Nästa Meetup 14 oktober

Temat för nästa digitala Meetup är Att värna det levande i organisationer, och den sker onsdag 14 oktober 16.00-17.30.

Våra Meetup-träffar vänder sig i första hand till dig som har gått ett program eller kurs hos oss, men vi välkomnar också gäster som är nyfikna på det vi gör, och som vill utveckla sitt ledarskap till att bli än mer banbrytande. Håll utkik efter inbjudan!


Karl-Erik Edris, Monika Neukirchen och Jan Eriksson under inspelningen av två poddavsnitt.

Karl-Erik Edris, Monika Neukirchen och Jan Eriksson under poddinspelningen för Banbrytande ledarskap.

Två nya avsnitt i vår podd - om att vara levande

Podden Banbrytande ledarskap har fått två nya avsnitt! De har rubrikerna Att leva tills du dör och Att värna det levande i din organisation, och och i båda för Monika Neukirchen ett samtal med Jan Eriksson, verksamhetschef på Friskis & Svettis Täby, och Karl-Erik Edris. 

Avsnitt 5 i podden kretsar kring att som människa värna det levande i sitt inre och behålla livet i själen ända tills den dag kroppen dör. Samtalet kommer in på att ha meningsfullhet och fokus på att göra något bra för andra som ingredienser till ett levande liv, och på vad detta med att vara levande som människa har med ledarskap, företagsledning och organisering att göra.

Och avsnitt 6 fokuserar på det levande i organisationer. Om konsekvenser av att organisationer blir mekaniska och döda, och om ledarens roll och möjlighet att värna det levande genom att ge utrymme för människor att själva kunna agera utifrån det man vet är rätt, snarare än att leverera enligt färdigdefinierade mallar.

Podden Banbrytande ledarskap finns där poddar finns, t.ex. här på Soundcloud.


Vi finns på LinkedinInstagram och Facebook.