Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Varmt välkomna till ett digitalt forum för företagare i Forshaga & Deje!

Centrumföreningen i Forshaga & Deje gör nu under hösten en omstart och som del i detta välkomnar vi nu in alla företagare i kommunen till ett digitalt forum. Alla som driver någon form av företag är välkomna, oavsett om man har butikslokal eller inte. Här kommer ni hitta aktiviteter som är på gång för såväl våra kunder som oss företagare, man kan komma med tankar och idéer på förbättringar, kanske starta lite samarbeten eller få nya infallsvinklar på sitt egna företagande.

Kan vi själva få upp ögonen för vilken fantastisk kompetens vi i Forshaga & Deje sitter på, blir vi snabbt varandras bästa marknadsförare! 

Tillsammans kan vi skapa ett mer öppet, händelserikt och starkare företagsklimat mot såväl invånare som kommun! Forumet är kostnadsfritt och önskar man även gå med i Centrumföreningen är medlemskapet avgiftsfritt året ut! Klicka på länken nedan för att gå med:


https://www.facebook.com/groups/dejeforshagacf


 

Under året arrangerar vi löpande Starta eget kurser.

Datum publiceras fortlöpande på hemsidan. Under en sådan kurs går vi igenom allmän information om hur du kan starta eget företag, vad du ska tänka på och vad vi kan hjälpa till med. I kursen ingår fyra tillfällen och varje tillfälle behandlar ett specifikt område som rör nyföretagandet.

Vi går b.la. igenom Affärsplan, Ekonomi, Marknadsföring, Skatt samt Juridik & Försäkring.

Kursen ligger på kvällstid och har starttid kl. 17.30 samtliga tillfällen. Kursen avslutas ca. kl. 20.30

Förutom att kursen ger dig kunskap om eget företagande är det också en fantastisk plattform för att möta andra i samma situation. Prata högt om din affärsidé (om du vill), knyt kontakter och kanske hittar du möjligheter till framtida samarbeten.

 

Kursens avgift är 500 kr och i den kostnaden ingår förutom föreläsningarna smörgås och kaffe vid varje tillfälle samt boken ”Starta och driva företag”. Innan kursens start betalar du in avgiften till plusgiro nr: 5423-7367. Skriv starta eget kurs samt ditt för- och efternamn i betalningen. Du får sedan kvitto och bekräftelse till din registrerade mailadress. 

 

Anmäl dig här!

(Om ovan länk inte fungerar finns en ”boka starta eget kurs”-knapp på startsidan)

På grund av rådande omständigheter så har vi ett max antal deltagare om 12 st! Vi kommer att sitta i rymliga lokaler där vi kan hålla avstånd. Du som kursdeltagare har ett eget ansvar att komma frisk.


GPS-Quiz längs Klarälvsbanan
Mellan den 26 september och den 4 oktober anordnar kommunen en GPS-quiz längs Klarälvsbanan med tema hållbara transporter och hälsa. Vi vill även passa på att synliggöra våran fantastiska Klarälvsbana. Tävlingen inleds den 26 september kl. 13:00-16:00 med att kommunen bjuder på:

  • Fairtrade-fika
  • Visning och testning av elcyklar/paketcyklar
  • cykelhinderbana för de yngre med mera.

Läs mer i kommande nummer av Kommunkontakten som kommer att publiceras i mitten på september. forshaga.se/kontakten

Varmt välkomna!


I samband med detta  arrangermang så efterlyser vi kommunens engagerade Fairtrade-företag 

Vinsten i GPS-quizen är ett presentkort som kommer bestå av 500 kronor som vinnaren kan kvittera ut hos valfritt lokalt företag som har Fairtrade varor eller aktivt arbetar med Fairtrade.

Hör av er om ni tillhör någon av dessa kategorier och vill vara ett av företagen  som vinnaren hämta sitt pris ifrån.

Vid anmälan eller frågor kontakta någon av kommunens Fairtrade samordnare Ulrika Thorén, ulrika.thoren@forshaga.se eller Thea Rosén Sjöqvist, thea.rosen-sjokvist@forshaga.se.

Vi behöver ha din anmälan senast den 16 september.

 


Näringslivstemet informerar

Vi på Näringslivskontorer får ofta förfrågningar om lediga lokaler och mark som är till försäljning.

Vi vill ännu en gång puffa  för att ni registerar er på följande webbsidor. För att underlätta registreringen ytteligare så skickar vi med en manual som visar hur du registerar konto.

E-avrop Om du som företagare, leverantör av varor eller tjänster är intresserad av vilka upphandllingar som är på under året så vill vi verkligen rekomendera dig att registrera dig på E-avrop, där kommer du att kunna se vad som är aktuellet och på ett enkelt sätt följa upphandlingsåret. Du även välja att följa flera olika kommuner.

Registrera dig här: http://info.e-avrop.com/ 

---------------------------------------------------------------------

Objektvision.se är en heltäckande och oberoende marknadsplats för företag som söker och erbjuder lediga lokaler och kommersiella fastigheter i Sverige.

Registera dig här://objektvision.se/ 

https://objektvision.se/documents/pdf/kommunbroschyr.pdf

 --------------------------------------------------------------------

 

Grattis fastighetsägare, din kommun bjuder på annons hos Objektvision.se
Objektvision.se är Sveriges ledande marknadsplats sedan 1998
för kommersiella lokaler med cirka 14 000 annonser ute och
över 50 000 unika besökare varje vecka.


Erbjudande
Din kommun har valt att teckna avtal med Objektvision.se som
innebär att du som fastighetsägare har möjlighet att annonsera
kostnadsfritt på Objektvision.se, under kategorierna lokal och
mark. Detta ger dig en unik möjlighet att vara synbar och sökbar
för din målgrupp och kommer förhoppningsvis att leda till att du
får in många nya leads på framtida hyresgäster eller köpare.
Hur gör man ?
Vi har en enkel manual som finns tillgänglig via vår hemsida
eller din kontakt på kommun.

https://objektvision.se/documents/pdf/kommunbroschyr.pdf

Frågor eller funderingar?
Tveka aldrig att kontakta oss.
+46(0)480 47 75 60 bakgrund

Avgifter införs för företag på återvinningscentralen from 1 sep 

Från och med den första september ska företag betala en avgift för avfallsavlämning på 

återvinningscentralen på Kvarntorpsgärdet. 

Avgiften är 200 kronor exkl. moms för varje besök oavsett mängd avfall som lämnas. Registreringen görs via en avläsning av bilens registreringsskylt. Avläsningen kopplas ihop med transportstyrelsens register som då känner av om det är ett företagsregistererat verksamhetsfordon, typ lätt lastbil eller motsvarande, och då skickas automatiskt en faktura månadsvis för besöken. Personbilar som används som tjänstebil registreras inte. Det är inte tillåtet att besöka anläggningen med större lastbilar. 


Inom projketet Hållbar Handelsutveckling i Staden 2,0 erbjuds du som företagare inom handel samt fastighetsägare med kommersiella lokaler kostnsadsfritt stöd i form av Workshops, seminariem & individuell rådgivning.

Projeket erbjuder bland annat:

  • Digital markandsföring
  • Bild, text och rörlig film
  • Linkedin och social selling
  • E-handel
  • Indivuell coaching krin entreprenörskap.
  • Butikskoncept, eponering, skyltning mm  

Passa på och utnyttja denna förmån!

 

Nästa stora aktivitet inom projeket är detta intressanta Webinarium

Datum : Torsdagen den 17 september

Tid: 8:30-9:30

Plats: Via länk som du får vid anmälan

Anmäld dig här:

Vill du veta mera ta kontakt med någon av oss på Näringslivskontoret.


Näringslivsrådet

Näringslivsrådet är ett av våra kommunala råd. Rådet är en viktig samarbetspartner för att fortsätta att skapa ett gott företagsklimat i Forshaga kommun.

I näringslivsrådet får kommunen en bild av företagarnas perspektiv och det skapas en förståelse för varandras verksamheter.   

Intervju med en av medlemarna i rådet

Entreprenör från barnsben och ett stort hjärta för Forshaga Kommun, så skulle man kunna beskriva Johan Frödin som är en av medlemmarna i Näringslivsrådet.

Johan driver idag Forshaga Rör, Frödins gräv, Forshaga Träningscenter, Mumbo jumbo Fastigheter och R&J Fastigheter. Johan har varit verksam i 25 år inom branschen och varit VD i ca 10 år.  Johan tycker att det viktigt att ha en god och ömsesidig dialog med kommunen och han tycker att det är en bra kanal att vara med i näringslivsrådet och på sätt kunna bidrag till ett gott företagsklimat  och tillväxt i Forshaga.

Johan drivs av att utveckla saker och samtidigt hitta nya lösningar på problem. För att ladda sina "batterier" så är familjen, jordbruket, jakten och sina 4 gympass i veckan otroligt viktiga. Just nu är han i fullgång med att bygga ett utegym i anslutning till Forshaga Träningscenter och planen är att färdigställa under 2021.

 Vill du vara en del i Näringslivsrådet?

Idag består gruppen av 10st representanter och sammanträder  ungeför 4-5 ggr / år.

Har du någon viktig fråga som du skulle vilja att vi lyfter i rådet så kan du mail till: naringslivskontoret@forshaga.se eller skicka med någon av representanterna.

Vi har 1st vakant plats idagsläget

Vill du nominera någon så är du välkomnen att maila din nominering till: naringslivskontoret@forshaga.se Märk mailet med "Nominering till Näringslivsrådet"

Vill du veta mera läs : Näringslivsrådet

  

 "Den enda vägen är framåt"

Nu är vi efter den sommar och snart i den höst som många av er medlemsföretag refererade och satte hoppet till utifrån en vändning. Många vittnar också om att det har vänt och att det går bättre än tidigare, om än i olika grad. Läget har stabiliserat sig något och planeringshorisonten är lite längre. Några som i våras tog höjd för ett riktigt dåligt scenario, inser nu att det blev lite bättre än förväntat.

Känslan från de 80 samtalen som vi haft med er medlemmar den senaste veckan, och som vi också baserar vår senaste sammanställning på, är att alla vill framåt, ut och igång nu, och för många är planerna mindre avvaktande än i våras. Dock är de givna förutsättningarna väldigt olika och vi är många som hade hoppats på att framtiden och hösten skulle ha varit tydligare i sitt ramverk.

Ny sammanställning
Som tidigare visar ögonblicksbilden att värmländska företag har påverkats väldigt olika sedan pandemins utbrott, beroende exempelvis på bransch och kundsegment.

Här hittar du vår uppdaterade sammanställning som återger huvuddragen från de samtal som vi hittills haft med er medlemmar efter sommaren. 


Sök omställningscheckar innan den 30 september.

Region Värmland har infört en tillfällig stödform, så kallade omställningscheckar. Stödet ska gå till att genomföra omställninginsater för att möta krisen. Är du småföretagare med upp till 49 anställda då har du möjlighet att mellan 1 maj-30 september söka omställningscheck.

Läs mer om omställningscheckar


 

Vi vill hälsa dessa nya entreprenörer ett stort lycka till med era verksamheter och varmt välkomna.  

Nystartade företag (2020.06.02-2020.08.25)

1.Bakken Knut Arne Byggande av bostadshus och andra byggnader

2.Blomqvist Christoffer Blandat jordbruk

3.Ib Bilvård Allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar

4.Larsson Olle Vägtransport, godstrafik

5.Lenas Uthyrning och Hemförsäljning HB Provisionsdetaljhandel (ej auktioner)

6.Samuel Danielsson Entreprenad Mark- och grundarbeten

7.Smedh Karin Sport- och fritidsutbildning

8.Stålruna Diverse övrig metallvarutillverkning

9.Vestlund Joline Kroppsvård 

 

 Nyinflyttade  företag (2020.06.02-2020.08.25) 

1.Beholding Media AB Utgivning av annan programvara

2.Birath Gustav Stödtjänster till artistisk verksamhet

3.Eriksson Jens Mark- och grundarbeten

4.Kulatorpet Öppna sociala insatser för personer med funktionshinder

5.Näven Vägtransport, godstrafik

6.Pallgrossisten i Wermland AB Partihandel med järnhandelsvaror

7.Ramunas Bygg & Snickeri Byggnadssnickeriarbeten

8.Restaurang Pizzeria Uwån HB Restaurangverksamhet

9.Rs Ställningar AB Diverse övrig specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet

 


Du är alltid välkomen att höra av dig till oss på Näringslivskontoret.

Joachim Aude
Telefon: 054-17 23 10
E-post: joachim.aude@forshaga.se

Linda-Marie Fors
Telefon: 054-17 21 30
E-post: linda-marie.fors@forshaga.se

Nu mera kan nu också nås oss via E-post: naringslivskontoret@forshaga.se  


facebookhomepagelinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter