Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 4 12 AUGUSTI 2020

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


DEFINITIV SPELORDNING FÖR DISTRIKTETS HÖSTSERIER

Spelprogrammen för höstserierna är per den 1 augusti att betrakta som definitiva och får skrivas ut från Fogis eller skaneboll.se. Notera speciellt ändringar beträffande deltagande lag i serierna som kan ha ändrats pga. av- och efteranmälan.


FUNKTION I FOGIS FÖR VARNINGAR OCH AVSTÄNGNINGAR

Ackumulering av varningar tillämpas i damer A- och B-lag, herrar A- och B-lag samt juniorlag i seriespel och DM-tävlingar. Det finns en funktionalitet för att i Fotbollens Gemensamma Informationssystem (FOGIS) hålla reda på ackumulerade varningar och avstängningar för spelare. 


FÖRENINGSANSVAR GÄLLANDE AVSTÄNGNINGAR

Applikationen om avstängningar i FOGIS är en stödfunktion som tagits fram i syfte att hjälpa föreningar att få information om vilka spelare som är behöriga att spela i kommande match.

Då applikationen endast är ett tekniskt hjälpmedel, och inte en anvisning eller bindande information, vill SvFF och Skånes FF därför påminna om att föreningen har ett ovillkorligt ansvar att kontrollera spelares antal varningar samt att spelare som uppnått sådant antal varningar att spelaren ska vara avstängd, inte medverkar i nästa match.

Spelare och berörd förening ansvarar vidare för att spelare som utvisats inte spelar i match där spelaren är avstängd.


DIGITALA DOMARARVODEN

Som tidigare meddelats har ett digitalt utbetalningssystem för domararvoden lanserats. Detta system ersätter all kontanthantering, Swish och skrivna kvitton. Det betyder att alla arvoden och övriga ersättningar ska hanteras i Fogis. Utbetalningar via Swish eller med kontanter upphör helt och hållet.


1 SEPTEMBER-REGELN

"1 September-regeln" är en mycket viktig regel, och datum, att känna till vad gäller övergångsanmälningar eller ansökningar om speltillstånd. I denna finns också att läsa vad som gäller för nyregistrerade spelare, spelare som begärt spelklarhet, professionella övergångar och om spelare lånas ut till en ny förening. 


FÖRENING SOM LÄMNAR WALKOVER (WO)

Förening, som utan giltigt skäl inte ställer upp till spel enligt uppgjord spelordning, erlägger till Skånes FF en walkover-avgift enligt 2 kap 33 §.

Förening som lämnar mer än en walkover i distriktets A-lagsserier utesluts ur den aktuella seriegruppen. Förening som lämnar mer än två walkover i distriktets övriga serier utesluts ur den aktuella seriegruppen. Damer och herrar A-lag som lämnar walkover, oavsett om detta är den första eller andra, i någon av lagets två sista seriematcher, oavsett spelomgång, utesluts ur seriegruppen. Dock kvarstår lagets samtliga resultat och ospelade matcher räknas som walkover, 0–3.

För B-lag föranleder walkover enligt ovan inte uteslutning, istället debiteras föreningen förhöjd walkover-avgift (se gällande tävlingsbestämmelser 2 kap 33 §).


SERIESPEL I FUTSAL 2020/2021

Ni har väl inte missat vår sedan tidigare utsända inbjudan till lokalt seriespel i futsal. Till årets futsal-säsong bjuder vi in till spel i åldrarna 15 år (2006), 17 år (2004), Junior (upp till 19 år, födda 2002) och senior (damer div.1 och herrar div.2). Välkomna med Er anmälan i Fogis senast 2020-09-27!


GRÖNT KORT SPELARE

Grönt Kort är en satsning för att uppmuntra till fair play i barn- och ungdomsfotbollen, och många lag är igång och delar ut korten, vilket uppskattas mycket av barnen. 

Behöver ni fler kort eller vill ha hjälp med att komma igång, kontakta gärna Pernilla Nilsson, pernilla.nilsson@skaneboll.se Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.