ActiLeg informerar. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Augusti 2020

Hej ##firstname##!

Innehåll:

 • Sverige är fantastiskt!
 • Lågintensiv vardagsmotion viktigast: gör en Kiruna!
 • Treax-plattans succé: 10.000 tillverkade
 • En kognitiv livsstil
 • Einstein: Nya sätt att tänka
 • Sjukgymnastik via ordinarie personal
 • Sista dagen för vår kampanj, 31/8-20
 • Cykel från förr
 • Rörelse, minne, balans, reaktion
 • Tipsa en vän
 • Fortsatt trevlig sommar!

Vi hjälper vården att aktivera och pigga upp våra seniorer!


Sverige är fantastiskt!

Tack till alla er omtänksamma medmänniskor som verkligen visar hänsyn till andra, hjälper behövande och minskar den farliga smittspridningen i samhället!
Ni gör en fantastisk insats och gemensamt skall vi klara av pandemin, eller hur?

Ansvar, omdöme och hänsyn (var det NTF som sade det om önskat trafikbeteende?) i vardagen kan göra stor förändring och bidra till att stoppa pandemin.

Vi bjuder på en kvällsbild på Närsholmens fyr på östra Gotland, fotograferad under en av våra leveransresor (copyright Sten Bodin). Läs gärna mer om dess historia, hur stenmuren byggdes, mer om fyrverket och varifrån det kom. Ett stort tack till Statens Fastighetsverk!

Närsholmens fyr, Gotland (Copyright: Sten Bodin)
Närsholmens fyr på fantastiska Gotland: foto Sten Bodin

Lågintensiv vardagsmotion viktigast: gör en Kiruna!

En mycket intressant artikel i SvD publicerades den 26/8-20, angående motion. Tack till Mai-Lis Hellénius som delar med sig av sina viktiga kunskaper, och till SvD!

Läst i artikeln:
"Fysisk aktivitet stärker vårt immunförsvar. Men du behöver inte tillbringa timme efter timme på gymmet. Tvärt om tycks det vara den lågintensiva vardagsmotionen som har störst betydelse, enligt forskning. En rad studier har de senaste åren kopplat måttlig fysisk aktivitet till minskad risk för förkylningar, influensa och lunginflammation, liksom till minskad risk för sjukdomar som diabetes typ-2 och hjärtsjukdomar". 

"– Det är aldrig för sent att börja motionera. Om du sitter stilla för det mesta men börjar ta en promenad i dag blir effekten större och kommer snabbare än vad vi kunde ana för bara några år sedan, säger Mai-Lis Hellénius."

Våra kommentarer:
Även litet motion är nyttig, det känns jättebra att veta: allt blir genast enklare (jämför att använda ActiLeg på äldreboendet mot att bara sitta still).

Vi har i tidigare nyhetsbrev år 2018 skrivit om succéboken Livsviktigt som Mai-Lis Hellénius har skrivit (100 recept), en riktig favorit för min personliga del. Testa Makrillmackan, till exempel!

PS: Det går att ändra sina vanor om man verkligen vill (du kan se mina framsteg under 2020 om du vill, pdf laddas ned).
DS.

Ett bra tips från Mai-Lis lämnades i ett TV-inslag (den 26/8 på TV4 tror jag att det var, något osäker, ursäkta mig): "Gör en Kiruna", efter ett tips från en dam i Kiruna: "Varje gång jag sätter mig så gör jag det 10 gånger". Jättesmart vardagsmotion: man ställer sig upp efter första sittningen, sätter sig igen, ställer sig upp igen, o.s.v. tills man har satt sig ned 10 gånger, då kan man sitta kvar. Underbart, enkel och bra träning för benmusklerna!


Treax-plattans succé: 10.000 tillverkade

Vilken succé för Innovaid!
Treax-plattan har tillverkats i över 10.000 exemplar: vi gratulerar!

Träna balans vänster-höger ben, framåt-bakåt tå/häl, reaktionsförmåga och kognitiva färdigheter.


En kognitiv livsstil

Äldre i Centrum, nr 4 2019, skriver om "En kognitiv livsstil".
Det finns en europeisk pilotstudie som heter MIND-AD och ett stort forskningssamarbete mellan sju europeiska länder, där Sverige deltager. Man kan läsa att "Fysisk träning, minnesövningar och en balanserad diet är tre av fem livsstilsförändringar som kombinerade kan förebygga minnesproblem".


Einstein: "Vi måste hitta nya sätt att tänka..."

På en mässa för några år sedan såg vi denna skylt med ett mycket tänkvärt budskap. Vi måste tänka i nya banor för att lösa gamla problem, helt naturligt. Om vi fortfarande tänker som "då", när problemen uppstod, så finns många problem kvar. Detta är svårt då vi ofta är vanemänniskor och agerar med rutin. Att lyfta blicken och införa nya arbetssätt, metoder och rutiner i verksamheten kan göra stor nytta för många människor. Att tänka nytt och införa nya hjälpmedel kan skapa en mer aktiv vård och en ökad livskvalitet!


Sjukgymnastik via ordinarie personal

Hört på Sveriges Radio P1:s nyhetssändning den 18/6-20 kl. 12:49: sjukgymnastik överlämnas mer till ordinarie personal, sjukgymnasterna kommer mer sällan till äldreboendena.
Einstein hade nog rätt, som så ofta: nu måste vi tänka nytt och lösa problem på nya sätt. Det blir extra viktigt att använda enkla och effektiva hjälpmedel som gör det möjlig att träna våra mesta seniorer utan att ha expertkunskaper. Givetvis kommer ActiLeg in här som ett utmärkt hälpmedel även för ordinarie personal och anhöriga på besök framöver, förutom för sjukgymnaster som sparar tid och hinner träna fler på samma tid.


Sista dagen för vår kampanj, 31/8-20

Har du missat vår sommarkampanj (med 15% rabatt vid köp av 1 styck ActiLeg-cykel och 20% rabatt vid köp av 2 stycken)? Denna kampanj gäller egentligen till och med augusti och med leverans i september-oktober, men eftersom vi har informerat dåligt om den så öppnar vi för att du kan kontakta oss snabbt om du är intresserad och inte kände till den tidigare.

Hör av dig senast 2020-09-07 om du vill vara med, alla skall få samma möjlighet.

Bra läge att beställa nu, med andra ord, sedan upphör kampanjen!

 
Är det kanske läge att söka bidrag?
Läs i vårt förra nyhetsbrev.
Ansökan senast 2020-09-23.

Nya behov, nya lösningar: ActiLeg-"cykeln", cykla synkroniserat tillsammans

Cykel från förr

Kuriosa

Vi såg en fin cykel under en dagsutflykt i juli och eftersom vi gillar olika varianter av cyklar så delar vi bilden här bredvid med våra läsare. Förmodligen erbjuder denna cykel en litet mer obekväm cykeltur än den med en ActiLeg, där man kan sitta i en skön fåtölj eller stol utan risk för att slira omkull på hala gator. Utveckling kan vara mycket positiv ibland....

Cykeln på bilden var ett utmärkt steg framåt på den tiden, den löste säkerligen ett problem på ett bra sätt. Sedan är det ju enklare att vidareutveckla något när väl grunduppfinningen är klar, jämför dagens cyklar.


Rörelse, minne, balans och reaktion

Se våra lösningar för vården.
Klicka på bilderna för att se en kort film

ActiLeg

Rörelseträning och gemenskap med ActiLeg, som tillverkas i Sverige och skapar svenska arbetstillfällen.
ActiLeg är vår egen produkt.

Memoride

Gör virtuella resor till valda platser med Memoride, som använder Google. Visa bilderna på TV/Bildskärm/filmduk.
Nu enklare och lägre pris, 1-års licens.

Treax

Trevlig träning av balans, reaktions-förmåga och kognitiva färdigheter.

ActiLeg tillverkas i Sverige, Treax och Memoride i övriga EU.

ActiLeg AB är återförsäljare av Memoride från Activ84Health.
Vi är även återförsäljare av Treax från Innovaid, Danmark.


Tipsa en vän!

Tack för att du läser brevet, du kan tipsa en vän om det eller dela det via ikonerna nedan!

facebooklinkedintwitter

Du kan klicka fram vårt föregående brev nedan.

Om du inte vill få våra kommande brev så kan du avregistrera dig här:


Vi önskar dig en fortsatt trevlig sommar!

Varbergs Fästning
Varbergs Fästning på härliga Västkusten (miljöbild från en tidigare leveransresa)
ActiLegs motto
Tack till våra kunder: ActiLeg finns tack vare er!

ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har visat intresse för våra produkter, är kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig. Skulle du vilja avregistrera dig från fler brev, klicka här.