Friluftskök och tillbehör samt fortsatt lagerrensningar på våra Alewalds Quality Outlets, läs mer längre ner i nyhetsbrevet!
Se nyhetsbrevet i webbläsaren.

Ut på fjället, till skogen, längs havet eller i parken! Vart än ditt nästa äventyr bär av så har vi den utrustning du behöver. Behöver du hjälp, tips och råd om packningen? Fråga vår kompetenta personal eller kika på vår checklista/packlista "För dig som ska ut och vandra under sommarhalvåret" här!

Vi har alltid prioriterat det personliga mötet i våra fysiska butiker. Det är där vi kan ge dig bästa möjliga service. Välkommen in!

För dig som hellre besöker oss på vår webshop alewalds.se, kan du kan i lugn och ro, dygnet runt, bläddra runt bland våra produkter. Observera att där finns dock bara ett litet urval av vårt sortimentet.

 

Alewalds har kläder och utrustning för outdoor och sport - vandring och allmänt friluftsliv. Några av våra fina produkter kommer från Houdini, Ivanhoe och Osprey. Se mer av deras produkter nedan.

 


HOUDINI

"Hållbarhet är centralt i allt vi gör. För oss finns det ingen motsättning mellan hållbarhet och goda affärer. Tvärtom är det en förutsättning i längden. Vi jobbar ständigt med att transformera oss själva, vår bransch och världen i stort. Vi har kommit långt, men vi är långt ifrån klara."

Houdini jobbar med multifunktionella plagg som fungerar lika bra till friluftsliv och högintensiva aktiviteter som till vardags och på kontoret. De är kanske mest kända för sin ikoniska Power Houdi. Den och mycket mera finns på Alewalds. Se ett urval av butikernas dam- och herrkläder från Houdini här!

HOUDINI
ACTIVIST TEE/
LIQUID ROCK PANTS
749:-/ 1 199:-

Activist Tee, t-shirt tillverkad i en perfekt blandning av naturliga funktionsmaterial; tencel och merinoull. Användbar året runt vare sig det är varma aktiva dagar eller till vardagsbruk. Finns i flera färger. Dam- och herrmodell.

Liquid Rock Pants, byxa är tillverkade i ett extremt tunt, mjukt och snabbtorkande tyg vilket gör dem perfekta att ta med sig på vandringen, klättringen, eller resan. Det tunna stretchiga tyget är väldigt slitstarkt, trots sin låga vikt. Herrmodell.

 

 

HOUDINI
W DAWN DRESS
1 399:-

Lätt och minimalistisk klänning i återvunnen polyester. Mångsidig funktionalitet i en enkel form - det är tanken bakom Dawn Dress. Klänningen är tillverkad i Wish Woven, ett tunt och stretchigt polyestertyg med mjuk känsla mot huden. Den torkar snabbt och packas ner till en liten boll, perfekt att ta med på resan. Finns i flera färger.

 

HOUDINI
LIQUID ROCK SHORTS
999:-

Multifunktionella, knälånga shorts som passar lika bra för vardag, vandring, klättring eller resa. Tunnt, smidigt, slitstarkt material som torkar snabbt. Bra luftgenomströmning och skön känsla mot huden. Finns i flera färger. Dammodell.

HOUDINI
OUTRIGHT HOUDI
1 899:-

Tunn fleecehoodie som värmer, ger maximal rörelsefrihet och komfort. Multifunktionellt mellanlager som passar bra året runt. Släta utsida gör den följsam under skaljackan. Bra fukttransport och snabbtorkande. Den perfekta fleecetröjan för de stunder då tjockare fleeceplagg känns för varma. Finns i flera färger. Dam- och herrmodell.


IVANHOE

Ivanhoe är ett av våra fina Svenska varumärken! I den egna fabriken i Gällstad stickas idag hela 90% av all produktion. Den produktion som inte sker i egen fabrik äger rum hos partnerföretag i Europa. Tillverkningen i Sverige och Europa innebär ökad kontroll, snabba ledtider, flexibel produktion samt kortare transporter, något som i sin tur leder till en lägre miljöpåverkan. Ull är ett förnybart och naturligt material, vilket gör det till en av våra mest hållbara materialresurser i världen. Förutom miljöaspekten har ullen en fantastisk komfort och en funktion som inte går att skapa på konstgjord väg.

På Alewalds hittar du många olika klädesplagg från Ivanhoe både för kvinnor och män. Allt från tunna, svala t-shirts och klänningar i lin till varma västar och tröjor i ull med eller utan dragkedja.

Se ett urval av butikernas dam- och herrkläder från Ivanhoe här!  

IVANHOE
BEATA VEST
999:-

Filtad ullväst i 100% ull med fin passform och snygga detaljer. Två sidofickor med blixtlås. Passar perfekt som ett ledigt plagg till vardags eller som ett värmande mellanlager. Finns i flera färger. 
Damstorlekar 36-44.

IVANHOE
KURRE VEST
999:-

Väst i ren design i ny, lite svalare materialblandning av ull och Tencel. Två sidofickor med blixtlås. Passar perfekt som ett ledigt plagg till vardags eller som ett värmande mellanlager. Herrstorlekar S-XXL.

 

 

IVANHOE
GY ATHENA DRESS
1 299:-

En elegant långklänning i 100% lin. Klänningen har underkjol och en hög slits på vänster sida. Snöre i midjan som går att dra åt om man skulle vilja göra det. Superlätt och skön att bära till sommaren. Finns i flera färger. Damstorlekar 36-44.

IVANHOE
BELLA FZ
1 299:-

Bella Full Zip är stickad i Ivanhoes tunnare ullblandning, som består av en mix av ull och Tencel närmast kroppen vilket ger den en mjukare och svalare känsla. Full dragkedja och fickor framtill. Det perfekta plagget för dig som även vill bära ull under vår och sommar! Finns i flera färger. Damstorlekar 36-46.

IVANHOE
DANNY FZ
1 599:-

Klassisk tröja i 100% filtad ull. Stilren tröja med hel dragkedja framtill och dragkedja i sidfickorna. Dragsko i nederkant. Robust tröja som även fungerar som jacka. En av Ivanhoes mest populära modeller. Finns i flera färger. Herrstorlekar S-XXL.


OSPREY

Osprey började i Kalifornien 1974 med en symaskin, massor av idéer och en önskan om att designa och tillverka nyskapande ryggsäckar av hög kvalitet. Dagens Ospreyryggsäckar förmedlar samma känsla.
De kan används på långa vandringar, upp på höga berg, som smidiga löpar-/ cykelryggsäckar, som praktiska skolryggsäckar och allt däremellan.

Hos oss på Alewalds hittar du ett brett sortiment från Osprey. Mer specifika dammodeller som Sirrus och Tempest, barn/juniormodeller som ACE och JET. Vandringsryggsäckar med stor packvolym, ryggsäckar för helgturen och dagstursryggsäckar m.m. Se ett urval av butikernas sortimentet här!

OSPREY
TEMPEST

De ikoniska Tempestsäckarna är designade med utgångspunkt från kvinnors anatomi och är byggda för att vara bekväma och mångsidiga, med en uppskattad funktionalitet som saknas hos många andra varumärken. Tempest är en vandringsryggsäck som passar var du än är och vad du än gör. Packningen sitter tätt intill kroppen och belastningen fördelas jämt över höfterna. Den är lätt, bekväm, hållbar och mycket mångsidig. Oavsett aktivitet sitter Tempest tryggt på din rygg. Finns i flera färger och i storlekarna:
16 liter  -  1 199:-
20 liter  -  1 299:-
30 liter  -  1 399:-
40 liter  -  1 599:-

OSPREY
TALON

De ikoniska Talonryggsäckarna är byggda för att vara bekväma och mångsidiga, med en uppskattad funktionalitet som saknas hos många andra varumärken. Talon är en vandringsryggsäck som passar var du än är och vad du än gör. Packningen sitter tätt intill kroppen och belastningen fördelas jämt över höfterna. Talon är gjord för att vara lätt, bekväm, hållbar och mycket mångsidig. Oavsett aktivitet sitter Talon tryggt på din rygg. Finns i flera färger och i storlekarna:
18 liter  -  1 199:-
22 liter  -  1 299:-
33 liter  -  1 399:-
44 liter  -  1 599:-

OSPREY
ACE

Ace är en av Ospreys barn-/juniormodeller. Oavsett om ni ska på dagsutflykt, tälta över natten eller backpacka en hel helg är Ace en fullt utrustad ryggsäck som är minst lika bra som Ospreys vuxenryggsäckar. Barn växer snabbt, och därför har modellen ett extremt justerbart bärsystem. Finns i flera färger och i storlekarna:

38 liter  -  1 599:-
50 liter  -  1 799:-
75 liter  -  1 999:-

OSPREY
TRANSPORTER

Transporter är en serie duffelväskor i en perfekt kombination av slitstyrka och låg vikt. Slitstarkt och mycket vattentåligt material och bärremmarna kan packas undan i sidofickan. Fyra bärhandtag, invändiga nätfickor samt låsbara dragkedjor. Finns i flera färger och i storlekarna:

40 liter  -  1 199:-
65 liter  -  1 399:-
95 liter  -  1 599:-
130 liter  -  1 799:-


FRILUFTSKÖK OCH UTRUSTNING TILL MATLAGNING

Beroende på vad du behöver har vi ett brett utbud av brännare, gasolkök och spritkök i olika storlekar från MSR, Primus och Trangia. Några av stormköken är redan komplett med brännare, kokkärl och stekpannor, andra får du själv välja vilka delar du behöver utefter dina behov. Se ett urval av butikernas sortiment av friluftskök och tillbehör här!

 TRANGIA  tillbehör från 39:-

2  MSR kökstillbehör, från 79:-

3  SEA TO SUMMIT ihopvikbara kokkärl, från 449:-

4  MSR Windburner PSS, 1 999:-
Gasolbrännare, 1 liters kokkärl.  

5  LIFESYSTEMS, från 299:-
"Första hjälpen" i olika storlekar.

6  PRIMUS  LITE+, 1 299:-  
Gasolbrännare, 0,5 liters kokkärl. *OBS gasol medföljer ej!

7  TRANGIA 25-3 UL/GB, 1 199:-
Gasolbrännare, 1,5+1,75 liters kokkärl samt stekpanna.  

8  FRYSTORKAD MAT, från 65:- 

9  EGG HOLDER för 2 ägg, 39:-

10  DISK, TVÅL, TVÄTT, från 49:- 

*OBS! På grund av explosionsrisk klassas gas som farligt gods och levereras inte per post. De gasbehållare du ser på bild visar endast hur det ser ut när tuben är påkopplad. Välkommen in i våra butiker för köp av gas till ditt friluftskök!


Välkommen till våra Alewalds Quality Outlet-butiker där vi fortsätter tömma lagren! På Kungsgatan 68 i Stockholm får du 50-80 % på hela butikens sortiment. I Uppsala rensar vi barnavdelningen och ger dig 50-80 % på barnsortimentet. Observera att de produkter du ser i webshopen är ett litet urval av butikernas sortiment!  


ALEWALDS QUALITY OUTLET STOCKHOLM! 

LAGERRENSNING 50-80 % på ALLT i butiken! Gäller Alewalds Quality Outlet Kungsgatan 68 i StockholmSe ett litet urval av produkterna på alewalds.se/outlet här.


JUST NU LAGERRENSNING BARNAVDELNINGEN I UPPSALA!

Gäller Alewalds Quality Outlet på Gamla Torget 1 i Uppsala. Se ett litet urval av produkterna på alewalds.se/outlet/barn här.


Upptäck ditt närområde med enkel orientering!

 

Hittaut-kartor finns på Alewalds Kungsgatan 32 i Stockholm och Alewalds Östra Ågatan 27 i Uppsala där du hämtar dem gratis. Alla kan delta i oriienteringen utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen som vanligtvis sträcker sig från maj till oktober. Läs mer om Hittaut här.


VI VÄLKOMNAR DIG BÅDE UTE OCH INNE

Vill du få service utanför butiken? Det fixar vi! Står ingen utanför så knacka på så kommer vi ut och hjälper dig. Även du som handlar på alewalds.se kan välja att hämta ut dina varor utanför dörren. Välj då leveransalternativet "hämta i butik". 

Vill du boka personlig shopping i butik läs mer och boka här!

Våra erfarna säljare guidar dig rätt bland våra drygt 23 000 olika produkter. Är det kanske en skaljacka, känga, stormkök, termos, sittunderlag eller handdesinfektion du behöver? Ring oss, eller lämna dina uppgifter i formuläret så ringer vi upp dig.

Ring något av nedanstående nummer för personlig shopping över telefon.

Alewalds - Stockholm: 08-21 90 00

Alewalds - Uppsala: 018-50 53 20

Alewalds Quality Outlet - Stockholm: 08-21 26 50

Alewalds Quality Outlet - Uppsala: 018-50 11 66


Våra butiker har nu tillfälligt ändrade öppettider med tanke på rådande situation! 

Våra butiker kommer fortsätta hålla öppet och vi vidtar alla åtgärder som krävs för att både vår personal och våra kunder ska känna sig trygga. Vi som jobbar här gör allt vi kan för att minska eventuell smittspridning. Vi följer händelseutvecklingen noga och följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens riktlinjer.

TILLFÄLLIGA ÖPPETTIDER STOCKHOLM
Alewalds
Kungsgatan 32

Vardagar: 10.00 - 19.00
Lördagar:  10.00 - 17.00
Söndagar:  12.00 - 16.00

Alewalds Quality Outlet
Kungsgatan 68

Vardagar: 10.00 - 19.00
Lördagar:  10.00 - 17.00
Söndagar:  12.00 - 16.00

TILLFÄLLIGA ÖPPETTIDER UPPSALA
Alewalds och Alewalds Quatliy Outlet
Östra Ågatan 27 och Gamla Torget 1

Vardagar: 10.00 - 18.30
Lördagar:  10.00 - 17.00
Söndagar:  12.00 - 16.00

För butiker, öppettider och vägbeskrivningar, klicka här.

homepagefacebookinstagramyoutube

Alewalds 08-21 90 00  info@alewalds.se
Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka här.