Newsletter with the latest news. Problem viewing? View in browser.


I samråd med tillfrågade myndigheter har vi hittat ett upplägg som vi känner är både ansvarsfullt och bra för er löpare.

Därmed blir både Nolby Sky Race och Sundsvall Trail av 2020 - men med rätt så stora anpassningar som helt enkelt är nödvändiga.


Utspridda starter under hela veckan

Så här tätt med löpare kan det inte vara under årets upplaga

Huvudtanken har varit att inte fler än 40 löpare skall samlas på samma plats under någon av tävlingsdagarna, och att dessa löpare inte någon gång under tävlingsdagen skall träffa på några andra löpare.

Längre ned i detta mail kan ni läsa hur upplägget ser ut för respektive distans. 

 


Inställda kringaktiviteter

Det finns ett behov av att minska löparnas tid på tävlingsplatsen, och därtill minska kontakter mellan löpare. Därmed får vi genomföra följande förändringar.

  • Trailbussen ställs in
  • Bussarna från Sundsvall/Kvissleby/Njurundabommen ställs in (undantaget ni som bor på Sidsjö Hotell och Konferens)
  • Bussarna från Lörudden till Norrvikssand ställs in (och ersätts med ett parkeringsförfarande som vi informerar mer om framöver)
  • Barnpassningen ställs in
  • Ingen matservering eller försäljning på något av arrangemangen
  • Lunchen på restaurang Lörudden ersätts av en "take-away" lunch för de som beställt
  • Prisutdelningen ställs in bortsett från topp 3 på Nolby Sky Race 1.9 km, Sundsvall Trail 22 och 10 km. Dessa erhåller sina priser direkt efter målgång. Utlottningspriser delas ut direkt vid målgång tillsammans med medalj.
  • Vi kan inte uppmuntra till någon publik under tävlingen, endast tävlande har tillträde till tävlingsbanan.
  • Start- och målområden flyttas/separeras och banorna dras vid behov om.

Nolby Sky Race

Nolby Sky Race alla distanser kommer att genomföras under fredagen den 14 augusti såsom planerat sedan tidigare. Startförfarandet kommer att vara mer utdraget men just intervallstart och kort tävlingstid lämpar sig utmärkt i dessa tider.


Sundsvall Trail 22 km

Sundsvall Trail 22 km kommer att genomföras under eftermiddagen den 15 augusti. Deltagarantalet minskas från 400 till 240 löpare. Elitlöparna kommer starta i en gemensam startgrupp på 40 löpare. Resterande löpare kommer baserat på vald start-/fartgrupp vid anmälan få tilldelad plats i olika tidsintervall inom vilka fri starttid tillämpas (ex kan du få fri starttid mellan 14.30 och 15.00).


Sundsvall Trail 10 km

Det kommer för 10 km löparna att finnas möjlighet att springa loppet på kvällen den 11 respektive 12 augusti (start 17.30-19), samt under förmiddagen den 15 augusti. Det blir gemensam start för den snabbaste gruppen på lördagen, i övrigt fri start i liknande förfarande som för 22 km klassen.


Sundsvall Trail 5 km och 3 km

Anmälda löpare till 5 km och 3 km loppen får chansen att springa loppet antingen under kvällen den 10 eller 12 augusti (start 17.30-19 respektive 17.30-18.10). Istället för att hamna i lördagens corona-upplaga där löpare uppmanas tillbringa så kort tid som möjligt på tävlingsområdet får ni här chans till att njuta till fullo av Lörudden. Vi tror att denna lugnare kvällsupplaga bättre kommer passa er som exempelvis springer loppet med vänner eller jobbet och kan dröja kvar för ett härligt havsbad eller middag på restaurangen.


Fri starttid under veckan?

Vi ser det som viktigt att de löpare som så vill ska kunna springa utan att vara med på huvudarrangemangen. Därmed finns chansen för Sundsvall Trail löpare att springa närhelst från och med måndag kväll till lördag kväll (men nyttjar man denna chans kan man inte springa samtidigt som övriga arrangemang pågår).

Man behöver för detta antingen ha en egen sportident-pinne eller kvittera ut en sådan tidtagningsenhet inför sitt deltagande. Mer information om var dessa hämtas ut och lämnas tillbaka får vi återkomma med.

Notera att dessa löpare kommer att springa obemannade lopp och utan vätskestationer längs banorna.


För dig som redan är anmäld


Återbetalning av startavgift?

Vi har verkligen försökt erbjuda er möjligheten att springa loppen även 2020, men känner samtidigt ett ansvar att kunna erbjuda ett arrangemang som är väl anpassat för aktuella tider.

Finner ni inte att årets upplaga passar så finns chansen att flytta er anmälan till 2021 års upplaga.

Anmälningsavgifter kan återbetalas för er som bor i utlandet eller tillhör en definierad riskgrupp.

Maila support@race.se om ni vill nyttja någon av dessa möjligheter.


Våra grymma partners fortsätter att bjuda på bra erbjudanden. Koden STRAIL302020 fungerar hos Icebug och SUT2020 hos Umara. Ett par skor med grepp och bra energitillförsel kommer ni inte att ångra under tävlingsveckan.

Besök vår hemsida eller följ oss på social media

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev då du tidigare varit anmäld till Sundsvall Trail, för att avregistrera dig, klicka här.