NYHETSBREV AUGUSTI 2020

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Öppna det i webbläsaren

Hej ##firstname##

FÖRST AV ALLT, ETT STORT OCH VARMT TACK FÖR FÖRTROENDET.

Jag är hedrad och stolt över att från 1 juli 2020, såsom Distriktets Guvernör få arbeta med att föra distrikt 2360 in i framtiden. Vi måste tänka nytt och inte vara främmande för förändring.

Jag är sedan 2008 stolt medlem i Landvetter Råda RK. Med åren har Rotary, med allt jag lärt mig om och upplevt tack vare Rotary, blivit en stor och betydelsefull del av mitt och min familjs liv.
Jag är fysioterapeut i botten och har sedan 30 år drivit Hälsans Hus i Landvetter. Vuxna barn är nu med i företaget, som nu i huvudsak förvaltar fastigheter.

Nu är det dags att ta ett kliv in i framtiden, 
Det internationella temat” Rotary öppnar möjligheter” flätas lätt samman med distriktets tema ”Rotary Yrkesnätverket med mervärde”.
Vi kommer att arbeta med alla de möjligheter som yrkesnätverket innebär.
Vi behöver lyfta det och dessutom lyfta ur och visa upp alla andra mervärden ur Rotarys stora säck. Vi kommer då per automatik att locka nya medlemmar och få befintliga att stanna kvar.

 

 

 

Hjärtligt välkomna till det spännande Rotaryåret 2020-2021


Varma Rotary hälsningar
Ulla-Britt Andreasson
Guvernör 2020-2021, Distrikt 2360

 

NYHETER I AUGUSTI

 

Starta upp klubbmötena men ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassa till egna klubbens förutsättningar och möjligheter.

Pandemin har bromsat farten och energin men med sunt förnuft och kreativitet kommer vi långsamt att återgå till det normala.

Blanda fysiska möten med digitala. Då kan alla vara med. Distriktet erbjuder utbildning i digital mötesteknik. Se nedan!

Ta upp en diskussion med restaurangen/krögaren ni brukar hålla mötena hos. Hur kan ev. måltid serveras? T ex bordsservering istället för buffé, färdigpackad smörgås vid frukostmöten. Hur kan lokalen möbleras om, så att vi håller distansen?

Guvernörens klubbesök: Datum för klubbesök är inplanerade för hela hösten. Jag kommer att ta personlig kontakt med varje president och tillsammans skall vi skapa ett mer interaktivt möte där vi får igång en dialog med själva mötet. Vi kommer att fokusera dialogen kring Rotary Yrkesnätverket med mervärde.

De assisterande guvernörernas arbete blir mer flexibelt. De följer ev. med mig på klubbesöken alternativt lär de känna klubbarna i sin region på annat sätt.

Distriktsrådets arbete: 25/8 startar arbetet för distriktets funktionärer upp på allvar. 5 gånger under året kommer vi att träffas i aktiva arbetsgrupper som skall ta fram styrdokument för distriktet, reklamfilmer, manualer till hjälp för klubbarna, vägledning för t ex Linkedin, idéer kring medlemsrekrytering, utveckling av Rotary som yrkesnätverk och Rotarianer som mentorer mm.

Nya hemsidan: Jeanette Gynning, har hela sommaren arbetat fram en fantastisk hemsidan. Gå in på www.rotary2360.se  Den fylls f n på successivt men mycket information finns redan på plats. Välkomna med idéer om ni upptäcker att något fattas.

Augusti - Rotarys medlemsmånad: enligt Rotary året är augusti den månad vi skall tänka extra på hur vi lockar nya medlemmar, behåller befintliga och skapar nya klubbar/modeller. Självklart skall vi jobba med detta hela året. Kan vi ta med gäster? kan vi anordna ”rekryteringstillfällen” med information? Varför är det attraktivt att vara med i vår klubb och i Rotary? Finns andra bra idéer? Skicka dem till mig så sprider vi vidare till alla.

Nu sätter vi fart!

 

Välkommen ombord på Rotary tåget 2020-2021

Ulla-Britt Andreasson

Guvernör D 2360 2020-2021

Tel 0707-721294

E-mail u.b.andreasson.rotary@gmail.com

 

Klubbesök i augusti

20/8 - Göteborg Kronhuset

21/8 - Borås Viskan

24/8 - Strömstad

27/8 - Borås Östra

28/8 - Alingsås

31/8 - Göteborg Frölunda

31/8 - Göteborg Hovås

 
Gå till KALENDER
 

Månadens Tema

Membership and new club development month

Augusti är månad då vi skall tänka extra på hur vi lockar nya medlemmar, behåller befintliga och skapar nya klubbar/modeller.

Tips vad ni behöver tänka lite extra på i hittar ni i distriktets Årshjul.

 
Gå till ÅRSHJULET
 
 

VI GRATULERAR

 

Grattis på årsdagen!

Göteborg Frölunda - 56 år (2/8)

Kind - 69 år (24/8)

Göteborg Angered - 35 år (27/8)

 

Utbildningstillfällen för digitala möten

För att få fler klubbar att ta steget att ha digitala möten genomför vi nu till att börja med två utbildningstillfällen för mötesverktyget Zoom. 

Vi går igenom grunderna med Zoom, delar med oss av goda erfarenheter.  För att vi ska bli så effektiva som möjligt har vi satt en begränsning på 20 st deltagare per tillfälle och max 2 st per klubb. 

  • Tisdagen den 18 augusti kl. 18:00 – 19:30
  • Onsdagen den 19 augusti kl. 18:00 – 19:30

Mer information och amälan hittar ni på distriktets hemsida

 
Information / Anmälan
 
 

Kommande i Distriktet

2020-10-24 Distriktskonferens

Välkommen till årets Distriktskonferens  som hålls på Hällsnäs 24 oktober!

Inbjudan Distriktskonferens i pdf-format

Anmäl dig till konferensen här >>>

2020-10-25

Årsmöte i Rotary Distrikt 2360

Årsmötet för Rotary distrikt 2360 äger rum söndagen den 25 oktober på Hällsnäs Konferens & Hotell, Långenäsvägen 150, Mölnlycke

Kallelse och fullständiga handlingar kommer att finnas på distriktets hemsida senast en månad innan mötet.

Inbjudan till årsmötet skickas till alla distriktets medlemmar vid samma tid.

Klubbarna har rätt att lämna motioner till årsmötet och de ska vara Guvernören tillhanda senast 2 månader innan årsmötet.

Motioner skickas med e-post till distrikt.2360@rotary.se

Anmäl dig till Årsmötet här >>>

 

ROTARY INTERNATIONAL

ÄNTLIGEN - en sådan härlig nyhet!

Jennifer Jones, medlem i Windsor-Roseland, Ontario Canada, är nominerad till posten som Rotarys Världspresident 2022-2023. Hon blir därmed den första kvinnan i Rotarys 115-åriga historia.

Vilken seger! Heja Jennifer!

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rotary Distrikt 2360 eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.