Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

På Studio Bläck i Forshaga regnar det utmärkelser

Nu är juni månads onlinetävlingar klara där tatuerare världen över tävlar varje månad ( tattooawards.com<http://tattooawards.com> ). Hela 15 priser vann Heléne i juni månad. Bland annat ett första pris i bästa farsdag tatuering. Tredje förstapriset i år. Hon är totalt uppe i 23 priser och i skrivande stund.
170 595 stycken personröster totalt på sina tatueringar i år. Hela juni låg Heléne på 7:e plats och klättrar nu till en 6:e placering i världen.


– Jag tävlar för att mina kunder ska bli stolta över sina tatueringar och sitt val av tatuerare. Och som pro-team artist för att göra min sponsor glad. Jag borde egentligen inte tävla för jag klarar inte av att förlora. Men det är såklart kul när det går bra!
För en månad sedan blev det klart att Heléne fick sponsring av ett av världens största tatueringsfärgföretag, Silverback Ink i Los Angeles. Och är nu medlem i deras exklusiva team av professionella tatuerare från hela världen.

 Just på grund av Coronapandemin så har Studio Bläck inga öppettider utan har bara tidsbokningar så att de är så få som möjligt i lokalen samtidigt. Tatueringsstudios jobbar förebyggande mot droppsmittor och korskontaminering varje dag så de har vanan inne. Redan när Corona dök upp i Kina så började de se över lagren med handsprit, ytsprit och annan skyddsutrustning för att klara en brist.

 Att hålla sociala kontakter på fritiden till ett minimum är en självklarhet för dem för att skydda sina kunder.

Vill du komma i kontakt med Studio Bläck eller se vilka fantastiskta tatueringar som har skapats besök gärna: www.studioblackforshaga.business.site

 


Centrumföreningen Tillsammans

Nu startar centrumföreningen upp ett utvecklingsarbete för att utveckla och öka centrumhandel i kommunen. Detta görs i samverkan med Kommunen och konsulten Peter Ljunglöf på KUDD Consulting.
Är du företagare och vill vara endel av detta arbete så är du välkommen till Folkets hus den 7 Juli kl 8:00-10:00

Vill du bli medlem i föreningen kontakta ossdå  via våran facebooksida https://www.facebook.com/TillsammansiForshagaDeje/

Du är behövd och Tillsammans är vi starka 👍”

Varmt välkommen !


Näringslivstemet informerar

Vi på Näringslivskontorer får ofta fågor om lediga lokaler och mark som är till försäljning. En annan vanlig fråga är vilka upphandlingar som finns eller som är på gång. Vi vill därför  ännu en gång puffa  för att ni registerar er på följande webbsidor.

E-avrop Om du som företagare, leverantör av varor eller tjänster är intresserad av vilka upphandllingar som är på under året så vill vi verkligen rekomendera dig att registrera dig på E-avrop, där kommer du att kunna se vad som är aktuellet och på ett enkelt sätt följa upphandlingsåret. Du även välja att följa flera olika kommuner.

Registrera dig här: http://info.e-avrop.com/ 

Objektvision.se är en heltäckande och oberoende marknadsplats för företag som söker och erbjuder lediga lokaler och kommersiella fastigheter i Sverige.

Registera dig här://objektvision.se/

 

Avgifter för företag på återvinningscentralen 

Fullmäktige kommer att behandla ett förslag om införande av avgifter för företag vid inpassage till Kvarntorps återvinningscentral för avfallsavlämning.

Avgiften införs om beslut tas den 1 september i år. 

Avgiften föreslås till 200 kr exkl. moms för varje besök oavsett mängd. Registreringen görs via en läsare av bilens registreringsskylt. Avläsningen kopplas ihop med transportstyrelsens register som då känner av om det är ett företagsregistrerat verksamhetsfordon, typ lätt lastbil eller motsvarande, och då skickas automatiskt en faktura månadsvis för besöken. Personbilar som används som tjänstebilar registreras ej. 

Mera information kommer inom kort.

Har du frågor angånde detta ta gärna kontakt med Kommunteknik 

 


Lägesbild v. 26 -så påverkas näringslivet och arbetsmarknaden av coronakrisen

I veckans lägesbild rapporterar kommunerna om situationen bland företagen, ljusglimtar och lokala initiativ. Nya lösningar ger hopp om framtiden även om läget är fortsatt ansträngt för många. Många företag är också i behov av semester efter en tuff period, men alla har inte möjlighet.  

Ta del av lägesbilden här (ppt) >>

Ta del av tidigare lägesbilder >>


Inom projketet Hållbar Handelsutveckling i Staden 2,0 erbjuds du som företagare inom handel samt fastighetsägare med kommersiella lokaler kostnsadsfritt stöd i form av Workshops, seminariem & individuell rådgivning.

Projeket erbjuder bland annat:

  • Digital markandsföring
  • Bild, text och rörlig film
  • Linkedin och social selling
  • E-handel
  • Indivuell coaching krin entreprenörskap.
  • Butikskoncept, eponering, skyltning mm  

Här kommer några rader från en av deltagarna i handelsprojektet. Under kommande nyhetsbrev kommer vi fortsätta att kort presentera ytterligare deltager så håll utkik;-)  

Vem driver Annelis Keramik ?

Jag heter Annelie Norlén startade och startade mitt företag 2017. Här målar vi kallmålning på kermamik och jag har en webbutik och min stora passion är att träffa människor och hålla i kurser . Kunderna beskriver Annelie som en positiv, glad, ärlig och mycket kunnig inom sitt område. Det är väldigt roligt och trevligt att komma hit och måla säger en av delatagren under pågånde intervjun . Som person skulle jag beskriva mig som  lösningsfokuserad och duktig på att färgsätta ögon på keramikfigurerna.

Vilka aktiviteter inom projektet har du medverkat på?

Workshopserie kring framtagning av bilder, texter och rörligbild för webb och social medier. Jag har även fått mycket stöd och hjälp med att starta upp min webbutik. Det har varit oerhört värdefullt.

Vilka värderfulla tips fick du med dig ?

Jag lärde mig hur jag ska bygga upp min webbutiken, lägga in produkterna och flera bra tips när det gäller hur det fungerar med facebook och markandsföring.

Denna rådgivning gav mig inspiration att jobba vidare med att utveckla butiken.

Rådgivaren var kompetent och tydlig. Jag kan verkligen rekomnendera andra att ta del av handelsprojektet.  

Är du också intresserad så kan du höra av dig till oss på Näringslivs kontoret.

Du ser våra kontaktuppgifter i slutet av Nyhetsbrevet

Du kan också läsa mera om projektet på: www.filipstad.se/hhis


Näringslivsrådet

Näringslivsrådet är ett av våra kommunala råd. Rådet är en viktig samarbetspartner fortsätta att utveckla företagsklimatet Forshaga kommun.

Näringslivsrådet är ett sätt för oss i kommunen att få veta företagarnas perspektiv. Ledamöterna får säga sin mening och tycka till i frågor som rör tillväxt.

I rådet utbyts information och det skapas goda möten för att öka dialogen mellan företag och kommunen, målsättningen är att skapa en "vi känsla"

Idag består gruppen av 10st representanter och sammanträder 4-5 ggr / år.

Har du någon viktig fråga som du skulle vilja att vi lyfter i rådet så kan du mail till: naringslivskontoret@forshaga.se eller skicka med någon av representanterna.

Vi har  1st  plats vakant

Vill du nominera någon så är du välkomnen att maila din nominering till: naringslivskontoret@forshaga.se Märk mailet med "Nominering till Näringslivsrådet"

Vill du veta mera läs : Näringslivsrådet

 


Nu är det dags att boka in mässan den 7 november  i era kalendrar.

Vi kommer att som vanligt att köra mässan i Deje Sporthall mer info kommer att komma längre fram men vi vill bara puffa lite nu så att ni har datumet klart för er.

Som ni alla förstår så kommer vi att följa folkhälsomyndighetens rekomendationer och med det sagt så vet inte vilket läge som vi kommer att befinna oss i då.

För er som inte har varit med tidigare  så är detta en mässa där vi tillsamans visar upp allt som erbjuds inom Forshaga kommuns näringsliv, föreingsliv och kommunalaverksamheter.

Hoppas  vi ses där!


Trevlig sommar!

VÄRMESTER är årets nyord.

Det betyder helt enkelt att det är hög tid att upptäcka alla de sköna platser som väntar alldeles runt hörnet. För här i Värmland har vi semeterkänsla överallt. Nu hoppas vi att du hittar din bästa värmesterkänsla och får en riktigt skön sommar.

För att underlätta och insprirera till att upptäcka ditt närområde så har vi plarcerat ut broschyrställ med olika tips, ideer och uppdaterade kartor så att du lätt ska hitta.

Ställen finns på följande platser:

Dömle Herrgård, Forshaga Deje Golfklubb, Ga:Kraftstation, Mölnbacka Bygdegård, OKQ8 Forshaga, Campingen Forshagaforsen, Deje Vandrahem, Infopointen på Lärcenter. 

Det bästa av allt – du behöver inte åka långt: 
Vi är ju redan framme!    

Hjärtligt välkommen hälsar Värmlands alla kommuner och entreprenörer inom besöksnäringen. Vi följer myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 och anpassar löpande våra verksamheter och erbjudanden.

Varmt välkommen på värmester!

Bifogar några länkar som är bra att följa om man vill se vad som finns att uppleva och göra.

https://www.visitvarmland.se/sv

https://www.visitkarlstad.se/sv 

Här kan du läsa senaste numret av kontakten

 


Näringslivskontoret kommer att vara obemanat mellan 9 juli och 4 aug.

Vi vill avslutningsvis passa på och önska dig en riktigt härlig sommar. 

Du är alltid välkomen att höra av dig till oss på Näringslivskontoret.

Nu mera kan nu också nås oss via E-post: naringslivskontoret@forshaga.se  

Joachim Aude
Telefon: 054-17 23 10
E-post: joachim.aude@forshaga.se

Linda-Marie Fors
Telefon: 054-17 21 30
E-post: linda-marie.fors@forshaga.se


facebookhomepagelinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter