Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Säkerställ att dina produktionsverktyg är i toppskick och kalibrerade till hösten

Powertools verktyg ger er en låg totalkostnad, att verktyg håller i 30-40 år är inga konstigheter. MEN, de måste givetvis servas för att hålla så länge. Powertools tecknar mycket gärna serviceavtal med er som säkerställer er produktivitet och sänker era produktionskostnader.

När du tecknar serviceavtal senast idag får du 20 % rabatt på timpriset vid första servicen. Vill du inte teckna avtalet nu, har vi ändå öppet för service i sommar. Vecka 30-31 håller vi stängt, så se till att vi får verktygen så att vi hinner beställa eventuella reservdelar innan dess.

Serviceavtalen blir individuella och beroende på dina verktyg, allt för att du skall få maximal servicenivå till rätt pris. Vi sätter tillsammans upp ett förmånligt avtal för dig och dina verktyg.

Och du - har du låg beläggning p.g.a. Corona är det ett mycket bra tillfälle att serva verktygen nu!

För mer information når du oss enkelt på 010 483 40 80.


Nyheter!

MULTI-Tank

Denna serie av dubbelmantlade tankar från tyska CEMO kan användas till förflyttning av smörjolja, spillolja eller diesel.
Tankarna, som levereras utan pump, står på en stålram byggd som en pall för säker hantering med truck/pallyft.
Finns i flera storlekar från 400 liter till 1500 liter och samtliga är godkända enligt ADR (SE ADR 6.5.1.6.4.b).

DT-Mobile Easy

CEMO's mobila dieseltankar är av hög kvalité och godkända för transport av diesel enligt ADR 1.1.3.1 c).
Produkterna är idealiska för jordbruk samt bygg- och skogsbruksindustrin.
Tankarna är tillgängliga i flera storlekar och tillverkas i Tyskland.
Nu finns det även en kombitank i sortimentet för säker transport av både diesel och AdBlue.

CoroMill® Plura heavy duty (HD) med Weldon-skaft

Vi har utökat CoroMill® Plura heavy duty (HD) med Weldon-skaft för större diametrar mellan 10 och 25 mm (0,39 och 0,98 tum). Används med CoroChuck® 930 och hylsa med mekanisk låsning för att förhindra utdragning. CoroMill® Plura HD är förstaval för kraftig grovbearbetning i stål och rostfritt stål, med högsta möjliga produktivitet.

» CoroMill® Plura HD

För mer information når du oss enkelt på 010 483 40 80


TEGERA® 106

Läderhandske, halvfodrad, 1,0-1,1 mm nötnarv, bomull, jersey, Cat. II.

 • Funktioner: Förstärkt pekfinger, förstärkta fingrar och tumme
 • Motverkar risk för: Nötningsskador, blåsor, skrubbsår, rivsår, kontakt med smuts
 • Användningsmiljöer: Smutsiga miljöer, krävande miljöer
 • Användningsområden: Byggarbeten, anläggningsarbeten, markberedningsarbeten, metallarbeten, gruvarbeten, träindustriarbeten
 • Användarbranscher Mining, metal fabrication, transportation, building and construction
 • Typ av arbete: Tungt arbete

Läs mer>>

TEGERA® 124

Läderhandske, ofodrad, 0,6-0,7 mm getnarv, nylon, Cat. II.

 • Motverkar risk för: Blåsor, skrubbsår, rivsår, kontakt med smuts
 • Användningsmiljöer: Torra miljöer, smutsiga miljöer
 • Användningsområden: Finmonteringsarbeten, monteringsarbeten, maskinoperatör, snickeriarbeten, installationsarbeten, transportarbeten, maskinförararbeten, lagerarbeten, flygplatsarbeten, träindustriarbeten, underhållsarbeten, pappersindustriarbeten
 • Användarbranscher: Mining, pulp and paper, automotive, transportation, building and construction, logistics, service, retail
 • Typ av arbete: Lätt arbete

Läs mer>>

Våra händer är ömtåliga - var rädd om dem

Det är omöjligt att förutse alla risker och olyckor som ännu inte skett. Därför är det bästa skyddet att använda insidan av huvudet, sunt förnuft och ha respekt för riskfyllda moment.

 • En handskada kan innebära ett livslångt handikapp.
 • En nervskada innebär ofta att man är borta från arbetet i många månader.
 • En skadad hand kan innebära förlorad greppförmåga och svårt att känna värme och kyla.
 • En senskada kan innebära en framtid med mycket begränsad rörlighet.
 • Det kan ta många månader av rehabilitering för att över huvud taget få en rejält skadad hand att fungera någorlunda normalt igen.

Visste du t. ex. att 35-40% av alla arbetsskador har uppstått på händerna och att 60% av handskadorna hade kunnat undvikas med rätt skydd.

Så se till att skydda dina händer!

Följ oss på Social Media

Göthes Gruppen (Göthes Industribeslag, Göthes Säkerhet, Göthes Teknik) finns på social media. Följ oss gärna via LinkedIn, Facebook och Instagram. Vi uppdaterar kontinuerligt med nya produkter och annan branschspecifik inormation vi tycker är av vikt. Nedan följer länkar till respektive social media kanal. 

facebooklinkedininstagramyoutube

Se över din DIGITALA SÄKERHET och var vaksam på FAKTURABEDRÄGERIER i Corona tider.

Att arbeta hemifrån gör den digitala säkerheten på våra arbetsinstrument viktigare än någonsin. Okunskap, brister i säkerhetsrutiner och oaktsamhet påverkar både den anställde och företaget när bedragaren slår till.

Bedragare använder ofta aktuella händelser för att lura folk att lämna ut sina uppgifter – och spridningen av coronaviruset covid-19 är inget undantag. Bedragarna tar tillfället i akt och skickar ut både bluffsms och mejl som uppmanar att man ska klicka på länkar eller ge ut personuppgifter för att ta del av viktig information kring viruset. Därför är det nu viktigt att vara extra noga med säkerheten när vi jobbar hemifrån för att slippa bli utsatt för bedrägeri eller intrång. 

Tänk på det här när du jobbar hemifrån

 • Ha ett starkt lösenord till din WIFI-router
 • Uppdatera program och appar och radera de du inte använder
 • Läs mejlen noga, framför allt avsändaren, och tryck inte på okända länkar
 • Ha unika lösenord eller använd fingeravtryck
 • Koppla upp dig mot företagets VPN-tunnel
 • Installera antivirusprogram på dina enheter
 • Gör alltid backup på dina filer

 

Även bedrägerier mot företag i Coronatider är ett faktum. Fakturabedrägerierna är, enligt den officiella brottsstatistiken, i stort sett oförändrad hittills i år jämfört med förra året. Men enligt Svensk Handel ser dom en fördubbling av ärenden mars-april i år jämfört med samma period förra året. En stor del av fakturorna berör handsprit och annan desinfektion. 

Bluffakturor cirkulerar som mest när arbetsplatser inte är fullt bemannade under exempelvis semestertider. Men nu syns det att bedragarna utnyttjar pandemin med många som jobbar hemifrån, uppsägningar och permitteringar.  

Minska risken att företaget utsätts för bluffakturor med dessa tips

 • Styr upp tydliga interna betalningsrutiner.
 • Se till att IT-säkerhetsrutinerna fungerar trots ledigheten, t ex att backuper på företagets information görs regelbundet.
 • Bestäm en beslutsfattare bland personalen som är tillgänglig för frågeställningar under ledigheten.
 • Hantera din myndighetspost digitalt. Skaffa digital brevlåda och får post från myndigheter digitalt istället för på papper.
 • Se till att all personal är medveten om hur de hanterar besökare i företagets lokaler, externa personer som vill låna datorer för utskrifter etc.
 • Se till att alla medarbetare vet vad som gäller för vilka betalningar och tillvägagångssätt som ni har bestämt.
 • Lär dina medarbetare att känna igen en bluffaktura.
 • Det är lätt att missa men uppmärksamma dina medarbetare på att många bedrägeriföretag använder sig av väletablerades Bankgiro/Plusgiro.
 • Ta hjälp av Varningslistan. Svensk Handel uppdaterar ständigt sin lista över oseriösa företag som skickar bluffakturor eller använder oseriösa försäljningsmetoder.
 • Om företaget utsätts för en bluffaktura, bestrid ALLTID fakturan!

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen


Husmorsknep för sommaren

Den svenska sommaren är på många sätt helt underbar. Grönska, lagom temperatur och långa ljusa nätter är karaktäristiskt för den svenska sommaren. Tyvärr har vi ett stort problem, eller kanske många väldigt små problem, mygg.

Förvisso finns det mygg på väldigt många andra platser i världen och vi har kanske också tur att mygg i vår del av världen endast är extremt jobbiga och faktiskt inte dödar oss som malariamyggan i Afrika.

För att bli av med myggor så brukar man få smörja in sig med illaluktande salvor som man mest bara blir klibbig av. Som tur är kan du faktiskt bli av med mygg genom att odla en enda växt i din trädgård, nämligen Citrongräs.

I citrongräs finns det ett ämne som heter citral, det som har den väldigt karaktäristiska citronaromen och dessutom används väldigt flitigt i parfymer. Mygg och fästingar avskyr verkligen lukten av citral och om du har ett par plantor i närheten av din altan eller balkong kommer du få sitta där i lugn och ro utan att få en massa myggbett.

Sommaren är här och förra helgen var det äntligen ordentlig sommarvärme på många ställen runt om i Sverige. Det finns få saker som är så härliga som att öppna en burk med iskalldryck en riktigt varm dag.

Oavsett om man vill ta en öl, en läsk eller bara en burk med bubbelvatten säljs de sällan välkylda. Istället måste man bära hem burkarna, stoppa in de i kylskåpet/frysen och sedan vänta ett bra tag på att de ska bli riktigt kalla.

Blanda is + salt
Det finns ett väldigt enkelt knep som gör att din dryck blir kall på bara två minuter. Det du ska göra är att ta fram en bunke och fylla den några iskuber, vatten och ett par matskedar salt. Rör runt blandningen innan du stoppar ner din dryck, låt den ligga i en minut och rör sedan runt en gång till. Låt drycken ligga ytterligare en minut och den kommer att vara iskall!

Så här fungerar det
Egentligen är det här helt vanlig termodynamik i praktiken. Saltet får isen att smälta snabbare men för att kunna göra det måste den hämta värme från någonting annat. I det här fallet är drycken den bäst tillgängliga källan till värme och när värmen försvinner från drycken kommer den samtidigt att bli iskall.

Avslagen coca-cola är ingen höjdare tycker de flesta. Visst, har man problem med magen är det en perfekt medicin men om man är frisk brukar den där sista slatten oftast vändas ned i vasken. Avslagen cola kan faktiskt användas till något väldigt otippat, nämligen trädgården. Läs till vad här nedan. 

Sniglar
Det är ju supertråkigt när man har fina rabatter med blommor och blad som är halvt uppätna av sniglar. Istället för att plocka fram giftet så testa fylla en liten skål med coca-cola. Sniglarna dras till sockret men syran i drycken dödar dem.

Bekämpningsmedel
Coca-cola kan användas till betydligt mer än sniglar. Insekter som myggor, getingar och bin dras också till den söta smaken. I Indien används dessutom cola som bekämpningsmedel där den sprayas direkt på växterna. Colan dödar ohyra men är ofarlig för växterna och människor. Coca-cola förnekar dock att deras dryck kan användas som bekämpningsmedel, det är väl antagligen ingen bra PR. 

Rost
Har spadar, krattor eller andra trädgårdstillbehör blivit rostiga under vintern? Ingen idé att köpa nya grejer. Stoppa de bara i en hink med Coca-cola över natten och sen kan du torka av rosten med en gammal trasa.

Kompost
Sockret i cola drar till sig mikroorganismer som påbörjar nedbrytningsprocessen. Syran i cola hjälper också till så om du vill hjälpa komposten lite på traven kan du hälla på lite!


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.