Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2020


KlubbinformationTävlingsinformation inför kommande tävlingar på Karlstad GK med anledning av Covid-19.

 

  • Under tävlingen ska man inte byta scorekort med varandra utan man för sin egen score samt är markör för en annan spelare. Efter avslutat tävlingsvarv läser man högt scoren tillsammans med markör och allt sker på fullgott avstånd ur smittskyddssynpunkt.
  • Efter inrapportering av resultat ska scorekorten behållas av spelarna tills dess att tävlingen är avslutad och publicerad.
  • Flaggan skall vara i hålet under hela tävlingsvarvet.
  • Tävlingarna genomförs utan gemensam prisutdelning. Resultatlistan publiceras på kvällen och eventuella priser hämtas vid tillfälle av varje pristagare. Mer information angående priser kommer under golfveckan.

 

  • Förutom ovan punkter gäller:
    • Du ska vara frisk när du besöker Karlstad GK
    • Spelare som inför eller under tävling känner av eller uppvisar symtom på sjukdom är skyldig att omgående avbryta tävlingen och lämna tävlingsbanan.  Ingen bestraffning eller annan påföljd (inklusive extra avgift/straffavgift) får tilldelas en sådan spelare. Läkarintyg behöver inte visas upp.

Vi uppmanar alla att tvätta händerna före och efter rundan. 

 


Allmän information

Från och med 1 juli lades bunkerkrattorna i bunkrarna och bolltvättarna öppnades. Rekommendationen är att använda handske när dessa nyttjas. Dessa beslut togs i samråd med SGF.

Blå slinga Hål 9. Out of bounds - gränsen har nu dragits närmare green för att för att övningsgreen inte ska vara med i spel. Detta är tydligt markerat med målad linje där flaggstången markerar gränsen för out.

 Medlemsundersökning är igång!

Den 24 juni sändes det första utskicket av årets medlemsundersökning, Players 1st ut till klubbens medlemmar. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 360 svenska golfklubbar deltar.
Players 1st är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för styrelse och klubblednings arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid. 

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen skickades ut den 24 juni och den 26 augusti skickas den andra ut. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang.

 

Ditt svar är viktigt!

Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 24 juni, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars kommer du med i den senare undersökningen den 26 augusti.


Golfveckan 2020

Golfveckan v.29 öppen för anmälan via Min Golf och schema för veckan är följande:

Måndag: Race to Espana

Tisdag: Golf & Culture

Onsdag: Team Rynkeby Barncancergolfen 

Torsdag: Pros´s Prize 

Fredag: Grand Finale by Callaway

Lördag: Slaget om Carlstad Ölhall 2 dagars tävling(Hammarö söndag

 


Idrottsinformation


Golftipset med Fredrik & Oscar

Vässa puttningen inför Golfveckan!

För att sänka många puttar ska man vara bra på tre saker: greenläsning, starta bollen på den tilltänka linjen och slå putten med rätt hastighet. Här kommer en övning som hjälper dig att bli bättre på allt detta:

Sätt upp en port med hjälp av två peggar. Portens bredd måttas med ett vanligt betalkort. Starta med att använda kortets bredd och när du önskar öka svårighetsgraden använder du kortet på höjden. Börja med att slå puttar från 50 cm som ska igenom din port och trilla ner i hålet. Ganska snabbt blir du varse om du tenderar att missa dina puttar till höger eller vänster beroende på vilken av peggarna som bollen slår emot. När du klarat av att slå 10 puttar i rad genom porten och ner i hål, ökar du avståndet till 2 meter. Variera gärna puttlägen som ger dig fall från höger och fall från vänster. 

Lycka till! /Fredrik & Oscar


Följ våra elitspelare på touren!


Karlstad GK – spelarna Rasmus Holmberg, Tobias Edén och Michael Jonzon kommer denna vecka, 2-4 juli, att starta igång tävlandet på MoreGolf Mastercard Tour. Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson spelas på Katrineholms golfklubb med ett starkt startfält. På grund av Corona spelas tävlingen utan publik men du kan ändå följa klubbens spelare genom Karlstad golfklubbs Instagramkonto där Rasmus och Tobias kommer hålla er uppdaterade under veckan. Så gå in på Instagram, sök efter karlstadgolfklubb, tryck på ”följ” och få en inblick i hur en tävlingshelg kan se ut för våra elitspelare! De flesta inläggen som våra elitspelare gör hamnar i Stories vilket innebär att du når det flödet genom att klicka på Karlstad Golfklubbs klubbmärke när du väl är inne på Instagram. 

Mer info om våra elitspelare på damsidan kommer längre fram när deras tävlingar drar igång.


Baninformation


 

Vi skriver vecka 27 redan, tiden bara springer iväg. Förutom det veckovisa arbetet på banan har vi denna veckan lagt flytande gödning på Fairway och börjat märka upp hinder på banan.

Nästa vecka ska greenerna skäras och dressas vilket är planerat att utföras på tisdag om vädret tillåter och i samband med dressningen så sänker vi klipphöjden. Lite mat ska dom också få och det blir i flytande form.

Som ni säkert sett så är krattorna i alla bunkrar och det vore fint om de används, vi har gått igenom bunkrarna och fyller i mer sand där det behövs.

Tänk på att vi är här för er skull och se till att ha kontakt innan ni slår mot oss.

Svinga lugnt och ha en fantastisk runda ute på vår fina bana.

 

Hälsningar banpersonalen

 


facebookinstagramyoutube

 På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.