Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Missa inte!

Varje månad tipsar jag om tre arrangemang jag tycker att du absolut inte får missa.


1. Udden skulptur

Ingrid Elam (mfl) invigningstalar på 10-årsjubileet den 27 juni. Missa inte!


2. Dalí i Kungshamn

Mollbrinks galleri i Kungshamn ger oss ännu en spektakulär skulptur i sommar.


3. Stenhuggarvecka i Lahälla

Sotenäs kultur juli

Nu när sommaren äntligen är här blir det mycket lättare att uppleva kultur utomhus. Udden skulptur firar 10-årsjubileum och Lahälla Knottfabrik arrangerar en hel vecka av intressanta föredrag och guidningar. I Kungshamn får vi åter se en skulptur av Salvador Dalí. Och så blir Kvirr äntligen av! Men mycket är förstås fortfarande inställt och uppskjutet. Jag hoppas ni ändå får tid att slappna av i sommarvärmen och vila upp er ordentligt.

Glad sommar!

Carl Forsberg, kultursekreterare

Blåmaneter invaderar Bohuslän. Foto: Lena Kristiansson

Udden skulptur 10-årsjubileum

Uddenskulptur 2020 öppnar 27 juni med nya verk. Eftersom utställningen är utomhus är den ett utmärkt sätt att ta del av konst i dessa besvärliga tider. Men tänk förstås på att hålla avståndet till varandra och följa rådande rekommendationer.

vernissage lördag 27 juni kl. 13:00

Invigare
Ingrid Elam f.d. prefekt för Konsthögskolan Valand, Göteborg
talare
Elisabeth Åström ordförande KKVB
Pål Svensson medlem konstnärliga rådet för KKVB

Läs hela inbjudan på utställningens hemsida!

 


Dalí i Kungshamn

Återigen får vi chansen att se storartad konst på Galleri Mollbrinks i sommar.

Utställningsansvarig Johan W Hauffmann:

- Årets utställning, den 64:e i ordningen i Kungshamn, It's all about Sculptures visar skulpturer i alla dess former. Utställningens höjdpunkt är en 2 meter hög skulptur utförd av världsartisten Salvador Dalí. Skulpturen är gjuten i endast 6 exemplar och visas vanligtvis endast i världsmetropoler. Vi på Mollbrinks är stolta över att kunna visa konst i världsklass i Kungshamn sommaren 2020. 

Den 9 juli kommer en invigning hållas där expert från Dali Universe talar men det går att se skulpturen redan från imorgon och fram.

Information om invigningen kommer att komma längre fram. Håll utkik på galleriets hemsida!


Kvirr!

Både sommarutställningen och Sommar-Kvirr blir av som planerat. Utställningen på Solhem har öppet mellan den 11 juli och den 1 augusti. Kvirr äger rum helgen 17, 18 och 19 juli. Fantastiskt många av medlemmarna deltar, i utställningen blir det 36 konstnärer och 25 av dem öppnar sina ateljéer. Med tanke på omständigheterna är vi väldigt nöjda med de siffrorna. Däremot blir det ingen vernissage den 11 juli för att undvika folksamling. Information finns på Kvirrs hemsida, i sociala medier, med annonser och affischer, samt genom katalogen. 

Öppettiderna på Solhem Konsthall blir 12-16 varje dag och samma tid kommer medverkande konstnärer ha sina ateljéer öppet.


Tångenpirens konst & hantverk

... har nu öppnat för säsongen. Här hittar du handgjord keramik och konst av bla Merita Piela och Jessica Kolenda. 

Öppettider: 

Måndag - Fredag  11:00 - 18:00

Lördag - Söndag   12:00 - 16:00

Läs mer på butikens hemsida.


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se ovan på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.