Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Fredagsstafetten rullar in i Mölltorp!

Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vart jag ska åka.

Nu har jag besökt Mölltorps Gjuteri & Mekaniska Verkstad med ägarna Ingvar Karlsson och Göran Ludvigsson samt VD:n Marie Nordh.

 


  • Ägare - Ingvar Karlsson & Göran Ludvigsson
  • Grundat - 1952
  • Antal anställda - 22 
  • Produkt/Tjänst - Gjuteri, rostfritt, utsmyckningsdetaljer

Grundarna Erik Friberg och Sven Johansson tillsammans med en av de fem anställda på gjuteriet.Hur kommer det sig att företaget startade? 

Mölltorps Gjuteri & Mekaniska Verkstad grundades 1952 efter att två Mölltorpsbor, Sven Johansson och Erik Friberg valde att flytta sina yrkeskunskaper från bruket i Forsvik hem till Mölltorp. Sedan grundandet har det hänt mycket. Ägarna till företaget är sedan 2007, Ingvar Karlsson och Göran Ludvigsson och till sin hjälp har man Marie Nordh som VD. 

Med de 22 anställda så har man fört en stabil tillvaro sedan Ingvar och Göran tog över med relativt små svängningar. Man är specialicerad på utsmyckningsdetaljer i gjutgods, som man kanske är allra mest kända för, men man har även en stor del av verksamheten kopplad till arbete i rostfritt samt rör- och rördelar till norsk industri. 

Utöver detta så har man bland annat, under 30- års tid tillverkat portarna till slussarna på Göta Kanal. En av de senaste leveranserna av nya portar finns att se i Forsvik. 

 

Två av produkterna man tillverkar på gjuteriet i Mölltorp


Ingvar och Göran tillsammans med VD:n Marie Nordh framför företaget i Mölltorp 


Hur ser framtiden ut för företaget?

-Vi hoppas mycket på att det ska fortsätta vara stabilt framåt säger Ingvar.

Med tanke på rådande situation i världen och i Sverige så har man varit tvingade att permittera personal och man har idag igång verksamheten 3 av 5 dagar. 

-När Coronapandemin väl satte fart så kändes som om att telefonen tystnade direkt, det var tyst i flera veckor säger Marie.

- Det är tydligt att det är många affärer som görs upp runt fikabordet och har man ingen att fika med när man jobbar hemifrån så blir det heller inte mycket ordrar som läggs menar Göran. 

Nu däremot så har det börjat ringa i telefonen igen och mailboxen börjar fyllas med ordrar vilket är glädjande.

- Vi hoppas snart vara tilbaka i ordinarie takt säger Marie. 


Vad är det bästa med att vara företagare i Karlsborgs kommun?

- Där vi befinner oss, jämte riksväg 49 och strax utanför Karlsborg, i Mölltorp så måste jag nog säga att vårt geografiska läge är bäst. Vi har det väldigt gynsamt med logistikfrågan och det är både lätt att ta emot material samt leverera från oss. Där tror jag vi ligger långt fram jämfört med våra konkurenter menar Ingvar.

Anders på AJ Transporter har skickat med en fråga, Till vilka länder är eller har ni varit Kunglig hovleverantör?

Vi är faktiskt inte Kunglig hovleverantör till något land alls. Däremot har vi levererat lyktstolpar till Drottningholms Slott, fönster till Kungliga Hovstallet samt staket till det Kungliga slottet i Oslo. 

Vem skickar ni stafettpinnen vidare till och finns det något särskilt du skulle vilja fråga?

- Vi skickar stafettpinnen vidare till Tobias Lille  Lilles Entreprenad och Allservice och vi skulle vilja veta hur många strängar man har på sin lyra i företaget?


 

 

Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.