Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM  JULI


Skara Sommarland

Tråkiga nyheter för dig som har längtat efter att testa den nya attraktionen Snake! Sommarland kommer inte att ha öppet och den här sommaren blir inte som vanligt. Det är ledsamt för hela Skara och vi längtar redan nu efter nästa sommar! Läs mer om Sommarlands tankar kring detta här.


Varför är det så ont om Q?

Vilken tur! Även denna sommar kommer Charlies Teater att ha föreställningar på Båtsmanshusets gård. Den 10 juli är det premiär för "Varför är det så ont om Q?", efter Hans Alfredsons bok. Tillsammans med Påhittiga Johansson ger sig Pim ut på en jakt för att kunna hitta boven och hunden som ligger bakom bokstävernas försvinnande. 

Med tanke på Coronapandemin är det i år extra viktigt att boka biljetter för att få plats! Hur bokar jag?

Hantverkarna

Vuxenföreställningen som Charlies teater sätter upp heter "Hantverkarna" och har premiär den 17 juli på Båtsmanshusets gård. Den handlar om Manfred och Alice som renoverar sitt hus, men det går mest utför. Hantverkare som ställer krav, pengar som tar slut och vänner med relations-problem som ska komma med lite för många åsikter. Dessutom ska förstås svärmor komma otajmat..

Med tanke på Coronapandemin är det i år extra viktigt att boka biljetter för att få plats! Hur bokar jag?


SKLJ:s sommartrafik

Nu har äntligen ångtåget börjat köra till Lundsbrunn igen! Ta med familjen och upplev hur det var att åka tåg förr. I sakta mak hinner du se naturen passera till ljudet av ånglokets rytmiska tuffande. Se tidtabell här.


Vilanbadet

Sommaren är räddad för oss som inte har egen pool! Med Vilanbadets sommarkort kan du bada både ute och inne hela sommaren för en billig peng. 

När är det öppet?


Sommarlovs-programmet

Sommarlov betyder lediga barn som vill ha något roligt att göra på dagarna. I programmet hittar du massor av aktiviteter som kanske kan locka, ta en titt här!

Sommar i Domkyrkan

Domkyrkan har öppet dagligen hela sommaren med många aktiviteter. Du kan upptäcka kryptan från medeltiden, ta reda på vad kyrkråttorna gör om dagarna eller lyssna på ljuv musik. Läs mer

Sommar i Varnhem

Även denna sommar blir det dagliga guidningar i både klosterkyrkan och på Kata gård, arkeologiska utgrävningar och många andra programpunkter i Varnhem. Läs mer


Sommarsalongen

Under perioden 26 juni-24 juli ställer konstnärer från västra Sverige ut sina verk i Skaras skyltfönster. Det betyder att du kan njuta av olika konstnärliga uttryckssätt under vilken tid på dygnet som helst! Läs mer


Glasscafé i Olins park

Varma sommardagar finns det väl inget som är så gott som en glass!? I Olins park kan du köpa glass, godis, slush och viss mat alla dagar mellan kl 10-20! Dessutom finns det en fin liten lekplats om barnen har gott om energi.


Ny cykelkarta

I dagarna kom den nya efterlängtade cykelkartan från tryckeriet. I denna hittar du turförslag åt alla väderstreck i kommunen, perfekt i hemestertider! 

Ladda ner kartan

Ny vandringskarta

Alla vandringslystna- nu har vi tillsammans med Next Skövde tagit fram en ny karta för Billingeleden! Nytt för i år är ytterligare 8 kortare vandringsetapper. Kartan kostar 20 kr och finns i Stadshusets kontaktcenter och på Ryttargården i Varnhem. Läs mer om Billingeleden och ladda ner kartan här.

Nytt i stan

Café Louise

Äntligen har det öppnats ett café igen vid Domkyrkan, Café Louise! Här kan du njuta av läckra cupcakes och andra godsaker mot solväggen med utsikt mot den pampiga Domkyrkan och gatulivet. Öppet 10-17.

Glöm inte tipsa oss om ditt evenemang

För att ditt evenemang skall synas i vår evenemangskalender lämnar du enkelt in det till oss via webb-formuläret. Där fyller du i all information om evenemanget och laddar upp din evenemangsbild i liggande format. Sedan granskar vi och publicerar evenemanget.


Ryttargården

Visste du att det finns en turistinformation i Varnhem också? Den har massor med broschyrer och souvenirer och har öppet dagligen 10-17. Välkommen in!


Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena!

facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turism  turistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.