Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Höstprogrammet kommer i augusti

En rad av vårens aktiviteter fick ställas in på grund av coronaeländet. Vi hoppas att situationen förändras till det bättre innan hösten så att det höstprogram vi förberett kan genomföras. Dock väntar vi för säkerhets skull till augusti med att publicera det.

I lördags, 13 juni, genomfördes vårens sista programpunkt, nattsångarlyssning vid Hemmesta sjöäng under ledning av Sören Bevmo. Vår programansvarige Sven Faugert skriver på klubbens Facebook-sida att fågellivet var stillsamt, men att ett varv runt sjöängen gav ”en blandad kör av säv- och rörsångare plus ett kort inhopp av en vattenrall alldeles mot slutet”. Deltagarna såg och hörde också tranparet, sångsvansparet, morkullor, rör- och sothöna.

Fortsätt njuta av fåglarna och den fina naturen på Värmdö, här finns mycket att se och uppleva. Och dela gärna med dig av dina upplevelser på Facebook.

Trevlig sommar, önskar styrelsen

Sören Bevmo fångar in nattens fågelläten. Foto: Ola Mattsson

Denna information från Värmdö Fågelklubb är komplement till våra nyhetsbrev för snabba uppdateringar. Medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna@majna.se. Besök också gärna www.varmdofagelklubb.se.

Du får detta informationsutskick eftersom du är medlem i Värmdö Fågelklubb. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.