Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev Juni

Midsommarvecka, sol, värme och bad!

Kanske är det trots pågående pandemi, den bästa tiden vi befinner oss i. Solen som aldrig vill gå ner, värmen som trycker och barnen som har fått sitt efterlängtade sommarlov. Det har varit en minst sagt annorlunda vår där ord som vi inte visste fanns har blivit en del av vår vardag. Arbetet som näringslivsutvecklare har präglats av att stötta företag och företagare som har det tufft, och försöka hjälpa dem som behövt stöd.

Det är för många en efterlängtad semester som hägrar och en chans att ladda på med energi inför höstens alla möjligheter.


Hålla avstånd – uppmaning till besökare, gäster och kunder

 

Nu är turistsäsongen igång och vi kommer med all sannolikhet att få många besökare till vår fina kommun! Det är förstås något vi alla ser fram emot och välkomnar. Men, som ni säkert känner till är spridningen av Coronaviruset just nu förhållandevis stor i vår del av landet och det är extra viktigt att vi alla tar vårt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Även våra besökare, gäster och kunder behöver bli uppmärksamma på och påminda om detta. Vi vill därför be er företagare, som får många besökare nu under sommaren, att lägga lite extra kraft på att informera och även skapa förutsättningar för era gäster att följa rekommendationerna. Om ni vill får ni gärna använda något av informationsmaterialet. Ni hittar det här.

 


Inga ESF-pengar till Skaraborg

Tidigare i våras lämnades en projektansökan via kommunalförbundet i Skaraborg till Svenska ESF-rådet. Tyvärr tilldelades inte Skaraborg några medel vars syfte var att stötta företag inom besöksnäring.

Har du en idé och vill driva företag på landsbygden?

Höstens intensivkurs i affärsutveckling startar 1 september och är för dig som vill eller har startat eget företag på landsbygden.

Du får verktyg, tid och hjälp att ta ditt företagande till nästa nivå - Helt kostandsfritt!

Du läser mer om utbildningen här!


Elmia Subcontractor 2020

Är ditt företag intresserade av att ställa ut på den stora underleverantörsmässan - Elmia Subcontractor 2020?

Karlsborgs kommun står i år för grundavgift och monteravgift vilket gör det extra förmånligt att delta. 

Kanske är det just i år ditt företag vill synas lite extra?

Kontakta mig, Johan Almgren, johan.almgren@karlsborg.se för mer information.


Centrumutveckling

Arbetet med centrumutvecklingen kring Rödesunds torg fortlöper. En kylig (och blåsig) morgon träffades representanter från handel, fastighetsbolag, KEAB samt kommunala tjänstemän på "grönytan" nedanför Coop. Vi letade efter styrkor och svagheter kring vårt centrum och fick med oss mycket tankar och idéer att använda. 

I slutet av juni kommer delar av denna grupp att åka på ett studiebesök i Vadstena för att titta på hur man arbetar med bl.a. centrumutveckling.


Fredagsstafetten - Ni bestämmer vart jag ska!

Stafetten fortsätter...

Denna fredag firar vi midsommar och stafetten utgår. Dock är den tillbaka redan nästa vecka då jag besöker Marie Nordh på Mölltorps Gjuteri och Mekaniska Verkstad 

Från AJ-Tansporter har man skickat med denna fråga:

-Hur många länder är och har man varit Kunglig hovleverantör till?


 

 

Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.