Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2020-06 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Stort tack för era insatser under våren. Detta år har ju inte sett ut som något annat, och jag hoppas alla mår bra och inte drabbats alltför mycket av coronavirusets framfart. Helt oberörd är ju ingen, och vi har måst dra ned på sociala kontakter. Tyvärr blir det inga Släktforskardagar detta år, och möten måste hållas digitalt eller per telefon.

Situationen påverkar inte vårt arbete så mycket, paradoxalt nog har det snarast betytt att många fått mer tid att jobba med NÅDD. Det blir ju en passande sysselsättning om man ändå måste hålla sig mer hemma. Med andra ord så håller vi ett gott tempo och kan vi fortsätta på den vägen så ska vi hinna med att bli klara till sommaren 2021. Där ungefär ligger vår deadline.

Även om vi är ett ganska stort ”järngäng” nu som är rejält engagerade i arbetet, så är det alltid bra att fylla på i leden. Berätta alltså gärna om projektet för era släktforskarvänner. Vi har nyligen  haft en blänkare i Angeläget och på Rötters hemsida för att rekrytera nya:

https://www.rotter.se/senaste-nytt/3320-sveriges-slaktforskarforbund-soker-fler-registrerare

Ha en riktig skön sommar och så ses vi i mejlboxen!

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@rotter.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

1 779 församlingar/delar och 1 311 000 poster är klara per 2020-06-12.  Dessa har registrerats av  ca 360 volontärer (enskilda och föreningar).

 

Till höger ser vi vilka län som kommit längst och vilka där vi behöver jobba på. Ju mörkare färg desto större procent av församlingarna är klara i det länet.

Alla siffror i detalj finns på
https://www.rotter.se/data/dodbok/statistik%202021.html


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.