Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Andreas Brorsson, kommunalråd Kumla kommun; Stefan Clomén Allansson, ordförande PeKum AB och Jan Hellqvist, arbetschef Peab Sverige AB.

Nya bostäder på gång i centrala Kumla!

I måndags var det spadtag och därmed startskottet för byggnation av nya bostäder i Kumla.

Det är fastighetsbolaget PeKum AB som ska bygga 60 lägenheter längs med Fabriksgatan, vid Kumla hotell. Arbetet med grundläggning påbörjas i sommar och gjutning av bottenplattan ska ske efter semestrarna. Andreas Landerdahl från PeKum berättar att bygget planeras vara klart i maj 2022. Han berättar också att det finns planer för resterande delar av kvarteret, mot Nygatan och mot Parkgatan. 

Åker du förbi denna plats idag så ser du att här byggs det redan för fullt. De är Peab Sverige AB som bygger närmare 50 lägenheter åt Sjöborgs Fastigheter. Thomas Lundström, VD på Sjöborgs Fastigheter, berättar att arbetat flyter på och att de i dagsläget ligger lite före tidsplanen. Lägenheterna beräknas vara klara för inflytt under första halvåret 2021.


Lyckad Handelns dag på torget

På nationaldagen den 6 juni arrangerades Handelns dag i Kumla. Kumla Promotion stod som värd för arrangemanget och många butiker var öppna. Stämningen var god och dagen till ära pryddes torget och anslutande gator med vimplar med svenska flaggan vilket gav en fin inramning.

Torgets parkeringsyta var avstängd och tretton bakluckeloppisförsäljare var på plats. Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer släpptes maximalt 50 personer åt gången in på området som under de tre timmarna besöktes av 600-700 personer. 

Kumla Promotion kommer också att arrangera Handelns dag den 22 augusti och 19 september i år.


Presentkort från Kumla kommun

Kumla kommun har beslutat att dela ut ett presentkort till alla anställda i Kumla kommun. Presentkortet är på 300 kronor och kan användas i butiker i Kumla kommun. Vi vill med detta presentkort tacka våra medarbetare för det arbete som gjorts under första halvan av 2020, ett halvår som minst sagt varit annorlunda för oss alla.

Sammanlagt kommer cirka 2 500 presentkort att delas ut vilket ger ett tillskott till butikerna i Kumla kommun på omkring 750 000 kronor.


Persson Innovation fixar handtagen!

I dessa pandemitider har många företag i Kumla drabbats av minskad efterfrågan, men det finns också företag som fått ökad efterfrågan.

En av de mer udda utökningarna kommer från företaget Persson Innovation. Företaget har under våren nyanställt en handfull personer och på viss produktion även gått över till tvåskift. Varför detta?

I USA har närmare 25 miljoner människor blivit av med sina jobb och många som är hemma skaffar då husdjur, husdjur som behöver kattsand. När dessa förpackningar bärs hem så är handtagen gjorda i Kumla. Handtag från Persson Innovation helt enkelt!


Borta bra, men Kumla bäst!

Nu drar vi igång årets sommarkampanj för att locka besökare till Kumla!

I dessa tider, när vi inte reser i samma utsträckning som förut, vill vi visa på de många guldkorn som finns att upptäcka i ditt eget närområde. Följ oss på vår facebook-sida, @visitkumla, där du får personliga tips och inspiration till upptäcktsfärder i vår kommun. Samla på hemester-minnen och dela gärna med dig av dem till andra genom att tagga dina inlägg på sociala medier med #visitkumla  

Och kolla gärna in vår nya besöksbroschyr

Glad sommar!  

Och du, vill du ha vår nya Kumla-karta att dela ut till dina kunder och besökare? Beställ dem genom att skicka ett mail till johanna.uddling@kumla.se


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.