Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Fredagsstafetten rullar vidare!

Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vart jag ska åka.

Idag träffar jag Anders Kjellberg  AJ Transporter

 

  • Ägare - Anders Kjellberg
  • Grundat - 1974
  • Anställda - 30 årsanställda
  • Produkt/Tjänst - Transportlösningar

Hur kommer det sig att företaget startade? 

AJ Transporter grundades i Karlsborg redan 1974 som Per & Oves Åkeri. Det var Anders pappa och en kompis till honom som startade åkeriet.

1987, efter något år på Vanäsverken, så köper Anders in sig i bolaget och blir då ägare till 50% tillsammans med sin far. Sedan 2009 äger Anders själv företaget.

Man står idag på fyra olika ben. Tidningstransporter, Posten, möbelleveranser och expressgods och sysselsätter ungefär 30 personer. Man har bilar stående i Karlsborg, Tibro och i Skövde. 

Hur ser framtiden för företaget ut?

Anders berättar att man ser optimistiskt på framtiden även om det varit en del sömnlösa nätter inledningsvis under pandemin. Fortsätter det enligt planering så väntar inköp av fler lastbilar och nyrekrytering av personal till hösten. 

En stor utmaning för Anders är just rekrytering av ny personal, särskilt inom möbeltransport.

Ett av ledorden i företaget är lösningsfokus. Man är ett serviceföretag och lägger stort fokus på att göra en bra behovsanalys på sina kunder - Vad vill kunden egentligen ha? Löser man behovet så har man oftast en bra kund som är återkommande. 

Anders framför sitt företag som ligger på industriområdet Åsen vid den södra infarten av Karlsborg.

Vad är det bästa med att vara företagare i Karlsborgs kommun?

- I Karlsborg finns så otroligt mycket kvalité till så låga kostnader. Karlsborg är en ort som är lugn och trygg, en riktig "Guldplats". Anders trivs med att ha sin bas i Karlsborg även om han de senaste åren spridit ut bilarna på andra orter i Skaraborg. 

Peter på Karlsborgs Plåtproduktion har skickat med en fråga, Vad går bäst? Möbel- , Paket- eller tidningstransporter?

- Även fast vi länge vetat om att tidningsbranschen är "utdöende" så har det länge varit en väldigt stor och viktig del i vårt företag. Det står för ungefär 20% av vår omsättning. Resterande 80% är fördelade jämnt mellan möbler och pakettransporter.

Vem skickar du stafettpinnen vidare till och finns det något särskilt du skulle vilja fråga?

- Jag skickar stafettpinnen vidare till Marie Nordh  Mölltorps Gjuteri och jag skulle vilja veta till hur många länder man är och har varit Kunglig hovleverantör till?


Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.