Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV 9 JUNI 2020


Boka biljett till höstens urpremiär på Unga Klara

Grafisk form: Parasto Backman.

Vi har släppt biljetterna till De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi, efter Johannes Anyurus roman, med urpremiär den 15 oktober på Unga Klaras hemmascen vid Sergels torg. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spelas våren 2021. På Unga Klara följer vi självklart myndigheternas rekommendationer att begränsa antalet publikplatser. Det har varit stort tryck på biljettbokningen sedan biljetterna släpptes. Boka din biljett på www.ungaklara.se redan nu, så du inte blir utan!


Nytt samarbete med Scenkonst Sörmland

Gustav Deinoff, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, är regissör för Manhattanprojektet. Foto Mats Bäcker.

Den 16 oktober är det urpremiär för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff, på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna. Under hösten följer en omfattande skolturné i Sörmland. Föreställningen kommer att spelas på Unga Klara i Stockholm på höstlovet 28-31 oktober. Passa på att boka din biljett här redan nu!

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb! 
Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som inte vet om hon ska släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Manhattanprojektet är en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Läs mer på vår hemsida här.


Filminspelning av De jag egentligen är

Nina Rashid filmas och Shazi Özdemir filmar. Foto Unga Klara.

Unga Klaras föreställning De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff, har filmats. De jag egentligen är handlar om alla dem vi också kan vara när vi verkligen är oss själva. Det blir filmpremiär på Unga Klara On Demand i sommar!

Medverkande skådespelare är David Arnesen, Kitty Chan, Parwin Hoseinia, Klas Lagerlund, Rita Lemivaara, Bashkim Neziraj, Nina Rashid, Yarien Rodriguez, Victor Ström samt en mängd statister. Filmare är Shazi Özdemir.


Se mer på Unga Klara On Demand

Unga Klara On Demand har nu över 10000 visningar och en visningstid på nästan 4000 timmar! Ett flertal av visningarna är för skolklasser. Tittarna finns inte bara i Sverige utan även i Norge, Finland, Turkiet, USA och Tyskland, samt i Danmark, Polen, Rwanda, Tanzania och på Färöarna.

På Unga Klara On Demand streamas för närvarande tio av Unga Klaras föreställningar. Du kan även ta del av vår senaste föreställning Ögonblicket som ljudverk. 


Farnaz Arbabi på en strumpa

Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, är avbildad som feministisk ikon av den amerikanska konstnären Maggie Stern - på en strumpa! Det är en ära som Farnaz delar med andra kvinnliga förebilder som Greta Thunberg, Alexandria Ocasio-Cortez, Isadora Duncan och Maya Angelou. I höst kommer strumporna finnas till försäljning i Unga Klaras foajé. Om du inte kan vänta så länge så går det bra att beställa här.


Unga Klara ägs av sin publik

Unga Klara är en teater i barns och ungas tjänst. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Vill du också bli delägare och medlem i Unga Klaras Vänner?

Swisha till 123-330 61 72. 50 kr/år för dig upp till 25 år och 150 kr/år för dig över 25 år.

Glöm inte att sända din epostadress till oss på info@ungaklara.se. Då kan vi hålla dig uppdaterad om vad som händer på Unga Klara, bjuda in till visningar, seminarier, Unga Klara salonger och annat dit du har företräde.


Vill du ändra något?

Vi uppdaterar våra adresslistor kontinuerligt efter mottagarnas önskemål. Kontakta oss gärna om du inte vill ha nyhetsbrev från oss eller om du vill ändra dina kontaktuppgifter: info@ungaklara.se.

 

UNGA KLARA

Sveriges nationella scen för barn och unga

 Med blicken inställd på framtidens barn bedriver Unga Klara sin verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen. Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff är Unga Klaras konstnärliga ledare sedan 2014. Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975 och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus.


facebookinstagramyoutubehomepage

Unga Klara AB
Box 164 12
103 27 Stockholm 
Sweden
Copyright © 2020 Unga Klara AB


 Avregistrera  -  Kontakta oss 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.