Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


50% Zweigelt, 40% Blaufränkisch, 10% St. Laurent från kalkrika jordar i Gols nordöst om Neusiedleersee där klimatet ger fullt mogna druvor under lång mognadsperiod. Druvorna handskördas och Jäser med naturlig jäst, mognar 6 månader på ståltank på sin jästfällning (sur lie) för extra komplexitet.

Ljusrosa färg. Rikt fruktig, torr och frisk smak med inslag av hallon, blodgrape, persika, lime, örter och mineral. Utmärkt aperitif och sällskapsvin samt till plockmat och lättare maträtter.

5p /DN, Alf Tumble
FYND / Allt om Vin & "Tre goda val i sommar" / Linda Perez
.."det är smaken av sommar i ett glas" /DinVinguide, Magnus Reuterdahl


40% Cinsault, 30% Syrah, 30% Tempranillo. Handskörd, jäsning i ståltank med naturlig jäst. Syrah får en kort skalmaceration följt av saignémetoden (vinet tappas av utan att pressas), Cinsault och Tempranillo pressas direkt. Malolaktisk jäsning undviks för bevarande av den friska syran.

Blommig och fruktig med frisk syra och inslag av körsbär, vildhallon, örtkryddor, grape och mineral. Passar som aperitif och mingel, till mezze och tapas liksom till lätta rätter av skaldjur, fisk eller fågel.

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment 15 juni.


CUNE (Compañia Vinicola del Norte de España)

är Riojas näst äldsta vinhus, och blev etablerat 1879 av bröderna Asua. Cune blev snabbt populärt som varumärke då spanjorerna tyckte det var svårt att uttala firmans hela namn, sedan dess har varumärket nästan byggts upp av sig själv. Cune ligger i Rioja Alta vid byn Haro.
Cune har en av Spaniens äldsta samlingar med Riojaviner och är fortfarande familjeägd. Cune är känd för sina Imperial viner som har haft stor framgång i över 50 år och blivit utsedd som Spaniens bästa vin av internationella vinskribenter.

Musten har jäst både på ekfat och rostfria ståltankar. Vinet har lagrats två år på franska- och amerikanska ekfat och minst ytterligare tre år på flaska.

Vinet har en kryddig, lätt utvecklad och nyanserad smak med stor fatkaraktär. Vinet har inslag av plommon, körsbär, choklad, vanilj och dill. Serveras gärna vid 14-16°C till rätter av mörkt kött.

Ratings:

97 Tim Atkin points / 95 Gourmets Guide points / 95 R. Parker Wine Advocate points / 95 Decanter points - Gold Medal / 94 Vinous points / 94 James Suckling points / 93 Peñín Guide points

Framställs av Tempranillo och Graciano. Vinet mognar 12 månader på amerikanska ekfat.

Klar körsbärsfärg, tydliga aromer av röda bär, mogen frukt och cederträ. Ett mjukt och fylligt vin med mogna tanniner, frisk syra och inslag av örtkryddor, mörka bär och ekfat. Ett perfekt vin att ha till kötträtter, BBQ och ostar.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.