Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen och Lars Ranthe är några av skådespelarna i Thomas Vinterbergs film Druk, som tagits ut till filmfestivalen i Cannes. 

Tre samproduktioner uttagna till filmfestivalen i Cannes

Thomas Vinterbergs film Druk, Ninja Thybergs Pleasure och Magnus von Horns Sweat har alla blivit uttagna till Cannes filmfestival och får en särskild märkning, ”Cannes 2020 Label”. Alla är inspelade eller postproducerade i Västra Götaland och samproducerade med Film i Väst.

– Vi oerhört stolta över att tre av våra samproduktioner tagits ut till Cannes filmfestival och fått kvalitetsstämpeln ”Cannes 2020 Label”. Vi gratulerar de tre filmskaparna och deras team. Det här är också en kvalitetsstämpel på Västra Götaland som Skandinaviens ledande filmregion, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst. LÄS MER HÄR


Första studien om filmindustrin och miljön släppt

I veckan presenterades En studie i grönt – kommissarien, filmindustrin & miljöbovarna, som handlar om hur produktionsteamet bakom tv-dramat Bäckström systematiskt arbetat för att dokumentera men också hitta metoder för att minska det klimatavtryck som inspelningen ger upphov till. Studien är den första i sitt slag i Sverige. Författare Ronny Fritsche, Film i Väst, i ett samarbete med Yellow Bird, TV4/ C More och ZeroMission.
LÄS RAPPORTEN genom att klicka på bilden till vänster. 


Film i Väst Talks: Filmen efter pandemin

Tisdag 19 maj hölls Film i Väst Talks med Film i Västs strategichef Tomas Eskilsson som i en intervju med Ulrika Grönérus reflekterar över filmlandskapet på andra sidan pandemin. Titta på samtalet här.

Film i Väst Talks är ett samlingsnamn för seminarier, debatter och möten som oftast äger rum digitalt eller på Film i Västs mötesplats på Kungsgatan 7 i Göteborg.

Film i Väst Talks: Let's talk about web series

Film i Väst invites you to an introduction to the world of web series, where we will dive into several key questions around the format. Focus on what it means to create, exhibit, fund and distribute web series outsideof the traditional film and tv industry. The seminar will be held in English via Zoom and led by Regina Mosch from Copenhagen Web Fest

When? June 10th 1pm - 3pm
Sign up to the event here


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 161 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 325 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

facebooktwitterinstagram

 Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.