Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Många av er har sedan tidigare stiftat bekantskap med Schubert's magiska viner via t.ex Block B Pinot Noir.

Denna gång är det dax för Marion's Vineyard Pinot Noir 2017 att få stoltsera och det gör hon med läckra, djupa fruktaromer av röda körsbär och hallon som stiger upp ur glaset.

Paletten är skarpt skiktad och munnen fylls med fina tanniner. Mogen röd frukt får komplexitet från antydningar av kryddig karaktär, teblad och jord.

Strukturen är sofistikerad och elegant, överdådig och samtidigt uppfriskande. 

16P - Vinjournalen / 93P - Bob Campbell MW / 93P - James Suckling

 

!!WOW!! säger vi och tackar Irene för att vi får njuta av dessa viner.

Schubert Wines fick full organisk certifiering med BioGro Nya Zeeland 2013.

Vi ägnar oss åt en ekologisk, miljövänlig och organisk strategi, samtidigt som vi minimerar kemiska och tekniska ingrepp i vår vinificeringsprocess. Genom att tillverka våra viner med traditionella, skonsamma vinframställningsförfaranden och endast handplockade druvor av bästa kvalitet, respekterar vi integriteten hos vår frukt och marken den växer på.

Som certifierad organisk vingård använder vi inte syntetiska kemiska gödselmedel, bekämpningsmedel eller herbicider. Detta gör att vi kan minska miljöpåverkan till ett minimum, samtidigt som vi sköter friska jordar och vattenvägar, upprätthåller den biologiska mångfalden genom att skydda insekter och hjälpsamma mikroorganismer och säkerställa att våra druvor är ett riktigt uttryck för deras terroir och den vackra naturliga miljön i Wairarapa.


- Nordic Gin House - Destillering med Nordisk distinktion -

Nordic Gin House är ett nordiskt samarbete mellan de bästa små, lokala destillerierna och de mest kända sommelierna, mästerdestillatörerna och mixologerna.

- Olika bakgrunder. Olika länder. Samma ambition -

För att ta fram det bästa av den nordiska destilleritraditionen.

Med respekt för gin-arvet, varje gin från Nordic Gin House ger sin unika distinktion med lokala kryddor och känsla av nationell smak.

 - The Nordic Gin - konceptet -

Nordic Gin är ett super premium-sortiment av gin, skapat med passion, av de bästa ”smallbatch”-destillerierna. 

Ett nordiskt koncept som följer de globala gintrenderna och det ökande intresset för lokal differentiering, äkthet och inspiration.

 

Varsågoda, där har ni vår senaste samarbetspartner med 4 olika prisade gin!! 

 

København Klassisk Gin 46% - SB.83313 - 399kr

har en av de högsta nivåerna av enbär i världen vilket ger en ursprunglig smak. Denna kreativt utformade smallbatch-gin är en modern variant på ett klassiskt tema. Destillationsprocessen och dess mikroförångning får fram det bästa av de nordiska enbären, gran, citrus och lakritsrot i en unik kombination.

Flaskan är inspirerad av traditionella apoteksflaskor, en premium och distinkt look som fångar Danmarks enkelhet och minimalistiska design arv.

 

Bivrost Arctic Gin 44% - SB.83528 - 399kr

I den gamla mytologin kallade vikingarna Norrsken för Bivrost. Det sågs som en magisk bro från människans hem, som kallas Midgard, till de norska gudarna i Asgard.

Bivrost Gin är handgjord under Norrskenets glöd vid foten av de majestätiska Lyngen-Alperna. Smältvatten från glaciärer renas och kombineras med lokalt skördade botaniska produkter för att säkerställa en unik produkt i Arktiska Norge. 

 

Oslo Gin 45,8% - SB.83314 - 399kr

är en hyllning till världens minsta metropol. Omgiven av fjorden och skogen bor Kings and Jacks sida vid sida. En plats där spårvagnar hamrar genom stadsbilden och duvor rusar runt i parker och torg. Oslo blandar fred och harmoni med fiskebåtar som glider in i hamnen varje morgon. Stadshusets klämtande klocka, lukten av hav och nybakat bröd möts på gator och gränder. Skog och land, fjord och hav, stad och land. Allt i ett. Norge i miniatyr.

Oslo Gin är sammansatt, förfinad och komplext kryddad med enbär, björkblad, koriander, fläder och angelicarot.

 

Bergslagens Organic Gin 45,7% - SB.85511 - 349kr

är en handgjord gin producerad av Bergslagens Destilleri i liten skala.

Lingon, enbär, korianderfrön och citronskal ger en söt, ört-citrus-arom till ginen. Bergslagens är en premium gin med en smakprofil utvecklad och kvalitetskontrollerad av Bergslagen Destilleri, Sverige.

Bergslagens Organic Gin tillverkas endast med de bästa ingredienserna. En verkligt unik gin med sin ”basalkohol” trippeldestillerad från utvalt vete. 


För er som inte redan har testat Xoriguer, vår gin från Menorca kommer här lite info samt tips på några drinkar.

TILLVERKNINGSMETOD: Traditionell hantverks gin med gamla anor. 100-250 år gamla kopparpannor, man destillerar max 2900 liter/ tillfälle. Alla kopparpanor eldas för hand med ved. Enbären som tillsätts är torkade på stråmattor i cirka 1 år och sorteras sedan för hand för att ha exakt samma storlek på alla enbär. Övriga örter och kryddor är anrikt hemligt recept. Efter destilleringen så får vätskan vila en kort stund cirka 3-6 månader på ekfat. Gin Xoriguer är helt fri från tillsatser.

SMAKBESKRIVNING: Smakrik och intensiv gin med inslag av enbär, citrus, viss blommighet och örter. Serveras iskall, ren med is och citron eller i drinkar, förslagsvis med tonic.

 

 

Bild till vänster 

- Xoriguer Royal -

25MLS XORIGUER12.5MLS LICOR 4320MLS LEMON JUICE 

Shake and double strain into a champagne flute. Top up with cava (or champagne). Garnish with a lemon pigtail. 

Bild till höger

- Xoriguer Daisy -

50MLS OF XORIGUER

20MLS OF LEMON JUICE

10MLS SUGAR SYRUP

10MLS GRAND MARNIER

Shake all the ingredients and serve straight with a flash of soda. 

Bild till vänster 

- Pomada - 

50% XORIGUER

50% LEMONADE

PLENTY OF ICEA SLICE OF LEMON

In Fiestas, traditionally drunk in glasses of 200cl, 1 part Gin to 3 parts lemonade or 50/50 Xoriguer/very cold lemonade.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.