Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 23, 2020

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Telia.com har problem med att leverera vårt nyhetsbrev till sina abonnenter. Men ni vet väl att alla våra nyhetsbrev går att läsa på vår hemsida!! https://www.hallandsslaktforskare.se/nyhetsbrev/Succé!

Vilket enormt intresse det blev för vår nya Facebookgrupp Halländska SläktFrågor HSF! Många gick med i gruppen redan första dagen och sedan har det fyllts på med nya medlemmar varje dag. Den nya gruppen skiljer sig från vår ordinarie sida genom att här kan alla medlemmar i gruppen göra egna inlägg, kommentera, diskutera, berömma, tipsa, dela med sig av sin kunskap… Listan kan göras lång. Du behöver inte vara medlem i Hallands Släktforskarförening för att vara medlem i denna Facebookgrupp.
Välkommen att gå med om du inte redan har gjort det!


Tävling

I vårt förra nyhetsbrev utlyste vi en liten tävling. Hur många medlemmar har vi i vår nya Facebookgrupp Halländska SläktFrågor HSF måndagen den 1 juni kl 9? Svar senast den 25 maj.
Rätt svar är 178 medlemmar. Närmast det rätta svaret var Lars Gunnarsson, Falkenberg. Grattis! Gun på kansliet kommer att kontakta dig om din vinst.

Vår vinnare!


Avskrivare

Avskrivningarna till Medlemsportalen pågår för fullt. Ju snabbare det blir klart – desto bättre. Till gagn för alla! Känner du dig osäker så finns det några ”lätta” församlingar från 1935 och framåt i tiden som du kan känna dig för med. Kontakta Gun på kansliet så berättar hon mer.


Släktforska i sommar!

Nu har vi redan kommit in i den första sommarmånaden. Hittills har vädret bjudit på sol och värme som lockat till utevistelse men kanske kommer det några dagar med sämre väder då vi kan ägna oss åt vår kära släktforskning (även om man kan göra det i alla väder). Du som har rötter i Halland kan ha stor hjälp av vår Medlemsportal – missa inte det! Men då behöver du ett inlogg. Det är gratis för alla medlemmar i Hallands Släktforskarförening. Du skapar inlogget själv men sedan ska det godkännas från kansliet (kontroll att du är medlem i HSF). Normalt görs det väldigt snabbt men redan nu kan vi förvarna om att kansliet kommer att vara semesterstängt från midsommar och fyra veckor framåt. Har du inte redan ett inlogg så passa därför på att skaffa det redan nu!
I nuläget vet vi inte när vi kör igång med måndagsöppet i Föreningslokalen igen. Information kommer via aktivitetskalendern på vår hemsida och på Facebook.


Bibliotekarie

Vi hälsar vår nye bibliotekarie Kent Maltin välkommen!

Intervju med Kent kommer i nästa nummer av vår tidning.Gå på kurs i höst?

Ännu vet vi inte om det är möjligt att köra igång våra kurser i höst men vi ligger ändå i startgroparna. Höstens kursprogram finns både i det senaste numret av Hallandsfarares Information och på hemsidan. Välkommen att anmäla dig preliminärt – du binder inte upp dig för något nu. Kontakta kansliet via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72. 


Stängt!

Kansliet kommer att ha stängt tisdagen den 16 juni på grund av begravning.Facebookgrupper

Du vet väl att Hallands Släktforskarförening finns på Facebook – gilla och följ oss gärna där!
Vi kan tipsa om att det finns fler Facebookgrupper med anknytning till halländsk släktforskning. ”Släktforskning Falkenberg & Varberg” och ”Halländska rötter” är ett par av dem.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


Hallands Släktforskarförening

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.