Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer

NYHETSBREV JUNI 2020

SITE JOBBAR PÅ!

Foto Emelie Johansson

Våren 2020 är inte som andra vårar, det är helt klart, men några ljuspunkter går ändå att hitta. Tack vare rymliga lokaler kan vi ha studios och kontor på SITE öppna och samtidigt hålla avstånd. Det är hoppfullt att se att det varje dag pågår konstnärlig verksamhet i vårt produktionshus trots tuffa tider för kulturverksamheter och konstnärer.

SITE:s kaffebryggare går på högvarv då den är utlånad till Förklädesfabriken som huserat här i grannhuset i Farsta sedan en tid. Ett fantastiskt initiativ som stöds av många ideella krafter, inte minst HALLEN och Anna Grip som generöst lånat ut sina lokaler.

SITE erbjuder extra sommarresidens med gratis studiotid under juni och juli för er som fått nationella eller internationella residens inställda p.g.a. pandemin. Hör av er snarast till oss på info@sitesweden.se.

Vi har en ny hemsida! Gå gärna in och titta på www.sitesweden.se - och läs om vår verksamhet och våra projekt!

Med förhoppning om att vi ses – på nätet eller i Farsta framöver!

Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare SITE
Emelie Johansson, projektledare SITE


NY ORDFÖRANDE I SITE STYRELSE

På SITE:s årsmöte valdes Chrissie Faniadis till ny ordförande. Chrissie Faniadis är kulturstrateg, producent och föreläsare med statsvetenskaplig bakgrund. Chrissie var med och etablerade Kulturbryggan, har utvecklat verksamheter för Intercult, Trans Europe Halles och Riksteatern Skåne, och driver sedan 2011 konsultbolaget EUNIA. Läs mer här.


Hjärtligt välkommen till SITE, Chrissie!


STORT TACK BO!

SITE styrelse och personal sänder ett stort TACK till avgående ordförande Bo Andér, som varit styrelsens ordförande i 9 år.

Under de åren har SITE utvecklats och bland annat flyttat till ett nytt, stort produktionshus i Farsta. Ett arbete där Bos kompetens och engagemang varit helt avgörande för en fantastisk resa och process!


OPEN CALL: RESIDENS PÅ SITE I FARSTA OCH MARC I KNISLINGE

Milvus Artistic Research Center (MARC), www.milvusart.se.

Koreografer och danskonstnärer som vill arbeta tillsammans med en mentor, se hit! Här är ett residens för er! SITE och MARC erbjuder 4 veckors residens där en koreograf/danskonstnär får möjlighet att utveckla sin koreografiska praktik tillsammans med en konstnärlig mentor. Detta residens planeras att äga rum senare delen av hösten 2020 (på SITE) och tidig vår 2021 (på MARC) med två veckors arbete på respektive plats. Du får tillgång till arbetsplats, studio, rådgivning och marknadsföring. Du får möjlighet att anordna publika aktiviteter. Ett visst arvode och ersättning för resa och boende ingår.

Frågor? Kontakta Anne-Sofie Ericsson

Läs mer via länken och sök innan den 30 juni!


OPEN CALL: SITE NORDIC RESIDENCY 2020-2021

Nordic Recidency 2018 var scenkonstkollektivet TOGETHER ALONE. Foto av gruppen.

Sommaren 2020 erbjuder SITE Nordic Residency residensperioder för två konstnärer eller konstnärskollektiv från Norden och Baltikum på SITE i Farsta, Stockholm. Uppmaningen att söka riktar sig till konstnärer och grupper som arbetar inom det samtida dans- och performancefältet och som utforskar nya format och metoder i samspel med publiken och lokalsamhället. SITE Nordic Residency erbjuder 3-4 veckors residensperiod och de två konstnärerna / grupperna kommer att ha en överlappande arbetsperiod på SITE för att träffas och utbyta erfarenheter i en form som passar konstnärerna. I residenset ingår tillgång till arbetslokaler, studio, rådgivning, nätverk samt möjlighet att anordna publika event. Det ingår resekostnader och boende för upp till fem personer per grupp och ett produktionsstöd på 10 000 euro.

Frågor? Kontakta Emelie Johansson

Läs mer via länken och sök innan den 30 juni! 

Urvalsprocessen kommer att ledas av SITE:s konstnärliga råd med stöd av SITE Nordic / Baltic Associated partner network: Performing Arts Platform (DK), Dansverkstæðið (IS), Performing Arts Hub (NO), Arts Management Helsinki (FI), New Theatre Institute Latvia, Plartforma Lithuania and Estonian Dance Agency.


SITE/SPECIFIC FESTIVAL 4-6 SEPT

DANCING IN THE DARK av SITE-stipendiaten Fanni Ijäs var med på festivalen 2019. Foto pavleheidler.

Vi vill genomföra vår årliga SITE/Specific Festival 4-6 september och vi planerar för det! Vi vet inte riktigt hur festivalen kommer att se ut än, men vi vet att föreställningar och workshops kommer att presenteras i omarbetade format. Flera konstnärliga aktiviteter planeras att äga rum utomhus eller visa för mindre grupper. Mer info kommer!

Läs mer om SITE/Specific Festival här.  


NYA AVSNITT AV KONST-VÄRK UTE NU

Tyra Wigg och Fredrik Holmquist

Gillar du vår podd KONST-VÄRK? Två nya avsnitt finns att lyssna på nu. I avsnitt #7 träffar vi Tyra Wigg, en av residenskonstnärena på SITE, och i avsnitt #8 Fredrik Holmquist, mångårig KKV-medlem (Konstnärernas Kollektivverkstad). SITE:s projektledare Emelie Johansson ställer frågorna! Klicka på länkarna och lyssna.

KONST-VÄRK #7- Tyra Wigg 

KONST-VÄRK #8 Fredrik Holmquist 


HÖR AV DIG TILL PROJEKTRUM!

Foto Emelie Johansson

Vår rådgivningstjänst PROJEKTRUM är öppen! Kanske är det nu som du som frilansande konstnär behöver ett bollplank lite extra mycket? Vi kan träffa dig online eller fysiskt, som det passar dig.

SITE Projektrum en plats för kunskap och handledning i frågor som rör bidragsansökningar, rapporteringar, produktion, turnéläggning och annan projektrelaterad verksamhet. Kanske är det marknadsföring och press du vill diskutera eller projektplanering?  Projektrum är till för alla inom scenkonsten. Vi är en rådgivande tjänst och agerar inte producent utan erbjuder samtal och handledning för alla som en del av vår verksamhet, kostnadsfritt för konstnärer och producenter.

För att boka en tid med SITE projektrum, kontakta verksamhetsledare Anne-Sofie Ericsson, +46 (0) 709-18 13 00. 


BOKA SITE STUDIOS OCH BLACK BOX I TID

Framework Dancing Art med Catrin Jonasson och Veronica Hammarlund samt barn från Skönstaholmsskolan/Hökarängen i vår Blackbox i mars, foto Emelie Johansson

Det är många som preliminärbokar för hösten 2020, men vi har fortfarande lediga tider kvar i våra studios och Blackbox. Hör av dig i god tid om du planerar en produktionsperiod i höst!

SITE erbjuder två studios och en Blackbox till uthyrning i Konstverkets nyrenoverade lokaler. Hösten 2019 kunde vi tack vare särskilda medel från Boverket höja standarden ytterligare med teknisk utrustning. I alla tre lokalerna finns sviktande dansgolv och golvvärme. Stora och lilla studion är rymliga rum med stora fönster och dagsljus. Ljudanläggning för repetitioner ingår. Självklart har ni tillgång till vårt kök och lunchrum. Det är mycket smidigt att ta sig till SITE med bil. Från tunnelbana (Farsta) och pendeltåg (Farsta strand) 10 min promenad - med buss från Farsta 5 min resväg.

Mer info här

Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda!


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.