Brev till alla medlemmar i centrumföreningen MEGA

Välkomna till MEGA's första nyhetsbrev

Vi vill börja med att tacka er medlemmar som tror på Skara och gör vårt arbete möjligt. Det är er förtjänst att MEGA kunnat genomföra så mycket värdefullt genom åren. Tyvärr har situationen runt Covid-19 gjort att vi fått ställa in några av vårens planerade aktiviteter. Nedan kommer en kort presentation av vad som händer i MEGA just nu. Missa inte att följa våra nya MEGA-konton på Facebook och Instagram.

Anna Engesvik, Projektledare
Jonas Ahlén Persson, Ordförande

Aktiviteter

Vår vänliga vecka & Nationaldagen

I år blir nationaldagsfirandet lite annorlunda. MEGA är delaktig i Skara kommuns webbsända firande 6 juni på skara.se. Skara Handel arrangerar 'Vår vänliga vecka' med erbjudanden i och utanför butikerna. Läs mer

Sommarsalong skapar liv i centrum

Ett 30-tal konstnärer från västra Sverige ställer ut sina verk i Skara. Från 26 juni fram till den 24 juli kommer vi kunna njuta av konst i alla former i våra skyltfönster och butiker. Sommarsalong Skara är ett samarbeta mellan MEGA, Skara Handel, Medborgarskolan och enskilda konstnärer.

Efterlängtade Matmarknader förbereds

Vårens första planerade tillfällen blev tyvärr inställda men vi hoppas på att kunna genomföra Matmarknaderna på Hötorget 27 juni, 5 september och 3 oktober. Matmarknaderna har varit ett uppskattat inslag i Skara sedan 2014 och är efterlängtade av många.

Vi planerar för Sommarkvällar

Vi har planerat för två Sommarkvällar vid Djäknescenen i sommar. Första tillfället onsdag den 15 juli i samband med Travveckan och andra tillfället fredag den 7 augusti. Precis som tidigare år med artister på scenen och aktiviteter runtom. Med rådande restriktioner kan det dock vara svårt att genomföra dessa, men med förhoppning om lättnader står vi startklara.


Vad gör MEGA?

M - Marknadsföring
Att marknadsföra MEGA's projekt och aktiviteter samt Skara.

E - Etablering
Att gemensamt jobba för att underlätta samt skapa förutsättningar för attraktiva etableringar.

G - Gestaltning
Att arbeta i dialog med näringslivet för åtgärder som skapar en attraktiv stad. 

A - Aktiviteter
Att arrangera aktiviteter som skapar trivsel, gemenskap och värden för så väl invånare, näringsliv som besökare i Skara.

facebookinstagramhomepage

Följ oss i sociala medier

MEGA finns nu på Facebook och Instagram.
Välkommen att följa MEGA Skara för att ha koll på allt som händer!


MEGA är en ekonomisk förening som arbetar för Skaras utveckling. Medlemmarna består av handlare, fastighetsägare,privatpersoner, restaurangägare och övrig servicenäring. Utvecklingsarbetet sker inom Marknadsföring, Etablering, Gestaltning och Aktiviteter. Tillsammans med övriga näringslivsorganisationer utgör MEGA en stark samarbetspartneroch framgångsfaktor för stadens utveckling.