Nyhetsbrev med senaste nytt från Skara kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


MEDBORGARTIDNING 3/2020

Det goda livet, idag och imorgon. På landet, i staden och mittemellan.

Digital nationaldag

Vi är vana vid att se Andreas Ljung på scen på nationaldagen, och så blir det även i år. Fast i år är scenen digital. Precis som alltid kommer nationaldagsfirandet ha inslag av musik. Ensembler från musikskolan och Skaras Manskör har en roll i firandet, som sänds via Skaras kommuns hemsida.

- Det kommer att bli spännande timmar! Det är första gången vi gör den här typen av sändning och vi hoppas att så många som möjligt vill fira nationaldagen med oss, berättar kommunikationschef Peter Blom. Läs mer

LEDARE

Att vi lever i en märklig tid just nu behöver knappt sägas då Covid-19 överskuggar det mesta. Men samtidigt är det viktigt att vi alla försöker hålla igång våra verksamheter så gott det går. Att exempelvis gynna våra lokala entreprenörer. Att föreningsliv och annan ideell verksamhet flyter på i den mån det är möjligt.

För oss inom kommunen handlar mycket om att hålla igång huvudprocesserna för att leverera välfärd till er medborgare. Vill passa på att sända ett extra tack till våra medarbetare inom omsorgen som just i denna tid kämpar på lite extra. Läs gärna artikeln om hur omsorgen arbetar.

Samtidigt öppnar sig nya möjligheter och nya tillvägagångssätt. I detta nummer kan du läsa om ett annorlunda studentfirande, vad en hemester är och hur tankarna kring nya Stationsområdet tar form. Med det vill vi visa på att vi tar vårt ansvar och anpassar verksamheten utifrån rådande situation samtidigt som vi fortsätter att utveckla vår vackra stad.

Håll i och håll ut!

Gustaf Olsson, kommundirektör

Håll i och håll ut!

Det har varit en intensiv vår med coronasmittan hängande över oss alla. Vi har fått förbereda oss och ställa om långt innan pandemin nådde hit. Nu är det viktigare än någonsin att vi håller i och håller ut. Här kommer lite pepp från svenska artister!  Vi håller i och håller ut


Våra rutiner under covid-19

Vi gör vårt yttersta för att du som behöver vår hjälp ska få den på ett tryggt och säkert sätt. Läs om omsorgsförvaltningens rutiner under covid-19 (och alltid). Läs mer

Alla har rätt att må bra

Vi utmanar våra relationer i en tid som denna. Det är lätt att det skaver när vardagen blir så annorlunda. Men det finns hjälp. Och tips! Läs mer


Tänk på att undvika fester och andra större sociala sammanhang. Res bara om det är nödvändigt. Hitta nya sätt att umgås! Tillsammans skyddar vi varandra.

Fortsätt följa myndigheternas råd och rekommendationer, var källkritisk och hämta bekräftad information på krisinformation.se

Skola, lek och och sommarlov

Gladare barn med miniröris

Med ett koncept från Friskis & Svettis kan barnen på förskolan hitta rörelseglädjen tidigt i livet.  Läs mer

Trivsellekar på Källeksolan

Rasterna är inte sig lika! Hinderbanor, basket och annat kul skapar vi-känsla på skolan. Läs mer


Fira ska vi!

Den 12 juni firar vi studenterna på Skaras gymnasier. Gamla traditioner får samsas med nya rekommendationer, men fira ska vi! Läs mer

Sommarlov!

Ett ovanligt sommarlov. Fast ändå inte! Ett corona-anpassat lovprogram delas ut 6-7 juni. 
Läs mer

Bygg, trygg och snygg

Nya perspektiv på framtiden

Den nya översiktsplanen ska ange inriktningen för mark- och vattenanvändningen för decennier framåt. Arbetet har just startat och det blir flera tillfällen för dig att tycka till. Vill du veta mera? Följ arbetet på skara.se/översiktsplan


Stationsområdet öppnar för nya möjligheter

Centrumnära bostäder. Lättare att ta sig fram för gående och cyklister. 

Se filmen om hur det är tänkt!

Perspektiv på Stationsområdet

Coronaquiz

Bli din egen epidemiolog

Utmana dig själv och dina kunskaper om pandemin i detta quiz. I slutet av quizet kan du svara på ett par frågor om hur du tänker i coronatider och dela med dig av tips. Skicka in svaret senast 15 juli så har du chansen att få ett pris.

CORONAQUIZ


Grattis, Roy Larsson i Eggby, som svararde rätt på vårt vårkryss. 
En vinst kommer på posten!

Ny i Skara kommun

Vi frågade tre nyanställda vad de ser fram mest emot i sina nya jobb i Skara kommun

Ulrika Kragner

Biträdande förvaltningschef, Barn- och utbildning

-Att kunna identifiera styrkor i organisationen och med ödmjukhet utgå från att bra kan bli bättre blir min språngbräda i min framtida roll.

Nadja Wahlborg

Utvecklingsledare

- Att driva utvecklingsfrågor för Skara kommun tillsammans med andra aktörer i samhället och att skapa förståelse för hur vi tillsammans skapar en hållbar och levande kommun.

Robin Wernebratt

Lärare Kulturskolan

- Det blir en rolig utmaning och det känns kul att få jobba i ett kreativt hus. Jag vill jobba mer mot att få ut våra verksamheter och få alla ungdomar att känna sig välkomna.

Packa picknickkorgen

Laxsallad eller macka?

Vi bor på en fantastisk plats, fylld av grönskande överraskningar och underbar fågelsång. Nu är absolut bästa tiden att upptäcka de vackra platser vi har precis in på knuten. Vill du ha tips på vad du kan lägga i picknickkorgen? Vi bjuder på två recept, kryddade med turistassistenternas tips på smultronställen och personliga favoritplatser.

Läs mer

Hemestra!

Vilanbadet väntar på dig

Ny bassängduk och en mjuk matta runt bassängerna ska ge besökarna en finare upplevelse. Nu väntar vi bara på att få öppna! Läs mer


Sommaräventyr

i Petersburg med Charlies teater. Läs mer

Sommarsalongen

Konstnärer ställer ut i Skaras skyltfönster 26 juni och fram till 24 juli.

skara.se/utetips

Aldrig har naturen varit så inne. Läs mer

Bästa hemestertipset - ta en jorden-runt-resa i sommar!

Vem behöver en resväska eller ens ett bokat flyg? Fantasin känner inga gränser. Många muséer i världen och i Sverige har digitala rundturer, så se en Mona Lisa i sommar!

 Global filmfestival på Youtube We Are One 29 maj-7 juni

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är bosatt i Skara kommun  eller för att du har skrivit upp dig på något av våra nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.