Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Missa inte!

Varje månad tipsar jag om tre arrangemang jag tycker att du absolut inte får missa.


1. Udden skulptur

Utställningen blir av! Men i år utan vernissage.


2. Kulturskolan

Elever från både Tanum och Sotenäs ställer ut på Gerlesborg.


3. Sommarutställning

KKV Bohuslän arrangerar traditionsenligt medlemsutställning.

Sotenäs kultur juni

Inställt, uppskjutet och ändrat. Det är de allra vanligaste kommentarerna jag får i mailkorgen när jag efterfrågar vilka som vill berätta om kommande evenemang. Men det finns trots allt några evenemang som äger rum. Tänk bara på de tre råden: tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

Och håll ut. Det finns en tid efter coronan också, när vi får umgås som vanligt igen. Glad midsommar!

Carl Forsberg, kultursekreterare

Sommaren står för dörren. Foto: Lena Kristiansson

Midsommar och nationaldag i Sotenäs

De allra flesta traditionella, föreningsdrivna midsommarfiranden är i år inställda. I Väjern kommer dock föreningen Friska vindar att klä och sätta upp midsommarstången på morgon/fm som vanligt. De hälsar: 

Vilka regler och vad som sker på dagen kl 14.00 ska föreningen återkomma med. Lekparken är i princip klar så de mindre barnen kan använda den.

För övrigt är det kaffekorg i år och HÅLL AVSTÅND.!!!!

Varje familj får ta sitt ansvar.

Även nationaldagsfirandet är inställt. Alla som blivit nya medborgare i Sotenäs kommun under 2019 kommer att få en inbjudan till en gemensam ceremoni med de som blivit nya medborgare 2020 den 6 juni 2021 i stället.

 


Udden skulptur

Uddenskulptur 2020 öppnar 27 juni med nya verk. Eftersom utställningen är utomhus är den ett utmärkt sätt att ta del av konst i dessa besvärliga tider. Men tänk förstås på att hålla avståndet till varandra och följa rådande rekommendationer.

I år blir det ingen vernissage, med tanke på de gällande reglerna om allmänna sammankomster. Håll utkik på KKV Bohusläns hemsida för mer information.

Medverkande konstnärer:

Gunilla Hansson (SE)

Hannah Streefkerk (SE)

Isabella Martin (DK)

Kimmo Schroderus (FIN)

Kjersti Wexelsen Goksøyr (NO)

Lolo Funck (SE)

Siv Boström / Anna Svensson (SE)

Anders Thorlin (SE)

Claus Ørntoft (DK)


Sommarutställning på KKV Bohuslän

Årets sommarutställningar pågår 21 juni – 2 augusti. Öppet onsdag-söndag 12-17. KKV Bohuslän kommer anpassa utställningarna så att du som besökare ska kunna uppleva konst trots dagens situation. Så varmt välkommen (förutsatt att du är frisk)!

I Stensalen och utomhus visas en samlingsutställning där du kan se medlemmarnas verk.

I Lilla Galleriet visas stipendiater från HDK och Valand. 21 juni – 15 juli Helena Pernow & Tove Starfelt. 18 juli – 2 augusti Hedvig Schroeder & Ida Brockmann.

KKV Bohuslän hittar du längst in i Bottnafjorden, adressen är Skärholmen 1.


Kulturskolan på Gerlesborgsskolan

Kulturskolan i Sotenäs o Tanum ställer ut på Gerlesborgsskolan. De visar ett urval av de fantastiskt fina arbeten eleverna gjort under våren.

Utställningen kommer att hänga i fönstren och kunna ses utifrån och pågår from den 18 maj tom den 22 juni 2020. 

Kulturskolan som bedrivs på Gerlesborgsskolan måndagar kl 17 -19  och leds av Konstpedagogerna Annett Florén och Hanna Lagerlund. Eleverna, i åldrarna 9 - 14 år, kommer från både Sotenäs och Tanum.

 


Kalendarium (utgår)


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se ovan på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.