Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

UTD Maj 2020

Hej alla läsare!

Maj har gått i en rasande fart och det märks att vi går in i en slutspurt inför en kommande semester!

Under maj fick vi bekantskap med en ny produkt från vår finska leverantör Livion. Livion är mest kända för sin nyckelautomat som är en otroligt smart och tidsbesparande lösning som vi har installerat hos ett flertal kunder.

Nu kommer ett uppkopplat kodlås, vilket betyder att man kan byta koder på distans, tidsstyra koder, samt att den har ett öppet API för anslutning mot exempelvis bokningssystem.

Läs mer om lösningen här i UTD eller kontakta oss på Göthes Säkerhet AB så berättar vi mer.

En annan smart lösning som Ni kan läsa om i detta nummer är PANGEA 4G Security Router från Dualtech.

PANGEA 4G Security Router är en effektiv och säker 4G Router för CCTV-system, passersystem och andra system för övervakning och fjärraccess.

Till det kan man koppla larmsändarfunktioner mot larmmottagare, samt möjlighet till larm och fjärrstyrning.

Smidig lösning där fastighetens samtliga säkerhets-, styr- och reglersystem knytas ihop och dessutom på ett säkert sätt!

För att förhindra smittspridning och effektivisera Er vardag, så rekommenderar jag vår kostnadsfria utkörning inom Falun och Borlänge!

Jag önskar Er en trevlig läsning och frisk fortsättning på försommaren!

 

Ta hand om er!

Lars Brandt

Livions intelligenta access kodlås

Med Livions intelligenta kodlås har du som administratör kontroll på vem och när någon använder en viss dörr. Du kan från distans dela och administrera obegränsat antal tidsbestämda eller permanenta koder. Ifall dörren har en sensor monterad som känner av dörrens status så kan man även få larm utskickat ifall någon har lämnat dörren öppen.

Administration
Med hjälp av det webbaserade programmet kan du enkelt logga in som administratör och ändra eller skicka ut nya koder från distans. Ingen specifik app behövs utan man loggar in via en webbläsare. Tillgången till byggnaderna eller rummen går även att anpassa så att koden endast fungerar vissa dagar och tider och självklart finns även en fjärr öppningsknapp i programmet. Man kan även integrera kodlåset via API till andra program.

Plug and play
Kodlåsen innehåller färdigt en mobil anslutning och är färdig att användas efter installationen.

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild från LIVION


PANGEA 4G Security Router

PANGEA 4G Security Router är en effektiv och säker 4G Router för CCTV-system, passersystem och andra system för övervakning och fjärraccess. Den är särskilt utvecklad för säkerhetsindustrins högt ställda krav och med PANGEA 4G Security Router kan fastighetens samtliga säkerhets-, styr- och reglersystem knytas ihop.

PANGEAs egenutvecklade hårdvaruplattformkombinerar avancerad och snabb routerteknik med internationell certifiering för larmöverföring av inbrotts- och brandlarm. Dears 4G-routrar är utrustade med WAN- och VLAN- funktioner, som hanterar det faktum att fastigheter och system är allt mer uppkopplade. IOT innebär helt nya kommunikationsmöjligheter för teknikmogna företag att i realtid överblicka alla sina säkerhetssystem.

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60 eller klicka på knappen nedan för att komma till produktbladet.

Källhänvisning: Text och bild från Pangea


GRABO vakuumlyft

GRABO Vakuumlyft, en portabel batteridriven vakuumlyft som kan fästas mot nästan alla sorters ytor.


Den har en lyftkraft upp till 170 kg och är avsedd att användas som lyft-/montagehjälp av t.ex. glasrutor, träskivor, dörrar, stålplåt, durkplåt, stenplattor mm.

Din GRABO levereras komplett i systainer som även innehåller:

  • Reservbatteri
  • Batteriladdare
  • Extra gummitätningslist
  • Bärsele

Göthes Industribeslag är exklusiv återförsäljare av GRABO i Sverige & Norge. För mer information kontakta Per Yman på per.yman@gothes.se

Källhänvisning: Text och bild från Göthes Industribeslag

Christian Beck

Christian började på Dala Teleservice 1998 efter avslutad utbildning på elprogrammet med inriktning installation.

-Företaget köptes upp av Göthes 2015 och vi blev sammanslagna med deras låsverkstad. Jag jobbar med installation, driftsättning och dokumentation av passersystem, inbrotts- och brandlarm. Tack vare intressanta arbetsmoment och trevliga kunder och arbetskamrater är jag fortfarande kvar i företaget efter 20 år, förklarar Christian som också har stort skidintresse. 

-Längdskidåkning har under många år varit mitt stora intresse och jag har vistats mycket i fjällen sedan barnsben. Vi har haft husvagn i Tandådalen sedan jag var åtta år. Det har blivit många mil i spåren genom åren och 2020 åkte jag Vasaloppet för 17:e gången, bästa placering 239 år 2008.  Under sommarhalvåret blir det mycket cykel, både MTB och landsväg samt rullskidåkning, tycker även om att snickra.


För att förbygga eventuell spridning av Covid-19 samt förenkla din vardag med onödiga resor erbjuder vi nu ert företag kostnadsfri utkörning av beställningar i orterna Falun och Borlänge med leverans samma dag!

Läs mer om erbjudandet eller ring vår Order & Kundservice 010-483 40 60

Krav på fönster och fönsterdörrar enligt SSF 200 och SS 3620

Det kan vara på sin plats med lite förtydliganden gällande låsning av fönster och fönsterdörrar då det är många standarder, normer och klasser att hålla reda på.

I normen SSF 200 Inbrottsskydd – Byggnader och lokaler anges kraven för fönster och fönsterdörrar i de olika skyddsklasserna enligt följande:

Öppningsbara fönster

Skyddsklass 1 – fönstret ska vara stängt och invändigt reglat.

Skyddsklass 2 – fönstret ska vara låst med certifierat fönsterlås eller annan låsanordning, eller ha inkrypningsskydd.

Skyddsklass 3 – fönstret ska vara skyddat med inkrypningsskydd och vara försedd med certifierat fönsterlås.

Andra ljusinsläpp som till exempel ljuskupoler, lanterniner och liknande jämställs som fönster.

I skyddsklass 1 är det inga krav på lås men i skyddsklass 2 & 3 ska det vara ett certifierat lås enligt SS 3620 klass A, B eller klass C.

På SIS hemsida står det om SS 3620:

Denna standard specificerar krav och provningsmetoder för låsbara kompletteringsbeslag inklusive låsbara spanjoletthandtag för fönster och fönsterdörrar.

Standarden omfattar även klassindelning och anvisningar för märkning. Standarden är avsedd för låsbara kompletteringsbeslag i första hand för montering i fönster och fönsterdörrar med en normal springbredd mellan karm och båge. Låsbara kompletteringsbeslag enligt denna standard är avsedda för låsning av fönster och fönsterdörrar i stängt läge.

Standarden är även avsedd för låsbara spanjoletthandtag där det låsbara kompletteringsbeslaget endast kan manövreras från insidan av fönstret eller fönsterdörren.

ANM: För låsbara kompletteringsbeslag och låsbara spanjoletthandtag som kan manövreras från utsidan, gäller istället kraven för Klass 3 enligt SSF 3522.

Standarden SS 3620 har 3 klasser där:

Klass A avser Låsbart kompletteringsbeslag primärt avsett för fönster

Klass B avser Låsbart kompletteringsbeslag primärt avsett för fönsterdörr

Klass C avser Låsbart kompletteringsbeslag med förhöjt krav avsett för fönster eller fönsterdörr som manövreras från in- och utsida.

Klass A är alltså första val när det gäller fönster och Klass B används för fönsterdörr i Skyddsklass 1-3 där låset enbart kan manövreras från insidan.

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.