Ta del av senaste nytt, kommande aktiviteter och flera tips.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Swedish Scaleups spränger gränserna för er tillväxt

Västerås Science Park tillhör samverkansprojektet Swedish Scaleups, som skapar tillväxt hos innovativa bolag. Genom Swedish Scaleups får ni kostnadsfri tillgång till den samlade kompetensen från tio företagsinkubatorer och science parks samt kontaktytor till storbolag och akademi.

Vi hjälper till med kompetensutveckling, kapitalanskaffning, internationalisering och allt annat som krävs för att ert företag ska växa till nästa nivå.

Tillsammans med de andra projektparterna i östra Mellansverige, har vi tagit fram guider till dig som företagare, med tips från experter inom olika områden.

Full koll på kapitalflödet
– räddningen i kristider

Att ha koll på ditt företags kassaflöde är viktigt oavsett konjunkturläge. Men under coronakrisen har det blivit absolut nödvändigt för att säkra ditt bolags överlevnad. Swedish Scaleups bad egenföretagaren Camilla Dahlgren, tidigare bankchef och kreditanalytiker, om de bästa tipsen för att få koll på kapitalflödena.

Läs mer >>

Så tar du in kapital på rätt sätt

Många företag behöver förr eller senare ta in kapital för att fortsätta växa. Ibland går det att lösa genom ett lån, men i de flesta fall sker det genom att ta in en extern investerare. Lena Lyckenvik, som arbetar med investeringsfrågor inom Swedish Scaleups, hjälper oss att sortera tankarna kring att ta in externt kapital.

Läs mer >>

Så söker du offentliga stöd till företaget

Det finns flera myndigheter och organisationer som erbjuder finansiellt stöd till din expansion. Vinnova, Almi, Energimyndigheten och Tillväxtverket är några av dem. Oddsen är goda – men det gäller att ditt företag uppfyller vissa specifika kriterier.

Läs mer >>

Tre sätt att skala upp företaget

Det finns många sätt att skapa tillväxt i företaget. Vilket eller vilka sätt som passar ditt företag beror på din produkt eller tjänst, men också på din vision för företaget. Här går vi igenom tre vägar till tillväxt.

Läs mer >>

Så ställer du om till digital försäljning

Tvärstopp för fysiska möten i coronatider behöver inte betyda att er nykundsbearbeting tvärnitar. Säljkonsult Magnus H Johansson har tipsen som hjälper er att ställa om till en mer digital försäljningsprocess, vilket inte bara kan skapa nya leads här och nu – utan även kommer att hjälpa företaget i framtiden.

Läs mer >>

Hur hållbar är din verksamhet?

Hållbarhet är en het fråga för både kunder och investerare. Hur tar du reda på din egen verksamhets hållbarhetsförmåga? Christina Johannesson, vd för Cajalma och expert på hållbarhetsfrågor inom Swedish Scaleups, har jobbat med tillväxtfrågor i nästan 30 år. Här berättar hon om en modell för hållbar tillväxt.

Läs mer >>

Vill du veta mer om Swedish Scaleups?

Läs mer här >> eller kontakta vår projektledare Anders Sageborn, anders.sageborn@vasterassciencepark.se.


Sökande till SKAPA-priset 2019 i Västmanland.

2020 års bästa uppfinnare och innovatör sökes!

OBS! Sista ansökningsdag är den 31 maj.

Nu har du möjlighet att ansöka om SKAPA-priset. Över en miljon kronor delas ut. Särskilt pris till årets unga innovatör. I spåren av Coronaviruset vill Stiftelsen SKAPA ge fler personer möjlighet att få sina idéer belönade och därför har vi förlängt ansökningstiden.

Läs mer >>


Till alla startups & scalups
- gör er röst hörd igen!

Swedish Incubators & Science Parks (SISP) och Ignite Sweden har tillsammans satt ihop en enkät för att synliggöra den fulla effekten av det som händer i spåren av covid-19 för våra beslutsfattare. Svaren på enkäten skickas direkt till regeringen för att kunna utgöra ett inspel i deras arbete med stödåtgärder.

Läs mer >>


Hur är det att leva och bo
i Västmanland?

Nio av tio västmanlänningar trivs bra på sin arbetsplats och med livet där de bor. Det visar undersökningen Hur är det att leva och bo i Västmanland 2019.

Region Västmanland och Länsstyrelsen i Västmanland har genomfört en undersökning om hur invånarna uppfattar att det är att leva och bo i länet. Områden som berörs i undersökningen är boende och trygghet, arbete och arbetsliv, miljö, kommunikationer och resvanor, fritid och utbud av kultur och samhällsfunktioner. Sammantaget visar undersökningen att nio av tio västmanlänningar trivs bra både på sin arbetsplats och med livet där de bor. 

Läs rapporterna >>


Har du funderat på att ställa om och fortsätta utbilda dig?

Yrken försvinner och nya kompetenser blir attraktiva på arbetsmarknaden. Att ställa om och fortsätta utbilda sig är idag lättare än någonsin och det finns olika möjligheter för detta.

På Västmanlands Kompetensportal hittar du bland annat ett utbud av formella utbildningar, kostnadsfria distansutbildningar samt information om valideringsmöjligheter.

Läs mer om Västmanlands Kompetensportal >>


Har du något att berätta?

Vet du om att vi gärna hjälper till att sprida våra medlemmars nyheter?
Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande direkt till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se.

FÖRETAGSSTÖD

Omställningsstöd för dig som drabbats ekonomiskt av covid-19

Region Västmanlands omställningsstöd är för dig som driver ett mindre- eller medelstort företag i Västmanlands län och har drabbats hårt av effekter till följd av covid-19.

Du kan söka finansiering för att exempelvis kompetensutveckla din personal, starta igång er digitaliseringsresa eller utvidga verksamheten till en ny målgrupp.

Läs mer om villkor och ansök >>


Stöd och information till företag i Västmanland

Den pågående pandemin ger ekonomiska effekter för såväl individer som företag. På nationell, regional och kommunal nivå förbereds och fattas beslut för att minska de negativa effekterna för näringsliv och arbetsmarknad på kort och lång sikt. På verksamt.se kan du som företagare hitta information om insatser och åtgärder i Västmanland. Sidan uppdateras löpande med ny information.

Klicka här för att komma till verksamt.se/vastmanland >>

AKTIVITETER

Northbound Startups Investerarmöte

Datum: 1 juni
Tid: 11.30-12.30
Plats: Online eller fysiskt på expectrum (välj själv!)

Northbound Startups-projektet erbjuder en serie av gränsöverskridande investerarmöten. Välkommen att delta på det första!

Läs mer >>


Google Digitalakademin

Datum: 1 juni
Plats: Online

För dig som vill lära dig mer om digitalisering. Almi i samarbete med Digitalakademin erbjuder kostnadsfria onlineutbildningar inom 26 olika områden, bland annat digital annonsering, sociala medier och försäljning online.

Läs mer >>


Verktyg för en lyckad automationsresa

Datum: 2 juni
Tid: 12.30-13.30
Plats: Online

Robotdalen bjuder in till webbinarie där man kommer att diskutera beställarkompetens, möjligheter inom kollaborativ robotik samt ge konkreta verktyg i er framtida automationsresa.

Läs mer >>


Morgonkaffe online!

Datum: 4 juni
Tid: 08.00-08.30
Plats: Online

En arena för erfarenhetsutbyte och nätverkande kring socialt företagande. Aktiviteten inträffar varje torsdag!

Läs mer >>


Barter - samverkan för ökad försäljning

Datum: 8 juni
Tid: 10.00-11.00
Plats: Online

Barter är ett sätt för företag att sälja överkapacitet, tjänster eller varor, till en ny marknad där det handlas på barteravtal. Företag kan byta till sig produkter och tjänster de behöver istället för att spendera pengar och på så vis förbättra kassaflödet och expandera sin verksamhet.

Läs mer >>


AI-lösningar för industriell tillämpning

Datum: 9 juni
Tid: 10.00-11.00
Plats: Online

Automation Region och Nvidia bjuder in till ett webbinarium med fokus på plattformar för träning och tillämpning av AI-lösningar inom industriell inspektion och förebyggande underhåll. 

Läs mer >>


Northbound Startups hackathon

Datum: 11-12 juni
Plats: Online

Save the date!
Mer information finns inom kort på northboundstartups.com. 

Klicka här >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.